Setari Cookie-uri

Idei de paste fără făină de GRÂU

Suntem obișnuiți să consumăm paste obținute din făină de grâu. Totuși, fie din dorința de a varia gusturile și alimentele, fie din dorința de a renunta la gluten, putem face și alte alegeri: paste care nu conțin făină de grâu, ci sunt obținute din alte cereale sau chiar din legume, fructe sau leguminoase.

Va propunem descoperiți gustul vriat al pastelor fără gluten. Acestea pot fi gătite în rețetele obișnuite de paste, pot fi puse în salate, în budinci sau se pot consuma în preparate ceva mai sofisticate.

Iată câteva idei de paste fără grâu

Paste și tăiței din hrișcă

Hrișca este foarte aromată și sățioasă, nu conține gluten și din făină de hrișcă se pot obține niște paste delicioase, cu sau fără ou. Pot fi preparate în rețete vegane cu ciuperci, caju, busuioc sau în rețete cu parmezan.

Va propunem Taiteii din hrisca ecologica, fara gluten, disponibili in magazinul Plantum.ro –pret 19,55 lei

Paste din babane verzi

Aromă și gustul sunt incontestabile, pastele din fructe conferind un gust deosebit preparatelor. Multe dintre aceste paste nu conțin gluten sau făină de grâu și sunt obținute din culturi ecologice.

Citește și:

Va recomandam Penne din banane verzi, recomandate si pentru cei care urmeaza o dieta gluten free sau Paleo. Pastele pot fi achizitionate din magazinele Plantum.ro – pret 26,71 lei

Paste din linte

Găsim cu ușurință în magazine paste ecologice din linte roșie sau galbena. Culoarea vie, textura ușor dura și gustul sățios fac aceste paște devină favorite în multe bucătării. Acestea nu conțin gluten, au un număr moderat de calorii, devenind astfel ușor de consumat in multe diete.

Va recomandam Spirale din Linte rosie ecologica dinsponibile in magazinele Vegis.ro – pret 23,50 lei

Paste cu legume, semințe și leguminoase

Făinurile obținute din leguminoase sau din semințe pot înlocui făinurile de cereale. Aceste paste au arome, culori și gusturi diferite, conțin vitamine, minerale și proteine și sunt excelente pentru a varia alimentația obișnuită sau pentru a le introduce in anumite diete.

Citește și:

Puteți încerca:

Paste din orez

Pastele din orez sunt foarte gustoase, de aceea au și devenit atât de populare. Pot fi folosite în diverse preparate și nu conțin gluten.

Va recomandam Penne de orez integral ecologic disponibile in magazinele Plantum.ro – pret 13,97 lei

Foto Main: Pexels.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.