Setari Cookie-uri

Diferența dintre Bio și Organic. Pentru părinți, dar, mai ales pentru bebeluși.

O dietă echilibrată este necesară încă de la naștere.

comunicat de presa

Părinții formează comportamentul alimentar al copilului, astfel că este foarte important să acorde o atenție deosebită alimentației în primii ani de viață. O dietă echilibrată este astfel necesară încă de la naștere.

Ce înseamnă o dietă echilibrată?

Dieta echilibrată acoperă nevoile de creștere și dezvoltare, asigurând o bună funcționare a organismului. În cazul bebelușului, dieta echilibrată se realizează prin asocierea mai multor grupe de alimente. Pentru a alcătui un meniu echilibrat, trebuie să respectăm următoarele recomandări:

  • Alimentele trebuie adaptate la vârsta copilului (conform piramidei alimentelor)
  • Se folosesc mai multe tipuri de alimente din aceeași grupă în hrana zilnică.
  • Unele preparate conțin alimente din mai multe grupe nutriționale.

În primele 6 luni, sugarul trebuie alăptat exclusiv la sân, laptele matern acoperind integral nevoile nutritive. În lipsa laptelui matern, formula de lapte organic de vacă sau capră este, de asemenea, o alegere potrivită, adaptată fiecărei vârste.

Citește și:

În jurul vârstei de 6 luni, copilul își dublează greutatea de la naștere, iar dezvoltarea sa arată că este pregătit pentru alte alimente decât laptele, sistemul său digestiv fiind sufficient de matur pentru a digera amidonul, proteinele și grăsimile.

Acesta este momentul în care părinții trebuie să facă o alegere de care depinde viitorul copiiilor lor; momentul în care au de ales între mâncare organică și mâncare „obișnuită”.

De ce să alegi mâncare organică?

  • Nu conține chimicale sau pesticide.
  • Este cu 15% mai bogate în substanțe nutritive, iar gustul este mul mai bun, potrivit Institutului European pentru Agricultura.
  • Este verificată permanent, ceea ce reprezintă o garanție superioara a calității.
  • Are un conținut dublu de antioxidanți față de mâncarea obișnuită.
  • Un studiu realizat de Institutul Federal al Sănătății SUA a demonstrat că în sângele copiilor de până la patru ani care au fost alimentați bio de la naștere se află de șase ori mai puține reziduri toxice decât în sângele copiilor care au fost hrăniți cu mâncare „obișnuită”.

Care este diferența dintre bio și organic?

Citește și:

Organic: se folosește cu precădere în spațiul anglo-saxon.

Bio: se folosește cu precădere în spațiul franco-german.

Așadar, nu există o diferență între bio și organic. În țara noastră, pe sigla de certificare este scris: Agricultură Ecologică.

Despre BabyBio România

Compania noastră comercializează produse fabricate 100% în Franța, cu ingrediente atent selectate, fără zahăr adăugat, fără sare, fără agenți de îngroșare și fără coloranți. Ne recomandă cei peste 20 de ani de cunoștințe bazate pe experiență în hrana organică pentru bebeluși. Oferim o gamă completă de hrană pentru bebe, realizată cu ingrediente organice de înaltă calitate: lapte, cereale, biscuiți, sucuri, supe, borcane, mâncăruri gata preparate, deserturi și punguțe.

Citește și:

Principalul nostru obiectiv este conștientizarea. Ne dorim ca mămicile să acorde importanță ingredientelor din care este realizată mâncarea pentru bebe.

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.