Sfecla rosie - BENEFICII: 3 Motive ca sa consumi sfecla rosie mai mult

Sfecla rosie este un aliment foarte cunoscut mai ales in zona noastra – Europa de Est. Aici, sfecla rosie este un ingredient important pe care il adaugam in supe, ciorbe si salate. Ceva mai la Nord, in Lituania, sfecla este ingredientul magic care da culoarea roz unei supe traditionale reci, absolut delicioasa. Mai ales pentru ca acum este sezonul sau, iata cel putin 3 motive pentru a consuma mai mult sfecla rosie, bogata in vitamina C si betaina.

1. Sfecla rosie este bogata in Vitamina C

S-a demonstrat ca sfecla rosie este o sursa importanta de vitamine, in special Vitamina C. Vitamina C este benefica in combaterea racelilor de sezon, ajutand la vindecare. De asemenea, consumul de alimente bogate in Vitamina C, asa cum este sfecla rosie ne ajuta sa prevenim alte afectiuni cum este scorbutul, care apare tocmai datorita lipsei de vitamina c in corp.

sfecla rosie

Foto: Shutterstock.com; sfecla rosie, sfecla

2. Sfecla rosie este foarte bogata in betaina

Betaina este un derivat al glicocolului, care se gaseste in multe plante, in special in sfecla de zahar. Betaina este un alt nutrient important pe care il contine si sfecla rosie. Acest nutreient este foarte important pentru santatea cardio-vasculara. Functia betainei este aceea de a reduce concentratia de homocistina din organism, o substanta care afecteaza vasele de sange, ducand la boli vasculare, atac de cord sau alte boli de inima. Ultimele studii au mai demonstrat faptul ca betaina este benefica pentru preventia bolilor de ficat.

Retail jobs

Ajuta le reducerea depositelor de grasime din ficat. De asemenea, aceasta substanta este benefica si cazul bolilor de stomca cum ar fi hipoclorhidria (scaderea aciditatii sucului gastric).[...]

Citeste continuarea articolului: Sfecla rosie – BENEFICII: 3 Motive ca sa consumi sfecla rosie mai mult

Foto main: Shuttesrstock.com; sfecla, sfecala rosie, suc de sfecla rosie

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri