Setari Cookie-uri

Ozonoterapia tratează cu succes bolile reumatice

Ne luptăm cu această indicență mare a bolilor de natură reumatică, însă nu ne aventurăm să spunem că nu există soluții sau că ele sunt greu de accesat. Bunăoară, iată, există ozonoterapia care este un tratament cu rezultate excepționale pe zona reumatică.

comunicat de presa

Cu o incidență de peste 30% în Europa și 20% în România, bolile reumatice rămân, iată, un subiect fierbinte atunci când vine vorba despre afecțiunile cu care se confruntă omul modern. Organizația Mondială a Sănătății ridică această problemă, iar medicii tratează cât știu ei de bine și de eficient tot ce înseamnă artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulațiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi muscular. Ozonoterapia este soluția cea mai recomandată astăzi. Eficiența terapeutică ridicată se datorează acțiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare și de refacere a funcției articulare și acțiunii reparatorie asupra terminațiilor nervoase periferice.

Citește și:

„Ne luptăm cu această indicență mare a bolilor de natură reumatică, însă nu ne aventurăm să spunem că nu există soluții sau că ele sunt greu de accesat. Bunăoară, iată, există ozonoterapia care este un tratament cu rezultate excepționale pe zona reumatică. Se știe că orice țesut vătămat este prost oxigenat, tocmai acesta este motivul pentru care tratamentul cu ozon funcționează. Practic, produsul obținut dintr-un amestec de oxigen și ozon vine să oxigeneze zona și să redea elementul vital zonei respective”, explică Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie. „Nu uităm să precizăm că ozonoterapia este unul dintre cele mai sigure tratamente, total scutită de reacțiile adverse sau alergii”, continuă medicul.

Citește și:

De ce este recomandată ozonoterapia?

Datorită principalelor proprietăți pe care le are ozonul: antivirală, antiinflamatorie și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiilor organelor și sistemelor de organe. „În tratamentul cu ozon se întâmplă o regenerare intensă la nivel celular, are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, se reduc inflamațiile, se reglează PH-ul și se înregistrează o îmbunătățire clară a circulației sângelui”, explică medicul Cornel Brotac, în continuare.

Care sunt principalele efecte benefice ale ozonului?

- intensificarea circulației sangvine și eliminarea rezidurilor metabolice și a toxinelor din articulațiile aflate în suferință

Citește și:

- oxigenarea țesuturilor inflamate și dureroase

- blocarea secreției substanțelor care autoîntrețin inflamația și durere

- stimularea mecanismelor reparatorii în organism

- acțiune miorelaxantă și prin aceasta creșterea mobilității articulare și ameliorarea funcției acestora.

Ca și concluzie, este important de menționat că „tot mai mulți sportivi apelează la acest tip de tratament. Există situații în care tratamentul merge singur și situații în care tratamentul merge combinat cu terapia PRP și kinetoterapia. Indiferent de caz, rezultatele sunt excepționale, ba chiar, în câteva săptămâni sportivii își pot relua antrenamentele”, conchide specialistul.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.