Setari Cookie-uri

Cum alegi bicicleta de cameră: mișcarea pe care ți-o poți permite oricând

Fie că nu poți ajunge la sală, din diferite motive începând cu dispoziția și culminând cu programul, fie pentru că afară vremea nu ți se pare tocmai prietenoasă sau pur și simplu ai dori să găsești o soluție pentru a face sport „în lumea ta”, partea bună este că putem găsi soluții. Bicicleta de camera reprezintă o soluție ideală pentru a face mișcare, în mod sănătos și corect, fără a-ti pune în pericol sănătatea sau scheletul, oriunde dorești: acasă, la birou, în concediu, la casa de vacanță etc.

Dacă vrei să cumperi o bicicletă indoor, ceea ce reprezintă o idee bună, vei constata că ai de unde alege. La o simplă căutare vei găsi zeci de modele, la prețuri foarte variate, de aceea îți oferim un ghid rapid de orientare în alegerea bicicletei de cameră.

Înainte de a alege bicicleta indoor

Înainte de a alege bicicleta fitness, ia aminte la următoarele aspecte:

  • Scopul pentru care vrei să o folosești: pentru antrenament de început, pentru antrenament de performanță, pentru cauze medicale, sau pur și simplu pentru un sport de întreținere de zi cu zi.
  • Bugetul disponibil. Dacă bugetul nu este foarte generos, însă dorești un model performant, ia în vedere și reducerile din an, care pot fi mari!
  • Spațiul din casă alocat aparatului: spațiul este important. De asemenea camera în care exersezi trebuie să fie ușor de aerisit.
  • Cât de ușor este de transportat: doar în cazul în care dorești să o iei cu ține în concedii, în delegații sau în alte locații.

Tipuri de biciclete fitness

Biciclete fitness staționare (standard)

Acestea pot fi verticale, cele mai utilizate dealtfel, care pot avea mecanisme de pedalare standard sau de tip spiining (acestea din urmă te ajută să consumi mai multe calorii, însă sunt mai costisitoare). Acest tip de biciclete pot oferi grade de ajustare diferite, dar și trepte de dificultate diferite. Greutatea masei volante te ajută să poți avea, în timp, antrenamente tot mai dificile, acesasta exprimă un anume grad de rezistență la pedalare.

Citește și:

Cateva modele preferate de catre utilizatori:

BICICLETĂ FITNESS DE APARTAMENT E FOLD DOMYOS – pret 1099 Ron

BICICLETA EXERCITII KETTLER VIGO P CU BLUETOOTH – pret 1599 Ron (redusa de la 2099 lei)

BICICLETA DE SPINNING TOORX SRX-300 – pret 3.399,00 RON (redus de la 5399,00 Ron)

Modelele de biciclete fitness orizontale sunt destinate în special cauzelor medicale, de exemplu în cazul celor care au probleme cu spatele și prezintă recomandări limitate de mișcare din partea medicului curant. Această bicicletă poate fi utilizată și în programele de recuperare, însă, pentru că este foarte confortabilă, reprezintă adesea prima opțiune de bicicletă indoor pentru persoanele cărora nu le prea place sportul, dar doresc să scadă în greutate și aleg un tip de mișcare care să îmbine efortul cu confortul.

Citește și:

Modele de biciclete fitness orizontale:

BICICLETĂ FITNESS DE APARTAMENT E SEAT DOMYOS – pret 1.199,00 LEI

Bicicleta Magnetica Recumbent inSPORTline Rapid – pret 1.355 RON (redusa de la 2134 RON)

BICICLETA FITNESS TOORX BRX R 300 – pret 2599 RON (redus de la 3999 RON)

Bicicletele fitness eliptice

Bicicletele eliptice au un alt sistem de funcționare și sunt mai solicitante decât modelele precedente. Acestea înlocuiesc mișcarea rotativă a pedalelor cu una oscilantă, supunând întregul organism la efort fizic intens. Pe lângă mușchii picioarelor, bicicletele fitness eliptice solicită totodată și mușchii spatelui, abdomenul și brațele.

Modele de biciclete eliptice:

Bicicleta Eliptica Programabila EcoFit 2506P, alimentarea retea 220V, 21 programe – pret 999 lei (redusa de la 1399 lei)

Citește și:

BICICLETĂ ELIPTICĂ EL520 AUTO-ALIMENTATĂ DOMYOS – pret 1.599 RON

BICICLETA ELIPTICA TOORX ERX-500 – pret 3.219 (redus de la 5299 RON)

Rezistenta la pedalare si modul de franare

Acesta poate fi un detaliu important. Exista modele de biciclete fitness cu:

Mini biciclete indoor

Daca doresti un model pe care sa il pui oriunde si mai ales oricand prin casa ori la locul de munca, poti opta pentru minibiciclete.

Citește și:

Mini biciclete:

Mini bicicleta inSPORTline Temiste – pret 308 lei

BICICLETĂ MINI BIKE DOMYOS – pret 179,9

Foto articol: By Ljupco Smokovski/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.