Setari Cookie-uri

Mindfulness: 5 pasi catre autenticitate

Atunci cand suntem noi insine, autentice, ne eliberam de nevoia de validare din partea altora dar si de nesiguranta.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

mindfulness Copyright interior si prima pagina: Diana Indiana / Shutterstock

Desi la prima vedere pare infricosatoare (cum adica, sa fiu exact asa cum sunt, ce-o sa zica lumea?), autencitatea ne aduce cateva daruri minunate. Atunci cand suntem noi insine, autentice, ne eliberam de nevoia de validare din partea altora dar si de nesiguranta. Stim cine suntem, ce putem, ce vrem si ce avem de facut. Avem la dispozitie energia pe care pana atunci o foloseam incercand sa aream ceea ce nu suntem pentu a trai fiecare clipa cu bucurie.

Iata ceea ce poti face pentru a redeveni autentica

Aduna-ti curajul. Iti trebuie curaj sa fii autentic adupa ce, inca din frageda copilarie, ai fost invatata ca pentru a fi acceptata si iubita trebuie, de cele mai multe ori, sa actionezi mai degraba conform asteptarilor si dorintelor altora si mai putin alor tale. Ca tu, copilul acela vesel si frumos si autentic, cu toate nazbatiile si dragalaseniile varstei, nu erai ceea ce isi doreau oamenii mari. In timp, cu totii am invatat sa ne metamorfozam in piese care se potriveasc in societate. E firesc sa iti fie teama. Daca tu, cea autentica, ai fost respinsa pe vremea cand erai doar o faptura nevinovata, de ce ar fi acum altfel?

Citește și:

Cum mi-am adunat eu curajul? M-am inconjurat de cativa oameni in preajma carora am fost eu insami, cu bune si cu rele. Oameni care m-au invatat sa am incredere in mine si mi-au aratat ca pot fi acceptata si iubita asa cum sunt. Am iesit din zona de confort. In momentul in care am ramas fara ultimul job intr-o agentie de publicitate, am tras aer in piept si m-am abtinut cu greu sa nu imi trimit CV-ul intr-o mie de locuri. Insa mi-am propus sa vad daca pot reusi pe cont propriu. A functionat!

Fii sincera cu tine insati. La un moment dat trebuie sa ai curajul de a fi foarte sincera cu tine. De a vedea cat anume din viata ta, din ceea ce faci, spui, gandesti, te reprezinta cu adevarat. Cat de mult conteaza pentru tine. Nu ma refer la statut social, putere financiara, o familie, performanta - wanna be-urile impuse de societate, ci la lucrurile care iti bucura sufletul. Chiar daca asta inseamna sa ingrijesti un animalut. Se spune ca intotdeauna admiram in alti oameni calitatile pe care le avem in noi insine, ca tindem sa ne atraga acele activitati pe care le putem face noi insine.

Citește și:

Invata sa vezi viata cu proprii ochi. Multe dintre ideile, credintele si valorile noastre sunt luate de-a gata. Sa ne amintim de copilarie, de adolescenta. Parintii si profesorii fac ceea ce stiu si pot mai bine pentru noi. Insa in cea mai mare parte a timpului, ne servesc un set de idei, credinte, valori, pe care le-au invatat la radndul lor, in loc sa ne indemne si sa ne sustina sa ne cautam propriul adevar. Dar oare chiar toate sunt reale? Sau bune sau utile? In afarea propriului adevar, intuitia iti ofera un sprijin de nadejde. Ma refer la vocea aceea micuta din capul tau care iti spune uneori sa o iei pe o strada anume. Iar tu o asculti. Iar pe strada aceea il intalnesti un baiatexact asa cum il visai. Va indragostiti si totul e minunat.

Fa curatenie. Macar o data pe an, fa curatenie in viata si in fiinta ta. Vezi cum ai evoluat si renunta la bagajul excedentar. Lasa sa plece ideile, lucrurile, oamenii care nu isi mai gasesc locul in viata mea.

Citește și:

Actioneaza. Pune-ti la treaba eul tau autentic. Exprima-l, arata-l, valorifica-l. Astfel vei crea si mai mult autentic pentru tine si pentru ceilalti. Vei vedea ca relatiile tale cu ceilalti oameni se vor imbuntati. Acestia isi vor permite, la randul lor, sa fie autentici in fata ta.

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.