Sortimente de paste FĂRĂ GLUTEN: delicioase și variate

Sortimente de paste FĂRĂ GLUTEN: delicioase și variate
Kudika
2 Aprilie 2020

Pastele fără gluten pot fi consumate de oricine, încă de la vârste mici, căci sunt foarte sănătoase și gustoase. Indiferent dacă ați ales o dietă fără gluten sau dacă aveți un regim alimentar obișnuit, aceste paste vă pot varia mesele, făcându-le savuroase și sățioase.

Pastele fără gluten sunt realizate din fainuri fără gluten, cum ar fi cele din cerealelel/pseudocereale care nu conțin gluten (mei, orez, amaranth etc.), dar și din semințe (paste cu semințe de in, de cânepă) sau din fainuri obținute din leguminoase (cum ar fi lintea sau nautul), precum și din legume. Aceste paste pot fi făcute și acasă, folosind sau nu oul.

Paste fără gluten: din leguminoase

Aceste paste fără gluten se obțin folosind făinuri obținute prin măcinarea boabelor de legumonoase, cum ar fi:

  • Linte roșie;
  • Linte galbenă;
  • Linte verde;
  • Linte neagră;
  • Mazăre;
  • Fasole;
  • Năut.

Vă recomandăm să încercați aceste sortimente de paste:

Spirale din Sorg și Mazăre Fără Gluten Ecologice/Bio – preț 22,15 lei – disponibile pe Vegis.ro

Penne din Linte Galbenă, fără gluten – preț 18,38 lei – disponibile pe Plantum.ro

PENNE DIN LINTE ROȘIE BIO FĂRĂ GLUTEN – preț 19,84 lei – disponibile pe Obio.ro

Fusilli din Năut Fără Gluten Ecologici/Bio – preț 21,90 lei – disponibil pe Vegis.ro

Penne cu Fasole Mung și In Auriu Ecologice/Bio – preț 15,35 lei – disponibil pe Vegis.ro

Paste fără gluten, cu legume

Se pot folosi tot felul de legume și verdețuri, de la spanac, până la cartof dulce, sfeclă, conopidă etc. Acestea sunt foarte gustoase, dar, pentru preparare, necesită combinarea cu alte făinuri fără gluten, de exemplu cu făină de orez integral, pentru a rămâne bine legate și a nu se destramă atunci când le fierbem. Dacă le preparați chiar voi, puteți adăuga, dacă doriți, oul.

Vă recomandăm:

Tagliatelle cu Spanac Ecologice/Bio – preț 10,82 lei – dispponibile pe Vegis.ro

Paste fără gluten: din cereale și pseudocereale

Aceste paste, după cum intuiți deja, folosesc fainuri obținute din cereale și pseudocerea care nu conțin gluten, cum ar fi:

  • Quinoa;
  • Orez (brun, roșu, negru);
  • Porumb;
  • Amarant;
  • Mei;
  • Hrișcă;

Gustul acestora poate fi destul de diferit, putându-le utiliza în tot felul de preparate, de la cele tradiționale, până la cele exotice.

Va recomandăm:

PASTE CONCHIGLIE DIN AMARANT, TEFF ȘI QUINOA BIO FĂRĂ GLUTEN – preț 13,68 lei – disponibile pe Obio.ro

Torsade de orez și porumb - fără gluten – preț 24,99 lei – dispoibile pe Plantum.ro

Penne cu quinoa fără gluten – preț 25,28 lei – disponibile pe Plantum.ro

Penne din Hrișcă Fără Gluten Ecologice/Bio – 21,90 lei – disponibile pe Vegis.ro

Paste fără gluten: gusturi exotice

Aceste paste pot conține trufe, bambus, semințe, alge și alte arome ce ne duc cu gândul la preparate exotice.

Vă recomandăm:

PASTE CASARECCE CU TRUFE FĂRĂ GLUTEN – preț 19,90 lei – disponibile pe Obio.ro

Penne Integrale Tricolore cu Alge Marine Ecologică/Bio – preț 17,90 lei – disponibile pe Vegis.ro

PASTE MACCHERONI CU BAMBUS FĂRĂ GLUTEN – preț 8,83 lei – disponibile pe Obio.ro

PASTE CASARECCE CU CÂNEPĂ BIO FĂRĂ GLUTEN – preț 15,61 lei – disponibile pe Obio.ro

Foto articol: By IriGri/shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri