Setari Cookie-uri

DE CE sa bei in fiecare zi ceai de HIBISCUS

Iata ce este nevoie sa afli despre avantajele folosirii ceaiului de hibiscus.

Plantele au propriul limbaj incarcat de semnificatii frumoase care ne poarta intr-o lume magica: in mitologia hindusa, floarea de hibiscus este asociata cu Kali, zeita fecunditatii, simbolizand pasiunea care ia nastere intre indragostiti. Unele femei din Hawaii poarta dupa ureche aceasta floare pentru a arata ca se afla in cautarea unui iubit, hibiscusul fiind un simbol al dorintei sexuale.

Dincolo de simbolismul florii din tarile exotice, ceaiul de hibiscus ascunde numeroase beneficii pentru sanatate. Hibiscusul face parte din plantele medicinale ale caror proprietati terapeutice nu sunt atat de cunoscute fapt care, insa, nu le face sa fie mai putin importante pentru organismul nostru.

Beneficii ale ceaiului de hibiscus

Combate anxietatea

Flavonoidele din compozitia hibiscului au rolul de a imbunatati starea psihica, ajutand la prevenirea depresiei si a anxietatii. Ele stimuleaza eliberarea de endorfine; acestea sunt produse de catre anumite celule din sistemul nervos central si sunt responsabile pentru senzatia de fericire pe care o simti. Acest ceai are si un efect calmant intrucat incurajeaza relaxarea mintii in momentele tensionate.

Citește și:

Ceaiul de hibiscus lupta impotriva cancerului

Hibiscusul contine acid protocatehic, substanta care pe langa actiunea sa antimicrobiana are proprietati antioxidante. Un studiu sustinut in Taiwan a aratat ca aceasta planta poate incetini procesul prin care apar celulele canceroase; acesta este rezultatul faptului ca hibiscusul poate declansa degradarea celulelor care prezinta o amenintare pentru organism.

Hibiscus

Foto interior si prima pagina: Africa Studio/Shutterstock

Intareste sistemul imunitar

In cazul in care ai probleme cu sistemul imunitar, ceaiul de hibicus poate imbunatati functiile de autoprotectie ale organismului datorita continutului bogat in acid ascorbic cunoscut si sub denumirea de vitamina C. Aceasta este vitamina care stimuleaza activitatea sistemului tau imunitar, protejandu-te astfel de boli precum raceala. De asemenea, proprietatile antiinflamatoare si antibacteriene ale ceaiului lupta impotriva anumitor infectii.

Citește și:

Calmeaza febra

Ceaiul de hibiscus poate fi un bun remediu naturist pentru febra; acesta scade temperatura corpului, avand un efect revigorant. Pe langa faptul ca poate preveni aparitia recurenta a febrei, aceasta planta atenueaza bufeurile pe care le simti din cauza menopauzei. Cosumul de ceai de hibiscus iti poate da o senzatie invioratoare reducand din posibilitatea cresterii temperaturii organismului.

Ceaiul de hibiscus scade nivelul de colesterol

Datorita proprietatilor sale antioxidante, hibiscusul poate proteja inima de boli deoarece lupta impotriva colesterolului crescut si previne distrugerea vaselor de sange. Ceaiul de hibiscus este numai bun pentru persoanele care sufera de diabet conform unor cercetatori; acestia au demonstrat ca efectele hipoglicemice si hipolipidemice ale ceaiului contribuie la modul in care este controlata aceasta boala.

Citește și:

Are grija de ficat

Tratarea bolilor aparute la ficat nu este tocmai usoara, insa incluzand in meniul tau anumite alimente poti ajuta organismul sa lupte impotriva degradarii organului. Antioxidantii continuti de hibiscus permite ficatului sa filtreze eficient substantele nocive, contribuind in timp la detoxifierea organismului de care este nevoie pentru a avea un ficat sanatos.

Ceai de hibiscus

Foto: Kamolrat/Shutterstock

Regleaza tensiunea arteriala

Persoanele care sufera de anumite boli cardiovasculare pot folosi ceaiul de hibiscus pentru a evita presiunea arteriala ridicata. Aceasta planta este benefica pentru lupta impotriva infarctului si a anevrismelor arterelor intrucat la baza aparitiei acestora poate sta chiar hipertensiunea care poate fi combatuta de catre consumul de ceai. Proprietatile antiiflamatoare ale hibiscusului sunt cele care pot reduce tensiunea ateriala in cazul in care ceaiul este consumat zilnic timp de cateva saptamani.

Citește și:

Ceaiul de hibiscus este bun pentru slabit

Aceasta planta medicinala inhiba absorbtia de glucoza si de amidon in momentul in care consumi alimente pe baza de carbohidrati. Planta de hibiscus are in componenta sa o enzima numita ”phaseolamin” care are rolul de a reduce productia de zaharuri, contribuind astfel la mentinerea greutatii in ciuda consumului de carbohidrati.

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.