Setari Cookie-uri

Bicarbonatul de sodiu, leacul minune pentru mai multe afectiuni

Bicarbonatul de sodiu reduce acidul gastric, se utilizează ca un antacid pentru a trata arsurile la stomac, sau indigestia.

Cum se foloseste bicarbonatul de sodiu

Efecte secundare ale bicarbonatului de sodiu

Măsuri de precauție

Interacţiuni cu bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu reduce acidul gastric. Se utilizează ca un antacid pentru a trata arsurile la stomac, indigestie. Bicarbonatul de sodiu este un antacid cu acțiune rapidă. Ar trebui să fie folosit doar pentru o actiune temporară. Dacă aveți nevoie să tratați probleme de stomac pe termen lung (cum ar fi bolile ulceroase peptice, GERD), discutați cu medicul dumneavoastră despre alte medicamente.

Cum se foloseste bicarbonatul de sodiu

Luați acest medicament pe cale orală, de obicei la fiecare 4 ore după cum este necesar sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Unele comprimate trebuie dizolvate într-un pahar de apă înainte de înghițire. Alte comprimate pot fi înghițite întregi. Urmați toate instrucțiunile din pachetul produsului pentru produsul pe care îl luați. Dacă aveți întrebări, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Citește și:

Dacă sunteți auto-tratat și problemele dvs. Legate de aciditate durează sau se agravează după ce ați utilizat acest produs timp de 2 săptămâni sau dacă credeți că aveți o problemă medicală gravă, obțineți imediat asistență medicală. Dacă utilizați acest medicament în mod regulat zilnic pentru mai mult de 2 săptămâni, este posibil să aveți o problemă medicală care necesită tratament diferit. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă acesta este medicamentul potrivit pentru dumneavoastră.

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să luați acest medicament pentru acidoză sau să vă alcalinizați urina, doza se bazează pe starea dumneavoastră medicală și răspunsul la tratament. Pentru a beneficia cel mai mult de acest medicament, luați-l în mod regulat, exact așa cum este recomandat. De obicei, se administrează pe cale orală de câteva ori pe zi. Pentru a vă ajuta să vă amintiți, luați-o la aceeași oră în fiecare zi. Nu măriți doza, luați-o mai des sau continuați să luați această doză mai mult decât sa prescris.

Citește și:

Efecte secundare ale bicarbonatului de sodiu

Pot apărea greață, balonare sau gaze. Dacă vreuna dintre aceste reacții durează sau se agravează, spuneți imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să utilizați acest medicament, amintiți-vă că el sau ea a considerat că beneficiul pentru dumneavoastră este mai mare decât riscul de reacții adverse. Mulți oameni care utilizează acest medicament nu au efecte secundare grave.

Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave, cum ar fi: umflarea mâinilor / gleznelor / picioarelor, creștere neobișnuită în greutate.

Când sunt administrate cu bicarbonat de sodiu, dozele mari de calciu din dieta, medicamentele sau suplimentele pot provoca rareori o problemă gravă numită sindromul alcalin. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului să utilizați în siguranță produsele de calciu în timp ce utilizați acest medicament. Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave, cum sunt: ​​amețeli, dureri musculare / spasme, modificări mintale / de dispoziție (cum ar fi confuzie, iritabilitate, probleme de memorie), vărsături, slăbiciune, semne de probleme renale, cantitatea de urină).

Citește și:

Luați imediat asistență medicală dacă aveți reacții adverse foarte grave, cum ar fi: dureri în piept, convulsii.

O reacție alergică foarte gravă la acest medicament este rară. Totuși, obțineți imediat asistență medicală dacă observați orice simptome de reacție alergică gravă, cum ar fi: erupție cutanată tranzitorie, mâncărime / umflături (în special la nivelul feței / limbii / gâtului), amețeli severe, probleme de respirație.

Aceasta nu este o listă completă a posibilelor efecte secundare. Dacă observați alte reacții care nu sunt enumerate mai sus, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Măsuri de precauție

Înainte de a lua bicarbonat de sodiu, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă sunteți alergic la acesta; sau dacă aveți alte alergii. Acest produs poate conține ingrediente inactive, care pot provoca reacții alergice sau alte probleme. Discutați cu farmacistul pentru mai multe detalii.

Citește și:

    Înainte de a utiliza acest medicament, spuneți medicului sau farmacistului dumneavoastră istoricul medical, în special: probleme renale, insuficiență cardiacă, nivel scăzut de calciu, glezne umflate / picioare / picioare datorită reținerii apei (edem periferic).

    Deoarece acest medicament conține sare (sodiu), nu-l utilizați dacă vă aflați într-o dietă cu conținut redus de sare.

    În timpul sarcinii, acest medicament trebuie utilizat doar atunci când este necesar. Acest medicament poate agrava tensiunea arterială ridicată în timpul sarcinii. Discutați despre riscuri și beneficii cu medicul dumneavoastră.

    Acest medicament poate trece în laptele matern. Consultați-vă medicul înainte de a alăpta.

    Interacţiuni cu bicarbonatul de sodiu

    Citește și:

      Interacțiunile medicamentoase pot schimba modul în care medicamentele lucrează sau vă pot crește riscul de reacții adverse grave. Mențineți o listă cu toate produsele pe care le utilizați (inclusiv medicamente cu prescripție / non prescripție și produse pe bază de plante) și împărtășiți-le cu medicul dumneavoastră și farmacistul. Nu începeți, nu opriți sau nu modificați doza de medicamente fără aprobarea medicului dumneavoastră.

      Unele produse care pot interacționa cu acest medicament sunt: ​​acetazolamida, aspirina și alte salicilate (cum ar fi salsalatul), corticosteroizi (cum ar fi prednison), memantină, medicamente cu un strat special de protecție a stomacului (acoperire enterică).

      Acest medicament poate scădea eficacitatea anumitor medicamente care necesită acide pentru stomac, inclusiv ampicilină, atazanavir, anumite antifungice azole (cum ar fi ketoconazol, itraconazol), suplimente de fier, pazopanib, sucralfat, printre altele. Înainte de a utiliza acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului cum să gestionați această posibilă interacțiune.

      Citește și:

        Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să luați aspirină cu doză mică pentru atac de cord sau pentru accident vascular cerebral (de obicei, la doze de 81-325 mg pe zi), trebuie să continuați să luați acest medicament dacă medicul dumneavoastră nu vă instruiește altfel. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru mai multe detalii.

        Foto: By Luis Echeverri Urrea, Shutterstock

        Vizionare placuta


        Kudika
        5 Mai 2019
        Echipa Kudika
        Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

        Ti-a placut acest articol?

        Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.