Setari Cookie-uri

Cum sa mananci sanatos chiar si la fast-food

Timpul de a gatit si posibiliattea de a-ti lua pachet de acasa devin activitati foarte dificile pentru tot mai multe persoane. De aceea tot mai multi dintre noi ajungem sa manacam, macr pe timpul zilei, la restaurant sau fast food.


Timpul de a gati si posibilitatea de a-ti lua pachet de acasa devin activitati foarte dificile pentru tot mai multe persoane. De aceea tot mai multi dintre noi ajungem sa manacam, macar pe timpul zilei, la restaurant sau fast-food.

Din pacate atat alimentatia din restaurant cat si cea din fast-food ne poate pune in pericol sanatatea. Mai nou, datorita multimplelor campanii care au analizat alimentatia vanduta de aceste companii si care au prezentat efectele negative asupra sanatatii pe care le au preparatele bogate in grasimi, sare si zaharuri, o buna parte din patronii restaurantelor si fast-food-urilor au luat unele masuri.

fast food Astfel au inceput sa apare in meniurile restaurantelor preparatele vegetariene, cele light – fara sosuri sau alte adaosuri, precum si o serie de condimente foarte sanatoase ca busuiocul, combrul sau menta.

Citește și:

Iata recomandarile nutritionistilor privind alegerile pe care ar trebui sa le faceti din meniurile restaurantelor si ale fast-food-urilor:
- incearca sa alegi la primul fel o supa sau o ciorba. Acest tip de preparat ii face bine organismului si iti imbunatateste digestia;
- nu lasa sa-ti lipseasca salata sau fructele de la masa. Chiar daca le cumperi separat, fructele sau legumele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica.
- Alege preparatele din meniu care nu se obtin prin prajire. Evita preparatele fast-food care se obtin prin prajirea carnii de pui sau porc, carfotii prajiti, gogosile etc. Alege preparatele facute la cuptor sau fierte: cartofii la cuptor, crane pe gratar etc.
- Evita sosurile. Chiar daca ti se dau alaturi de mancare nu le folosi, nici macar ketchap. Poti comanda insa, daca iti permite ziua si compania, usturoi, acesta este foarte sanatos.
- Nu manca gras. Alege carnea slaba de pui, peste sau curcan. Fructele de mare sunt de asemenea indicate, insa ai grija de unde le comanzi fiindca sunt foarte perisabile.
- Cele mai indicate la mesele de pranz sunt salatele fara sosuri si in care au fost taiate cuburi de carne de pui sau li s-a pus ton.
- Atentie la dimensiunea portiilor. Restaurantele au tendinta de a servii portii mult mai mari decat necesarul nostru nutritional, aratandu-si in felul acesta grija pentru client si servirea impecabila. Insa aceasta nu inseamna ca trebuie sa mancati atat. Daca stiti deja ca portiile sunt mari si mancati impreuna cu cineva, incercati sa cereti o portie impartita la doi, desigur, daca si compania accepta.
- Da la o parte din mancare ceea ce consideri ca nu este sanatos. Daca nu poti merge mereu la restaurante cu meniuri personalizate, macar selecteaza din mancare acele alimente grase.
- Nu folosi in exces sarea si condimentele, nici zaharul.
- Nu consumati sucuri. Cereti apa plata sau limonada cu apa plata si miere in loc de zahar.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.