Setari Cookie-uri

Sânii și transformările lor: Tehnici de remodelare a bustului (mărire, ridicare și micșorare)

Știm că sânii reprezintă feminitate și senzualitate, iar transformarile prin care trec aceștia de la adolescență și pe măsură ce înaintăm în vârstă, pot crea la un moment dat adevărate complexe de inferioritate.

Un articol de Dr. Carmen Giuglea, Medic Primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă CLINICA POGANY, Centru de excelență în chirurgie estetică și postbariatrică

Șef Secție în cadrul Spitalului de Urgență Sf. Ioan

Președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică

Știm că sânii reprezintă feminitate și senzualitate, iar transformarile prin care trec aceștia de la adolescență și pe măsură ce înaintăm în vârstă, pot crea la un moment dat adevărate complexe de inferioritate.

Ce intervenții se pot face la nivelul sânilor ca femeile să aibă bustul mult dorit?

Bineînțeles, că ideal este ca bustul să aibă dimensiunea și formă perfecte, însă perfecțiunea din păcate de multe ori este o iluzie. În realitate, fiecare femeie are standardele ei de frumusețe, influențate însă de imaginile oferite din abundență de mass media.

Citește și:

Așadar, multe dintre femeile care vin la chirurgul plastician au nevoie de corecții, principale probleme care le nemulțumesc fiind: sâni prea mici, sânii care s-au lăsat, sau cei foarte mari, chiar exagerat de mari, care ajung să le creeze un disconfort important.

Augmentarea mamară ar fi o soluție pentru femeile cu sânii mici sau care își doresc un sân mai generos?

Exista femei care au bustul mic încă din adolescență, cărora practic nu li s-au dezvoltat suficient glandele mamare și care ajung să aibă un complex din această cauză. Pentru acestea corecția sânilor exagerat de mici ar putea fi augmentarea mamară cu implant sau cu grăsime proprie. Exista însă și femei care vor doar să fie în pas cu o moda care promovează sânii mari și de aceea apelează la implante pentru a-i mari.

Citește și:

Poate oricine să facă acest tip de intervenție?

În principiu da, însă trebuie avut mare grijă ca pacienta să înțeleagă că rezultatul final va depinde de forma inițială a sânului. Din păcate, multe paciente se compară între ele după ce se operează, comentează forma sânilor lor și consideră că diferențele depind de doctorul care le-a operat, nu de forma sânului de la care s-a plecat, cum este de fapt corect. Trebuie discutat cu răbdare și atenție cu fiecare pacientă în parte, pentru ca esteticianul să fie convins că pacientele nu vor avea așteptări nerealiste.

De asemenea orice pacientă care solicită și acceptă acest tip de intervenție trebuie să conștientizeze că există și niste riscuri pe care trebuie să le înțeleagă și să le accepte, ca orice purtătoare de implant. În rest da, oricine poate face această intervenție, în aceste condiții.

Citește și:

Care este proporția de aur pentru un implant?

A rămas valabil standardul 90 /60 / 90 , dar există și multe variații care depind de dimensiunile diferite ale pacientelor. Exista persoane longiline care au un torace mai îngust, sau altele mai sportive care pot avea un torace mai lat, în toate aceste cazuri dimensiunea implantului se stabilește în funcție de diametrul toracelui pacientei.

Totul este practic o „negociere” între medic și pacientă, în care medicul are datoria să țină cont de cerințele pacientei, dar în același timp să o orienteze către soluția cea mai bună pentru ea.

Ce intervenții se pot face pentru sânii lăsați, deoarece după naștere foarte multe femei se plâng de acest lucru?

În cazul sânilor lăsați se alege una dintre cele două variante, respectiv ori doar ridicarea lor prin scoaterea din învelișul de piele în exces cu remodelarea conținutului, sau scoaterea excesului de piele combinată cu un implant de silicon care să dea un plus de volum.

Citește și:

În cazul pacientelor care au slăbit mult, 30-50 de kg sau mai mult, unde sâni devin goliți de continut, practic singura opțiune este liftingul cu augmentare cu implant.

Ce se poate face în cazul sânilor foarte mari?

Există și femei care se confruntă cu această problemă, de cele mai multe ori de tinere, care ajung să fie destul de chinuite de o greutate foarte mare a sânilor care pot ajunge la 1,5-2 kg unul. Ele își sustin în permanență sânii în niște sutiene făcute la comandă, cu bretele care le fac uneori răni pe umeri și cauza adeseori dureri de spate și deformări ale coloanei vertebrale. Pentru ele există operatia de reducția mamară, care poate reda femeilor interesate confortul unei vieții frumoase fără dureri. Mărturiile pacientelor mele operate de gigantomastie sunt uimitoare și afirmă că singura părere de rău este ca nu au făcut operația mai devreme.

Citește și:

În ce constă reducția mamară?

Constă în micsorarea sânului si repoziționarea areolei, astfel încât cicatricile să fie plasate pe partea interioară a sânului și să poată fi mascate în sutien.

În cazul gigantomastiei, practic orice operație care presupune scoaterea a mai mult de jumătate de kilogram din fiecare sân poate fi decontata de Casa de Asigurări, cu condiția să aducă o scrisoare de recomandare de la un neurolog/neurochirurg în care acesta din urmă să confirme că au dureri de coloană din această cauză și că recomandă micșorarea sânului. În aceste cazuri pacientele asigurate pot beneficia de această intervenție gratuit în orice secție de chirurgie plastică a unui spital de stat.

Featured foto by Rawpixel.com via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.