Cum consumăm spirulina pulbere? 5 Idei de rețete delicioase, pentru toate gusturile

Cum consumăm spirulina pulbere? 5 Idei de rețete delicioase, pentru toate gusturile

Știm că spirulina este deosebit de benefică pentru organismul nostru, însă această algă are un miros intens și un gust nu tocmai ușor de acceptat de către toate persoanele. Dacă te-ai hotărât să consumi spirulină pulbere și cauți idei de rețete delicioase, te invit să parcurgi acest articol.

Pe scrut despre spirulină

Această algă este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine, lipide, glucide, fiind considerată, pe bună dreptate, un super-aliment. Spirulina conține toți aminoacizii esențiali, are un conținut proteic între 50-60%, este bogată în vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12 (cu biodisponibilitate foarte scazuta insa, dar recomand Chlorella ca sursa vegetala de B12), D, E, K și în minerale precum mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu (de 26 de ori mai mult decât laptele), conține acizi grași omega și antioxidanți. Spirulina este cunoscută ca fiind utilizată chiar de NASA pentru hrana astronauților, dar și pentru un efect cu adevărat deosebit pe care această algă îl prezintă, acela de a crește rezistența la radiații a organismului uman.

Eu recomand consumați spirulină organică, raw (crudă, obținută prin procese care nu necesită preparare termică – de aici și recomandarea mea de a o folosi în preparate gătite cât mai rar, astfel încât o consumați crudă), cu perete celular spart pentru o biodisponibilitate mare a nutrienților acesteia. Puteți comanda spirulina organică, raw, cu perete celular spart de aicipreț 56,26 lei.

5 Retete de consum al spirulinei

Salată de fructe cu un praf de spirulina

Este una dintre cele mai rapide rețete în care eu utilizez spirulina, alături de rețetele de salate de legume. Această rețetă poate fi obținută din ce fructe doriți, care va sunt preferate. Sfatul meu este alegeți și fructe acrișoare pentru a acoperi gustul și mirosul spirulinei, dacă nu îl tolerați.

Un exemplu de salată de fructe cu spirulină: 1 piersică tăiată cuburi, 1 felie groasă de ananas tăiată cuburi, ½ avocado, câteva nuci, câteva boabe de strugure alb tăiate în jumătate, ¼ linguriță pudra de spirulina. Amestecați și serviți rece.

Salată de legume vegană sau cu somon

Mie personal îmi place foarte mult combin mărul, piersica sau ananasul cu spirulina. În salatele cu somon/pește, alături de legume, adaug și unul dintre aceste fructe sau chiar le asortez pe ambele cu legumele și verdeața din farfurie.

Sigur puteți alege orice tip de salată de legume doriți, vegană sau nu, peste care adăugați și un praf de spirulina. Putem pune spirulina în orice salată, dar trebuie recunosc gustul acestei alge parcă nu se potrivește chiar cu orice.

Un exemplu de salată în care mie îmi place adaug spirulina:

  • 7 frunze de rucolla,
  • o porție mică de somon afumat sau piept de pui sau alt peste la grătar (eu prefer ultimele două variante, cam evit consum alimente afumate, chiar dacă sunt foarte gustoase) – tăiați cuburi;
  • o jumătate de măr verde;
  • 2 fire de ceapă verge;
  • câteva nuci sau migdale;
  • o mâna de frunze de baby spanac
  • un vârf de linguriță de pudra de spirulina
  • eu nu obișnuiesc pun sare/oțet/ulei în salate, pentru mine gustul ingredientelor este destul de intens, dar dacă doriți puteți folosiți, după gust, sare și oțet balsamic.

Smoothie cu spirulina

Dacă folosiți fructe acrișoare, lămâie, verdeață sau ou (în shake), puteți folosi și spirulina, se potrivesc ca și gust.

Un exemplu de rețeta de smoothie cu spirulina: 1 banană, ½ măr, o linguriță zeamă e lămâie, 200 ml lapte de cocos, o jumătate de linguriță de spirulina pudra, 2 lingurițe de semințe de cânepă decorticate și crude. Totul la blender. Dacă doriți băutura fie maifină”, o puteți strecura.

Cupcakes cu crema de spirulină

Această rețetă raw vegană de cupcakes este destul de populară și foarte ușor de obținut. Aveți nevoie însă de un blender mai puternic sau de un robot de tocat.

Ingredinete pentru bază, care se pun în robot și se toacă mărunt:

  • 40 g migdale râșnite bine;
  • 140 g nuci;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 150 g de stafide sau de curmale;

După tocare puneți pasta obtinuta în formele de cupcakes.

Ingredientele pentru crema - se pun la blender sau se dau bine prin robotul de tocat:

  • 1 lingură zeamă de lămâie;
  • o lingură de miere sau de sirop îndulcitor natural (de răpită, de ștevie etc.);
  • 30 ml apă la temperatura camerei;
  • 200 g caju rasnit;
  • 5 frunze proaspete de mentă;
  • un sfert de linguriță de spirulină.

Se ornează cu crema verde, se pune deșertul la frigider și se servește rece.

Toast cu avocado, ananas și spirulină

Încă o rețeta foarte simplă – toast cu avocado și spirulină.

Ingrediente:

  • un avocado;
  • 2 felii de ananas;
  • 3-4 linguri de lămâie;
  • un sfert de linguriță de spirulină pudra;
  • o jumătate de ceapă mică tăiată foarte mărunt (opțional)
  • sare, piper după gust;

Zdrobiți cu furculița ananasul și avocado, adăugați restul ingredientelor și amestecați bine. Ungeți o felie de pâine cu această delicioasă crema!

Puteți folosi spirulină simplu, neasociata cu alte alimente, dizolvând pur și simplu o linguriță de spirulină într-un pahar cu apă, pe care îl puteți bea chiar pe stomacul gol.

De unde luăm câteva ingrediente:

Gasiti aici Spirulina raw organica – pret 56,26 lei

Miere de rapita aici – pret 15,90 lei

Sirop de stevie aici – pret 13,99 lei

Foto: By Chepko Danil Vitalevich/ shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: