Setari Cookie-uri

5 Cărți care te ajută să trăiești mai sănătos

A trăi sănătos înseamnă de fapt a face mai multe schimbări în privința alegerilor zilnice, iar adunate, aceste schimbări îți pot remodela viața. Sigur că totul nu se întâmplă peste noapte, ci în trepte, însă foarte important este să accesăm informațiile necesare, corecte și cât mai complete pentru a avea o imagine mai bună asupra ceea ce ne dorim și asupra opțiunilor pe care le avem.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) nu definește sănătatea că fiind absența bolii, așa cum ne-am aștepta poate, ci ca o stare de bine fizică, psihică și socială.

Va propunem 5 cărți care ne învață să trăim mai sănătos, să ne curățăm gândurile, să facem alegeri alimentare adecvate și să ne bucurăm mai mult de prezent.

Abecedar de nutriție - Să devenim proprii noștri nutriționiști (ANCA CRĂCIUN, NICOLAE HÂNCU, CRISTINA NIȚĂ)

abecedar de nutritie nicolae hancu

Ce mâncăm? Când mâncăm? Ce cantitate? Care este necesarul nostru de calorii? Care este semnificația greutății noastre corporale? Sunt doar câteva întrebări la care Abecedarul de Nutriție vă poate răspunde.

Mai mult decât atât, în Abecedarul de Nutriție puteți consulta lista obligatorie de cumpărături pentru fiecare meniu al zilei, care trebuie stabilit în funcție de Regula celor 3S: SIMPLU, SIGUR, SĂNĂTOS!

Citește și:

"Alimentația Sănătoasă" prezentată în cele 10 lecții din Abecedarul de Nutriție va fi eficientă doar dacă va fi practicată zi de zi, toată viața. Este evident că nimeni nu poate avea în permanență un medic nutriționist care să-i ofere sfaturi despre Alimentația Sănătoasă. De aceea, soluția ideală este să devenim propriii noștri nutriționișți, a adăugat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.

Cartea este disponibilă în Librăria Cărturești

Dilema omnivorului - Michael Pollan

dilema omnivorului carte

Această este o carte cu informații valoroase, care ne ajută să înțelegem ce conține de fapt alimentul pe care noi îl cumpărăm din raftul magazinului. Pollan a împărțit Dilema omnivorului în trei părți, câte una pentru fiecare dintre lanțurile trofice care ne susțin: mâncarea industrializată, mâncarea alternativă sau „organică“ și alimentele pe care oamenii și le procură singuri, din vânat, cules și grădinărit. Pollan urmărește fiecare lanț trofic literalmente din pământ până pe masă, subliniind relația noastră coevolutiva cu speciile pe seama cărora trăim. El încheie fiecare secțiune așezându-se la masă – la McDonald's, acasă cu familia, la o cină cu alimente de la Whole Foods, și la o revoluționară fermă „transorganica“ din Virginia.

Citește și:

Pentru fiecare masă, el reconstituie proveniența tuturor alimentelor consumate, dezvăluind componentele ascunse pe care le ingeram fără știrea noastră și explicând modul în care preferința față de anumite alimente reflectă moștenirea noastră ambientală și biologică.

Dilema omnivorului este o invitație adresată tuturor de a gândi în profunzime ramificațiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan întreprinde un pelerinaj de-a lungul lanțurilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentația etică. - The New Yorker

Dilema omnivorului de Michael Pollan este disponibilă în Librăria Libris – preț 56,05 lei

Salate - 365 de rețete (GEORGEANNE BRENNAN)

carte 365 retete de salate
365 de rețete ispititoare, potrivite pentru orice masă, ocazie sau stare de spirit.

Citește și:

Salatele sunt lăudate în toate dietele. Din ianuarie până în decembrie, găsește o salată apetisantă pentru fiecare zi din an.

De la salate ușoare cu legume sau fructe de mare la grătar, la salate consistente cu carne și verdețuri, cartea de față îți oferă rețete delicioase.

Cartea “Salate – 365 de rețete” este disponibilă pe Elefant.ro – preț 95,37 lei

Să trăim sănătos fără toxine - Robert Morse

sa traim sanatos fara toxine

Descoperiți:

- Efectele detoxifierii asupra sănătății.

- Ce este regenerarea celulară.

- Care sunt alimentele și plantele medicinale cele mai potrivite pentru curățarea organismului și vindecarea bolilor.

- Cum poate fi înlăturat orice dezechilibru din organism.

Conține:

- Formulele celor mai eficiente remedii din plante.

Citește și:

- Rețete pentru preparate din alimente crude.

Cartea este disponibilă pe Emag.ro – preț 41,40 lei

Poți să-ți vindeci viața - Louise L. Hay

poti sa iti vindeci viata louise hay

Poți să-ți vindeci viață, cartea cea mai bine vândută din lume pe tema autovindecarii, a transformat viața a milioane de oameni. Foarte mulți cititori au declarat că această carte le-a modificat definitiv percepția asupra rolului pe care îl joacă mintea asupra stării de sănătate a corpului fizic și asupra bunăstării psihice.

În această lucrare inspirată, autoarea de renume mondial Louise L. Hay își prezintă viziunea profundă legată de relația care există între minte și corp. Ea explorează constrângerile la care conduc gândurile și ideile limitative și ne ajută să înțelegem astfel mai bine cauzele reale ale bolilor și ale disconfortului.

Citește și:

Plin de idei și de strategii care și-au dovedit eficiența pentru milioane de oameni din întreagă lume, acest ghid practic îți va schimba în bine, pentru totdeauna, modul de a gândi.

Cartea este disponibilă pe Emag.ro – preț 35 lei

Foto: By Ahmet Misirligul/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.