Setari Cookie-uri

Produse cu protecție solară minerală: beneficii și recomandări

Produsele cu factor de protecție solară sunt tot mai căutate în ultimii ani, atât în sezonul cald, cât și iarna, căci razele UV ne pot afecta pielea indiferent de sezon.

Medicii dermatologi recomandă folosirea acestor creme de protecție solară, cu atât mai mult cu cât veștile privind incidența cancerului de piele în ultimii ani nu sunt deloc bune, fiind raportat un număr îngrijorător de cazuri de melanom.

Pe rafturile farmaciilor sau al magazinelor întâlnim atât de multe produse cu SPF, de la cosmetice la cele destinate plajei. Cum le alegem?

Putem alege aceste produse atât din punct de vedere al protecției (de ex SFP 50 oferă cea mai bună protecție), dar și din punct de vedere al provenienței ingredientelor. Produsele naturale conțîn filtre minerale (dioxidul de zinc sau titan), spre deosebire de produsele obișnuite ce conțin filtre cimice (oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate sau octinoxate).

Citește și:

Care este diferența? Cremele cu factor chimic de protecție solară pătrund în piele și absorb razele UV, acestea fiind eliminate ulterior că raze infraroșii. Filtrele chimice schimbă astfel efectul radiațiilor electromagnetice.

Cremele cu factor natural de protecție, cu filtru mineral, sunt reflectori și acționează formând un strat protectiv la suprafață pielii ce reflectă razele UV, fără să le permită acestora să pătrundă în piele.

Există și creme de protecție solară mixte, care pot include ambele filtre de protecție: și cele chimice și cele minerale.

Ce produse cu filtre de protecție minerale putem folosi?

Atât cremele de plajă, cât și cosmeticele pot conține aceste filtre. Diferența între produsele de protecție solară naturală și cele cu filtre chimice se reflectă și în textura acestora. Dacă produsele cu filtre chimice pot fi transparente, mate, cu texturi foarte apreciate din punct de vedere estetic și care nu trebuie întotdeauna aplicate în strat gros, ei bine produsele cu filtre naturale de protecție solară sunt mai sidefii, au testuri în general mai greu de acceptat din punct de vedere al esteticii și comodității.

Citește și:

Cu toate acestea, pentru copii sunt recomandate în special produsele cu factor de protecție mineral! Medicii recomanda sa nu expunem la soare copii cu varsta sub 3 ani!

Va propun câteva game de produse naturale care conțin filtre minerale de protecție solară.

BB Cream Pentru Ten Normal, Uscat Si Sensibil SPF 15 - Light

O combinație inovatoare de cremă și fond de ten ce corectează imprefecțiunile și uniformizează culoarea tenului. Este soluția ideală de îmbunătățire repidă a aspectului pielii.

Crema BB naturala este disponibila pe site-ul Vegis.ro - pret 25,90 lei

MINERAL SPRAY SPF 50+ PHOTODERM

Creat 100% din filtre minerale protectoare UVA/UVB (fără filtre chimice), PhotodermMINERAL este perfect adaptat pentru pielea alergică la filtre chimice.

Pe lângă protecţia UVA/UVB de suprafață (sisteme de filtrare), Photoderm MINERAL oferă acțiune anti-oxidantă. Vitamina E protejează celulele pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV și previne îmbătrânirea cutanată prematură.

Citește și:

Spray PhotodermMINERAL este disponibil online in magazinul Plantum.ro - pret 83,99 lei

spray bioderma photoderm mineral spf 50

Balsam de buze cu protectie solara FPS 30 Eco Cosmetics

Proprietati

• Produs fara emisii de carbon.

• Fara nanotehnologie.

• Efect instantaneu dupa aplicare.

• Ecran solar exclusiv din minerale si plante.

• Fara filtre solare chimice.

• Ingrediente naturale.

• Rezistent la apa, vegan.

• Fara coloranti, conservati si parfum sintetic.

• Fara PEG, SLS si parabeni.

• Fara OMG - organisme modificate genetic.

• Fara derivati din petrol, parafina, silicon.

• Netestat pe animale.

Blsamul de buze organic este disponibil pe site-ul Republicabio.ro - pret 22,02 lei

balsam buze organic cu factor de protectie mineral spf 30

CREMA PROTECTIE SOLARA SPF 30

Crema protectie solara SPF 30 Gamarde are la baza filtre cu 100% minerale, fara filtre chimice si protejeaza pielea de insolatii. Previne aparitia petelor pigmentare (masca de sarcina sau alte fotosensibilizari).

Citește și:

Crema naturala de protectie solara este disponibila pe site-ul Obio.ro - pret 127.20 lei

crema organica de protectie solara cu filtre minerale spf 30

Crema de Zi SPF30 Filtre Minerale si Ulei de Argan

Crema de zi SPF30 Filtre minerale si ulei argan BIO are in compozitie un sistem combinat de filtre UVA-UVB de origine minerala, ce protejeaza pielea de actiunea nociva a radiatiei solare.

Capacitatea de protectie (SPF) este realizata printr-un mecanism optic de reflexie-dispersie generat de oxizi de zinc si de titan care blocheaza patrunderea in epiderma a razelor solare.

Protectia solara este sustinuta de prezenta untului de shea si a uleiului de argan bio, (bogat in vitaminele E, A, F) ce hranesc, hidrateaza si neutralizeaza radicalii liberi prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii.

Crema de zi naturala cu spf 30 este disponibila online in magazinele Vegis.ro - pret 43,50 lei

Citește și:

crema naturala de fata cu spf 30

foto main: ARTEM VOROPAI, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.