Setari Cookie-uri

8 alimente pentru o stare de spirit mai bună

Starea de spirit este influențată nu doar de emoții sau de vremea de afară, dar și de alimentele pe care le mâncăm. Iată 8 alimente recomandate pentru o stare de spirit mai bună.

alimente pentru o stare de spirit mai buna

sursa foto: shutterstock/by luna vandoorn

1. Legume verzi

Legumele verzi sau cu frunze verzi cum ar fi spanacul, salata, broccoli sunt pline cu energie naturală. Aunci când le mănânci, te hrănești cu energia soarelui. Varza conține multe proteine și enzime.

2. Fructe proaspete

Toate fructele proaspete conțin energia naturii însă fructel de pădure au ceva special. Ele sunt bogate în antioxidanți și au un conținut scăzut de zahăr, întărind astfel sistemul imunitar.

3. Ierburi proaspete

Ierburile proaspete tind adaugă arome delicioase și autentice la mâncărurile pe care le facem și toate au proprietăți de vindecare diferite. Încearcă să asezonezi felul de mâncare preferat cu niște ierburi proaspete atunci când poți.

4. Condimente

Citește și:

Ce poate face o masă mai delicioasă decât condimentele potrivite? Turmericul și scorțișoara sunt doar două dintre acestea. Ele adaugă culoare și gust și au proprietăți vindecătoare.

5. Fasole

Fasolea conține proteine, carbohidrați, vitamine și fier în cantatite mare și poate face minuni atunci când este consumată în mod eficient. Este considerată un fel de ”mama nutrienților” atunci când vine vorba de alimente sănătoase.

6. Nuci și semințe

Nucile și semințele crude sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase care se dovedesc a fi necesare pentru dezvoltarea creierului și a corpului. Nucile sunt, de asemenea, numai bune de ronțăit și le poți consuma pe post de gustare la mijlocul zilei.

alimente pentru o stare de spirit mai buna

sursa foto: shutterstock/by foxys forest manufacture

Citește și:

7. Alge verzi albastre

Algele verzi verzi precum Chlorella și Spirulina conțin unele dintre cele mai ridicate valori nutritive dar au și o energie înaltă care îți poate ridica nivelul vibrației așa cum puține alte alimente o poți face. Dacă însă nu suporți gustul algelor, le poți adăuga la dieta ta sub formă de tablete sau chiar pudră. Shake-ul sau smoothie-ul tău va fi la fel de delicios.

8. Alimente fermentate

Organismul nostru este un ecosistem bogat în diferite tipuri de bacterii, atât bune cât și rele. Alimentele fermentate cum ar fi murăturile și varza murată sunt pline de bacterii bune care sunt capabile să vindece, să încarce cu energie și să combată o stare de sănătate precară.

sursa foto front page: shutterstock/ by udra11

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.