Setari Cookie-uri

Goji: un superaliment cu 6 beneficii surprinzatoare

Afla care sunt cele mai importante proprietati terapeutice ale fructelor goji.

Probabil ca ai auzit pana acum de fructele goji. Daca inca nu ti se pare cunoscuta denumirea ar fi vremea sa cauti cat mai multe informatii despre ele. De ce? Pentru ca acest superaliment de care locuitorii Asiei si ai Egiptului s-au bucurat timp de sute de ani, au proprietati care ajuta la tratarea anumitor boli. Pot fi acestea un aliment indispensabil? Raspunsul este nu, insa ceea ce trebuie sa iti amintesti este ca numeroase studii au demonstrat ca fructele goji iti imbunatatesc considerabil sanatatea. Iata cum.

Beneficii goji

1. Ajuta la reducerea riscului aparitiei cancerului

In momentul in care consumi aceste fructe, posibilitatea ca celulele canceroase sa se multiplice este mult mai mica. Antioxidantii pe care ii contine acest superaliment lupta impotriva celulelor canceroase reducand in acelasi timp efectele secundare ale chimioterapiei.

Citește și:

2. Fructele goji combat stresul si insomnia

Fructele goji contin un aminoacid numit triptofan care te ajuta sa te calmezi atunci cand esti coplesit de stres si iti induce un somn linistit. Prin intermediul acestui aminoacid, consumul de goji controleaza nivelul de serotonina care atunci cand scade poate cauza aparitia depresiei. Treptat toate problemele tale raman in urma pe masura ce iti redobandesti echilibrul emotional.

Goji

Foto: Valentina Razumova/Shutterstock

3. Ajuta la functionarea eficienta a creierului si a ficatului

Pe langa triptofan, fructele goji contin si betaina, enzima digestiva produsa de ficat. Aceasta are scopul de a reduce anxietatea, de a-ti imbunatati modul in care functioneaza ficatul intrucat de multe ori acestuia ii vine greu sa faca fata toxinelor si nu in ultimul rand de a contribui la imbunatatirea memoriei de lunga durata.

Citește și:

    4. Combat aparitia bolilor de inima

    Cyperon-ul este un compus care se regaseste si in compozitia acestui superaliment; el este numai bun atunci cand te confrunti cu probleme circulatorii. De asemenea, antioxidantii din fructe sunt folositi pentru a curata vasele de sange si pentru a proteja inima.

    5. Goji lupta impotriva procesului de imbatranire

    Cu mult timp in urma, fructele goji erau cunoscute in medicina chineza datorita substantelor continute care ajutau la incetinirea procesului de imbatranire. Cateva studii au aratat ca acest fapt se datoreaza continutului bogat in antioxidanti de care dispun aceste superalimente. Consumul acestora poate preveni aparitia timpurie a semnelor de batranete, chiar si daca este vorba de riduri.

    6. Imbunatatesc sistemul imunitar

    Combinatia de fibre, polizaharide naturale si vitamina C care se regaseste in acest superaliment este esentiala pentru sustinerea sistemului imunitar intrucat ajuta organismul sa faca fata cu succes bolilor care apar fie ca este vorba de o afectiune a sistemului gastrointestinal sau de o boala in urma careia tesutul uman trebuie sa se refaca.

    Citește și:

      Goji

      Foto interior si prima pagina: Soyka/Shutterstock

      Cum se pot consuma aceste superalimente?

      Acum ca te-ai convins de cat de benefice pot fi fructele goji pentru organismul tau, mai este nevoie sa stii si cum se pot consuma. Acestea sunt bune atat sub forma de fructe uscate cat si sub forma de fructe proaspete. In cazul in care consumi pentru prima oara acest superaliment trebuie sa ai grija sa nu intreci masura in ceea ce priveste cantitatea deoarece trebuie sa permiti organismului sa se obisnuiasca cu substantele din fructe.

      Sunt bune fructele goji pentru slabit?

      Multe dintre voi se intreaba probabil daca exista o legatura intre fructele goji si procesul de slabire. Chiar daca nu a fost demonstrat stiintific ca acesta este cazul, faptul ca le integrezi in alimentatia ta iti poate fi de folos atunci cand vrei sa slabesti: cu alte cuvinte, poti inlocui anumite alimente cu fructele goji in masura in care poti obtine aceleasi substante fara sa pui pe tine kilograme in plus.

      Ce pret au suplimentele goji?

      Desi pretul acestor fructe nu este tocmai accesibil, putand ajunge la peste 100 lei/kg pentru comenzile pe care le faci pe platformele online, asta nu inseamna ca nu merita sa incluzi in alimentatia ta superalimentele goji macar o data. Poti sa le achizitionezi din magazine online precum Driedfruits.ro, Plafar.net si Catena.ro.

      Vizionare placuta


      Kudika
      7 Septembrie 2015
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.