Cum să-ți cureți aparatul tip filtru de cafea

Cum să-ți cureți aparatul tip filtru de cafea

O cană de cafea consumată la primele ore ale dimineții este echivalentul unei porții zdravene de energie. Mirosul și savoarea te trezesc instant și îți dau o poftă de invidiat pentru îndeplinit diverse sarcini. Dacă ai în dotare un filtru de cafea, trebuie să înveți și cum să îl îngrijești. Crezi că nu te descurci? Este destul de simplu, așa că ia notițe: îți spunem cum să cureți filtrul de cafea.

Ceașca aia de licoare neagră făcută ca la cafenelele pretențioase vine la pachet cu instrucțiuni de îngrijire. Să știi să îți tratezi cu grijă filtrul de cafea nu este doar un moft. Până la urmă, începutul unei dimineți depinde de modul în care aparatul funcționează și de ce băutură obții.

Dacă ești dependentă de cafeină, atunci cu siguranță că vrei ca porția primită să fie sățioasă. Iar asta înseamnă ca mașinăria aia să fie curățată bine pentru a funcționa în parametrii normali. Sunt șanse destul de mari să nu o faci cât de des trebuie și cum trebuie. Principalele trei reguli de care să ții cont când cureți o cafetieră sunt:

Spală părțile detașabile ale filtrului de cafea după fiecare folosire

Bun, acum că ți-ai băut cafeaua și ai pornit cu un avans promițător, nu pleca de acasă lăsând filtrul de cafea necurățat. În primul rând pune deoparte toate părțile detașabile și spală-le. Este un punct important pentru că ajută la îndepărtarea urmelor de cafea, de zaț.

Nu trebuie vreun artificiu complex aici. Pur și simplu speli totul cu apă caldă și detergenți de vase. De obicei - se recomandă să verifici - acestea se pot spăla și în mașina de spălat vase. De asemenea se sfătuiește ca după fiecare spălare să se lase capacul deschis până când se usucă. Astfel se evită formarea de germeni, care adoră mediul umed.

cum sa cureti filtru de cafea

Elimină calcarul aparatului de cafea o dată pe lună

Așa numitul proces de decalcifiere înseamnă să previi și să elimini totodată orice urmă de calcar, de obicei produs de apă dură. În timp acesta poate afecta buna funcționare a cafetierei. În plus, afectează și modul în care cafeaua picură și ce gust are.

Cea mai simplă metodă și sigură este să te folosești de oțet. Pur și simplu umpli rezervorul cu părți egale de oțet și apă. Deasupra pui un filtru de hârtie, în coșul aparatului. Mai departe, lași aparatul să funcționeze normal, să fiarbă lichidul (poți face și zeama de lămâie cu apă sau două linguri de bicarbonat de sodiu și o cană de apă). După oprești și aștepți o jumătate de oră ca acest amestesc să acționeze. Dai din nou drumul și la final arunci conținutul. Clătești bine, schimbi hârtia de filtru și… gata!

Păstrează carafa strălucitoare și las-o să arate că nouă

Bine, bine, avem grijă ca ceea ce bem să fie super gustos. Curățăm și filtrul ca să funcționeze așa cum ar trebui. Dar să nu uităm că trebuie să și arate extraordinar aparatul. Teoretic trebuie să cureți carafa din sticlă după fiecare utilizare. Folosește-te de apă caldă și puțin orez. Cu un burete “freci” interiorul și îndepărtezi orice resturi - orezul va fi ca un scrub natural.

Șterge totul cu niște prosoape de bucătărie din hârtie - interior și exterior și ai totul pregătit pentru următoarea utilizare.

Voilà! Ești din nou gata ca să înfrunți provocări noi. Până la urmă, indiferent de cât de solicitant pare totul la început, nu te panica, indiferent de orice ai de înfruntat. Nu este nimic ce niște discuții la o cafea nu pot rezolva.

Până la urmă relațiile sănătoase sunt importante în viața asta a noastră plină de bucurii și tristeți. De asta credem în relații sănătoase. Poți începe prin a avea o legătură bună cu mult iubita ta cafetieră sau cu aparatul de cafea. Nu ai vrea ca tocmai băutura ta preferată să fie afectată de neglijența ta. Și nu ne referim musai la sănătate, cât și la aromă. Acum poți spune că știi să cureți filtrul de cafea.

Sursa foto Front Main: pexels

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2018
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri