Setari Cookie-uri

Slabeste cu DUDE ALBE: fructe miraculoase pentru sanatate

Dupa fructe de padure, goji, afine, mure si fructe de acai este randul altor fructe sa fure lumina reflectoarelor, mai exact: dudele albe.

Dudele albe, cunoscute si sub numele de Morus alba, ajuta in tratamentul diabetului zaharat, in cazul colesterolului mare, lupta impotriva bolilor de inima si, de asemenea, te ajuta sa pierzi in greutate. Aceste fructe minune au un continut bogat in glucide, pectine, vitamina C, caroten vegetal, antioxidanti, minerale si pot fi consumate ca atare, avand un gust revigorant sau uscate la soare, avand un gust dulce si o textura delicioasa.

Dudul alb este originar din China si a fost adus in zona mediteraneana de catre greci pentru cresterea viermilor de matase. In Romania acest fruct se cultiva in special in zonele de sud. Desi exista o varietate larga, de la cel negru, la cel rosu inchis, dudul alb este considerat cel mai bun pentru organism.

dude albe

Beneficii dude albe:

1. Ajuta la controlarea zaharului din sange

Dudele albe uscate contin jumatate din aportul de zahar gasit in stafide si multe alte fructe uscate. Frunzele de dud contin anumite substante chimice care pot ajuta la stabilizarea zaharului din sange si functioneaza precum medicamentele traditionale utilizate pentru cei cu diabet de tip 2. Acestea incetinesc descompunerea zaharurilor in intestine, astfel incat zaharul si carbohidratii sunt absorbite lent in sange.

Citește și:

2. Contin multi antioxidanti

Corpul nostru are nevoie de antioxidanti pentru a lupta impotriva radicalilor liberi si sa se apere de boli. Dudele albe sunt o mare sursa de antioxidanti si resveratrol. Un studiu realizat de Centrul de Sanatate si Stiinta din Texas, a descoperit ca resveratrolul are proprietati de combatere a mai multor tipuri de cancer si boli de inima. Totodata, acesta reduce inflamatiile si are un efect pozitiv asupra imbatranirii organismului si a lipidelor.

3. Reduc colesterolul

Un studiu realizat in Japonia a constat ca frunzele de dud pot ajuta la scaderea colesterolului si reduc riscul de acumulare a placilor in artere. Pentru sanatatea inimii tale incearca un ceai din frunze de dud alb.

4. Imbunatatesc imunitatea

Contin o cantitate mare de vitamina C si flavonoide care stimuleaza in mod natural imunitatea, prevenind gripa, tusea si alte afectiuni.

Citește și:

5. Ajuta la scaderea in greutatea

Un studiu efectuat in Italia a descoperit ca dudele albe au efecte pozitive si remarcabile in ceea ce priveste pierderea in greutate. Acestea nu contin grasime saturata, ceea ce le face o optiune gustoasa si sanatoasa pentru persoanele care se uita la greutatea lor.

6. Ajuta in cazul problemelor pielii

Frunzele de dud pot fi cea mai buna varianta in ceea ce priveste unele probleme ale pielii, cum ar fi semne lasate de acnee sau roseata. Totodata ajuta la intinerirea pielii pentru a o face mai luminoasa si o trateaza pe cea uscata si sensibila. Detoxifica pielea, lasand-o moale si stralucitoare.

7. Elimina toxinele

Fructele si frunzele de dud alb ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin intermediul transpiratiei. De asemenea imbunatatesc digestia, stimuleaza apetitul si secretia acidului gastric, eliminand constipatia.

Precautii:

Chiar daca dudele albe sunt considerate sanatoase si bune, femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa le evite, deoarece nu se stie cu exactitate ce efecte ar putea sa aiba.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.