Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Detoxifierea de dupa Sarbatori - obligatorie daca iti pasa de corpul tau

Mesele bogate sigur ne bucura, insa ne si incarca organismul cu toxine si grasimi. Excesele alimentare ne afecteaza metabolismul si incetinesc eliminarea toxinelor. De asemenea, excesul de mancare face ca stomacul sa devina lenes, ceea ce inseamna ca grasimile incep sa fie absorbite in organism, in loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna.

Este necesara o cura de detoxifiere?

O cura de detoxifiere ne ajuta sa eliminam substantele daunatoare acumulate in corp, alaturi de paraziti si celule moarte si reface buna functionare a sistemului digestiv. Dupa mesele incarcate de Sarbatori si noi ne simtim „incarcati” si desi am mancat mult, energia ne lipseste. Cateva zile in care sa avem grija ce consumam ne vor oferi un plus de energie si de vitalitate. Organismul nostru va fi revigorat, micile probleme de digestie vor disparea, iar dispozitia generala va fi clar imbunatita.

Stim insa, ca oricat de optimisti am fi si oricate promisiuni am face catre noi insine, e greu sa urmam un un regim strict, mai ales daca nu suntem obisnuiti cu un astfel de mod de viata. Asa ca nu iti vom propune un regim plin de reguli de neincalcat, ci iti vom face cateva recomandari care sa te ajute sa faci putina ordine si curatenie... interioara.

Cura de detoxifiere cu alimente sanatoase

1. Consuma cat mai multe legume proaspete verzi, de preferat neprocesate termic. Spanacul si salata verde pot face minuni in procesul de detoxifiere si in plus, iti dau energie si iti completeaza rezervele de fier, potasiu si calciu. Tot la categoria „recomandate” intra si patrunjelul, prazul, ruccola, broccoli si conopida. Daca salatele nu iti suna bine, incearca smoothie-uri in diverse combinatii intre legumele de mai sus si morcovi, afine, rodii sau mango. Contin toate vitaminele de care ai nevoie, sunt usor de consumat si super-delicioase!

2. Citricele te ajuta in cura de detoxifiere, dar totodata sporesc si imunitatea organismului. Este pacat sa nu profiti de gustul lor si de aportul de vitamina C - atat de necesara, mai ales ca acum este sezonul lor! Vei vedea rezultate remarcabile dupa cateva zile pe care le incepi cu o portocala, o mandarina sau un grepfruit, pe stomacul gol. Si daca tot vorbim de citrice si de cura detoxifianta, iti propunem sa incerci si o cana de apa calda cu lamaie, dimineata, inainte de micul dejun. Te ajuta in procesul de detoxifiere, fortifica sistemul imunitar, ajuta digestia si echilibreaza PH-ul din corp.

3. Alege o cana de ceai verde in loc de o ceasca de cafea! Ceaiul verde contine un antioxidant numit catechina, care are capacitatea de stimulare a functiilor ficatului si este inlocuitorul perfect pentru cafea, avand si rol de energizare!

4. Renunta, pe perioada detoxifierii, macar, la alimentele si bauturile ultra-procesate si la dulciurile pline de conservanti. Prajiturile, biscutii sau sucurile acidulate vor impiedica bunul mers al detoxifierii si iti vor da o energie falsa, care odata consumata, te va lasa fara vlaga timp de ore bune!

5. Hidrateaza-te mai mult decat de obicei! Consuma cel putin 8 pahare de apa pe zi, pe langa ceaiuri sau sucuri de fructe si legume. Hidratarea are un rol major in detoxifiere, iar in lipsa ei, organismul nu va fi „curatat” asa cum trebuie!

Succes!


Kudika
16 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.