Setari Cookie-uri

Șapte ceaiuri miraculoase pe care să le bei înainte de culcare

Este minunat să savurezi un ceai alături de o prietenă la o ceainărie cochetă însă eu îți propun să nu lași să treacă nici o seară fără să te bucuri de o ceașcă de ceai.

Iată șapte ceaiuri minunate care îți vor stimula metabolismul în timpul somnului, îți vor îmbunătăți funcția hepatică și te vor face să te simți energizată a doua zi și să pierzi în greutate mai repede, dacă ți-ai propus așa ceva.

Ceaiuri pe care sa le bei inainte de culcare

sursa foto: shutterstock/by jacob lund

1. Ceaiul de mușetel

Acest ceai are proprietăți similare cu ginsengul, deoarece este extrem de benefic. Are proprietăți antiinflamatorii, anti-peptice, antialergice, antibacteriene, antispastice și anti-fungice. Toate aceste caracteristici ajută la întărirea și protejarea ficatului. Poți utiliza acets ceasi și ca un tonic relaxant pentru tensiune musculară, stres sau insomnie. Te va ajuta să dormi adânc în timpul nopții și astfel procesul de detoxifiere nu va fi întrerupt.

Citește și:

2. Apă caldă cu lămâie

Știi deja că apa caldă cu lămâie trebuie consumată pe stomacul gol, dimineața. Este la fel de eficientă și înainte de a merge la culcare. Citricele sunt bogate în hesperidină (bioflavonoid), care are proprietăți hepatoprotectoare. Deci, adăugă felii de lămâie necojită într-un pahar de apă. De asemenea, poți adăuga o linguriță de miere pentru rezultate mai bune.

3. Ceai de jujube

Cunoscut și sub numele de prune roșii, fructul de jujube a fost utilizat timp de 10.ooo ani pentru tratarea diferitelor afecțiuni medicale. Este bogat in fier si fosfor, care sunt importante pentru sporirea numărului de celule roșii din sânge, creșterea fluxului de sânge, combaterea insomniei și a anemiei.

4. Ceai de semințele de lotus

Semințele de lotus sunt folosite în medicina tradițională chineză din cele mai vechi timpuri. Ele ajută la ameliorarea tusei și curățarea corpului de toxine. De asemenea, sunt eficiente împotriva insomniei și, combinate cu levănțică, acționează și împotriva anxietății.

Citește și:

Ceaiuri pe care sa le bei inainte de culcare

sursa foto: shutterstock/by august_0802

5. Ceai de trandafir

Pe lângă mirosul minunat, trandafirul are proprietăți care pot combate problemele hepatice și ale splinei. De asemenea, îmbunătățește fluxul sanguin și energetic, precum și digestia.

6. Ceaiul de mentă

Menta este adesea folosită în combaterea problemelor digestive, dar conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la prevenirea afecțiunilor ficatului și ale vezicii biliare. Menta este, de asemenea, delicioasă și calmantă, ideală înainte de a merge la culcare.

7. Apă de fulgi de ovăz

Pentru a prepara apă de fulgi de ovăz, trebuie doar să fierbi niște fulgi de ovăz în apă și să o bei după ce se răcește. Apa conține substanțele nutritive care sunt eliberate din boabe și te ajută să pierzi în greutate, scade nivelul colesterolului, îmbunătățește funcțiile intestinale și calmează mintea.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by jacob lund

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.