Setari Cookie-uri

Cum și cu ce îți poți albi dinții acasă?

Cu toții ne dorim un zâmbet impecabil, cu dinți albi și curați, fără pete și tartru, cu gingii sănătoase. Însă un astfel de zâmbet se obține prin îngrijire permanentă a dinților. Dacă în cabinetul stomatologului este recomandat să mergem cel puțin o dată pe an pentru detartraj și periaj profesional, ei bine acasă putem folosi unele produse care să ne ajute să ne întreținem dinții sănătoși și albi.

Cum ne putem albi dinții acasă?

Îi putem cere stomatologului gutiere personalizate și un gel pentru albire acasă, însă este ideal ca acestea să fie folosite când dinții nu au tartru și când gingiile sunt sănătoase. Pentru întreținerea albului dentar acasă după curățarea dinților și eventual după un tratament pentru albire dentară există câteva soluții. Atenție însă, aceste soluții nu pot înlocui vizita la medicul stomatolog, ci pot fi de ajutor pentru menținerea sănătății orale acasă.

Dușul oral

Acesta se numără printre cele mai recomandate produse de către stomatologi pentru igiena orală realizată acasă. Este o investiție de lungă durată, așadar este bine să alegeți un produs de calitate, adecvat nevoilor voastre. Puteți întreba medicul stomatolog ce produs vă recomandă.

Citește și:

Va recomandam Irigatorul bucal Oral-B MD20 – pret 279 lei – disponibil pe Evomag.ro

dus oral reduceri oral b

Aparat pentru detratraj acasă

Acest aparat folosește vibrațiile, ansa este subțire și pătrunde sub gingii, iar dacă este folosit vârful și viteza mare a aparatului se poate sparge și tartrul mai gros de pe dinte. O singură mențiune: folosiți aparatul împreună cu o pastă de dinți specială pentru dinții sensibili, căci, ca la orice detartraj, poate apărea sensibilitatea dentară. Aparatul este suficient de puternic pentru a curată depunerile ușoare de tartru, însă poate fi destul de slab pentru a afecta smalțul dentar. În tot cazul, este un aparat destinat întreținerii igienei orale și nu poate înlocui vizita la medicul stomatolog, cu atât mai mult cu cât, sub tartru, se pot ascunde și carii dentare incipiente.

Citește și:

Va recomandam Aparat electric pentru indepartarea depunerilor de tartru, portabil – 148,75 lei – produsul este disponibil pe eMag.ro

aparat detartraj acasa si pentru albirea dintilor si indepartarea petelor de pe dinti

Pastele de dinți pentru albire

Va recomandăm atât paste de dinți profesionale pentru albirea dinților acasă, cât și variante ecologice de paste de dinți,

Pasta De Dinti-Gel Advanced Whitening GOLD, Dentissimo Swiss BioDent, 75 Ml - pret 29,52 lei - disponibila in magazinul Naturway.ro

Ingredientele organice ale pastei de dinți sunt strict selectate și controlate.

FORMULĂ INOVATIVĂ GOLD PENTRU STRĂLUCIRE, ALBIRE ȘI CURĂȚARE.

Utilizare: spălați dinții de trei ori pe zi. După spălare, clătiți gura cu apă. A nu se înghiți.

cu sau fără fluor.

pasta de dinti pentru albire profesionala cu ingrediente organice si fara fluor

Pasta de Dinti pentru Albire cu Fluor Ecologica/Bio 75ml LAVERA – pret 26,27 lei – disponibila pe Vegis.ro

Citește și:

Protectie de 5 ori si albire prietenoasa cu smaltul: indeparteaza placa bacteriana; previne cariile; protectie impotriva tartrului; actioneaza ca o guma de protectie; ofera o respiratie proaspata.

pasta albire dinti ecologica bio lavera

Pasta de dinti naturala, Crema de Cocos, pentru albirea dintilor, Jason, 119g – pret 39 lei – disponibila pe Obio.ro

Pasta Jason cu cocos si musetel nu contine:

- Fluorura

- SLS

- Parabeni

- Culori artificiale

- Indulcitori artificiali

- Zaharina

- Gluten

- Propilen glycol

pasta de dinti ecologica gluten free fara alergeni

Pasta de dinti profesionala pentru albirea dintilor Opalescense, cu fluor- pret 29,89 lei – disponibila pe eMag.ro

  • Eliberare eficienta si rapida a fluorurii
  • Absorbtie ridicata de fluorura in smalt
  • Protejeaza si restaureaza smaltul si dentina
  • Albeste dintii la un alb natural impecabil

pasta de dinti pentru albire profesionala cu fluor opalescense

Plasturii pentru albire dentară

Sunt utilizați peste tot în lume și chiar au efect de albire cu câteva nuanțe a dinților. Este ideal să îi folosiți pe dinții deja curățați de tartru, eventual după detartraj.

Citește și:

Set pentru albirea dintilor, GlamWhite Elite, LED, Gel de albire, Gutiere - pret 85,91 lei - disponibil pe eMag.ro

plasturi albire dinti

Set pentru albirea dintilor, GlamWhite Elite, LED, Gel de albire, Gutiere Acest set de albire este destinat persoanelor care isi doresc sa aibe dintii albi precum al vedetelor de cinema. Setul contine doua gutiere care se muleaza perfect la forma dintilor dumneavoastra, gel de albire cu actiune rapida si un manual de utilizare. Folositi de doua ori pe zi timp de 5-7 zile sau o data pe zi, timp de 10-14 zile. Purtati gutierele timp de 30 de minute.

Foto articol: By Josep Suria/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.