Setari Cookie-uri

5 alternative sănătoase cu care să înlocuiești pastele făinoase obișnuite

Să vrei să mănânci sănătos ar putea fi un lucru costisitor, provocator și nu tocmai satisfăcător. Total greșit! Dacă îți place bucătăria italiană, nu încurci niciodată tipul de paste și știi zeci de rețete pentru sosuri diverse, atunci musai trebuie să iei în considerare alte opțiuni. Ne referim la alternativele pentru pastele făinoase clasice. Am căutat noi prin online și am găsit câteva variante yummi & sănătoase. Un duo greu de rezistat, nu?

Se promovează un stil de viață sănătos. Ești asaltată din toate părțile cu diverse sfaturi despre ce este bine și ce nu în nutriția ta. Până la a-ți fi greu să mai ții pasul cu ce înseamnă bio sau eco sau să mai crezi în propriile alegeri. Noi vrem mai degrabă să îți prezentăm câteva înlocuitoare ale pastelor făinoase din grâu.

Sunt variante demne de luat în seamă pentru cei cu intoleranță la gluten, dar și pentru cei care țin diete, dar nu vor să renunțe la acea savoare cu mirodenii și penne, spaghete, fusilli, gnochi, linguini, spirali, farfalle. Acum că am lămurit asta, scoate din nou cartea aia de bucate pe care o ascunzesei undeva pentru că aveai impresia că nu o vei mai folosi și pune oala pe aragaz. Azi gătești altfel de paste!

Citește și:

Paste din quinoa: încearcă un preparat sănătos

O sursă esențială de proteine, quinoa aduce multiple beneficii organismului. Pe lângă asta, îți asigură și o cantitate generoasă de aminoacizi și nutrienți. Pe scurt, pastele din quinoa au proprietăți nutritive superioare - conținut de calciu, fier, acid linoleic, minerale, vitamine, fibre.

Și aici ai felurite variante pentru pastele cu quinoa, putând alege dintre combinații cu usturoi și pătrunjel, cu tomate, curry, fără gluten. Se recomandă pentru că dau rapid senzația de sațietate. Oh, și le poți consuma ca atare, cu doar puțin ulei de măsline și condimente. Deci scapi rapid cu cina.

Paste din quinoa

Vezi pret

Paste din alge marine bio pentru gusturi inedite

Nu trebuie să te lași păcălită de aspectul acestor paste. Știm, știm nu arată cel mai apetisant, dar odată gătite, o să vezi încă o confirmare a faptului că aparențele înșală. Și în principiu sunt făcute 100% din alge, fără adaosuri. Avantajul este că pot fi gătite ca atare, cu sosuri și toppinguri, întocmai ca pastele obișnuite.

Citește și:

Pastele cu alge ar fi recomandate pentru că păstrează la un nivel normal carbohidrații, nu au gluten și sunt extrem de bogate în nutrienți. Sunt produse recomandate bio - legumele de mare nu au avut niciodată un gust atât de bun. Nu știi niciodată până nu încerci, nu?

Paste din alge marine bio

Vezi pret

Paste din cereale: secară, porumb, ovăz

Aici o să descoperi că opțiunile sunt vaste și variate. Noi am ales ca alternative pentru pastele din făină unele preparate din cereale. Dar trebuie să știi că mai sunt și variante precum orez, susan, hrișcă, in, fasole sau chiar migdale.

Unde mai pui că vin livrate în felurite modele - alfabet, rățuște, fusilli, penne, spaghetti, melci, scoici, steluțe, tagliatelle. Practic o să ai și un motiv să transformi bucătăreala în distracție și să îi păcălești și pe cei mici să ia o masă pe cinste. Și da, fără teamă că îi oferi ceva dăunător organismului.

Citește și:

Paste din cereale

Vezi pret

Paste din făină de konjac sunt ideale în diete

Pastele din Konjac sunt naturale făcute din fibra glucomanan. Principalul lucru pe care îl fac asupra organismului este faptul că încetinesc golirea stomacului și absorb apa rapid. Practic, vor elimina senzația de foame, ceea ce le face ideale pentru mesele dietetice sau în curele de slăbire.

Se remarcă și prin textura gumată, dar nu trebuie să crezi că la gătit nu vor deveni mai puțin dense sau că au vreun gust ciudat. Aceste paste din konjac sunt preferate pentru noodles sau ... orice ai poftă.

Paste din faina de konjac

Vezi pret

Paste raw pentru când vrei un meniu vegetal

Sau pastele vegane sunt cele făcute din legume și tăiete ca spaghetti. Pot fi făcute din dovlecei, dovleac, morcov, zucchini, cartofi dulci, ridichie albă. Aici nu trebuie decât să lucrezi tu ceva mai mult - nu peste o jumătate de oră - pentru că astfel de paste le faci chiar tu acasă.

Citește și:

Sunt incluse mai ales în meniurile vegetariene și se fac extrem de simplu - ai nevoie doar de un cuțit sau de un curățător de legume cu care tai fâșii subțiri. În ceea ce privește pregătirea: se fierb, se călesc în puțin ulei și adaugi sosul favorit. Eventual și puțin parmezan.

Ce să fie, ce să fie? Bolognese, carbonara, milanese? Pentru că da, în seara asta, dacă tot ai atâtea opțiuni, trebuie să alegi una și să te pui pe gătit. Că sigur ți-am făcut poftă. Și asta se traduce și prin curiozitate.

Poate că este mai dificil să te dezici de mâncarea cu care ești obișnuită, dar uneor este bine să ieși din zona de confort. S-ar putea să fii surprinsă.

Sursa foto Front Main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.