Setari Cookie-uri

Importanța analizelor medicale în perioada crizei generate de COVID-19

În această perioadă a distanțării sociale și a restricțiilor impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19, analizele medicale rămân importante pentru un număr mare de oameni. Fie că este vorba despre analize medicale uzuale sau de screening, ori se pune problema necesității unor analize pentru evaluarea periodică a pacientului sau pentru stabilirea unui diagnostic, este recomandat ca acestea să nu fie amânate, ci să fie realizate atunci când pacientul și medicul consideră util, fără întârzieri.

Laboratoarele GRAL Medical recoltează ȋn siguranţă și efectuează RAPID analize medicale, în condiții de siguranță pentru pacient și personal, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, în formatele aprobate în această perioadă în care a fost declarată starea de urgență.

La GRAL Medical poți veni cu încredere: pentru fiecare pacient și angajat sunt respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției COVID-19.

Astfel, conform normelor în vigoare, fiecare pacient și fiecare angajat se află în siguranță la GRAL Medical. Pentru a susține condițiile de prevenție și limitare a infecției cu noul coronavirus, fiecare pacient sau angajat va intra întâi la triajul epidemiologic.

Pentru că sănătatea medicilor și a personalului medical este esențială, la GRAL Medical este amenajat un spațiu special de triaj epidemiologic pentru aceștia, diferit de cel pentru pacienți. Aici fiecare medic, asistent medical, șofer, infirmier, recepționer și orice alt angajat este consultat în fiecare zi, înainte de începerea serviciului. Perosnalului îi este măsurată temperatura și este efectuat întreg triajul epidemiolog pentru siguranța fiecăruia, dar și a pacientului. Pentru mai multe informații despre serviciile GRAL Medical, îți recomandăm acest articol: Importanta analizelor medicale in aceasta perioada

Citește și:

analize medicale in stare de urgenta la GRAL Medical

De ce este important să faci analizele medicale la timp, fără amânări?

Analizele medicale reprezintă o verigă de bază în stabilirea la timp a unui diagnostic și, de asemenea, pot fi esențiale pentru recomandarea corectă a unui tratament. Multe decizii medicale depind de rezultatul acestor analize.

Iată câteva situații când nu este recomandată amânarea analizelor medicale, căci de rezultatul acestora depinde starea viitoare de sănătate:

  • Analize periodice sau pentru reevaluarea stării de sănătate a pacientului. Aceste analize se realizează pentru a monitoriza evoluția bolii unui pacient sau pentru ajustarea tratamentului, pentru a stabili doza unui medicament sau pentru a urmări eficiența acestuia. Marea majoritate a pacienţilor cu boli cronice se regăsesc în aceste situații. În funcție de rezultatele analizelor, medicul curant poate schimba direcția de tratament sau dozele medicamentelor.
  • Analize uzuale și de screening, pe care fiecare dintre noi trebuie să le facă, în contextul personal de sănătate. Sunt acele analize despre care știm că ne pot salva viata. De ce? Pentru că pot depista anumite boli înainte ca simptomele să apară, astfel încât medicul poate recomanda tratamentul cât mai precoce, iar pacientul se poate vindeca complet chiar și în cazul unor maladii grave. Nu toate bolile debutează cu simptome. De multe ori se întâmplă ca pacientul să se simtă foarte bine, fără niciun disconfort, dar analizele medicale pot să dezvăluie prezența unei boli aflate la început. De aceea efectuarea la timp a analizelor medicale este foarte importantă.
  • Analize necesare stabilirii unui diagnostic. Atunci când există simptome, acestea trebuie evaluate de către medicul de familie sau specialist (indiferent dacă consultația a avut loc la cabinet sau pe platforma online), pacientul neputând să rămână în suferință. De multe ori, pentru stabilirea corectă și completă a diagnosticului, nu se poate sări peste anumite analize medicale, iar acestea trebuie realizate la timp.
  • Analize sezoniere. Sunt multe situații când anumite boli pot să evolueze într-un anumit sezon. Alergiile, de exemplu, sunt frecvente primăvara și, atunci când există, necesită investigații periodice, pentru că sistemul imunitar își poate modifica răspunsul în timp sau sub tratament specific.[2] Tot primăvara pot fi investigate unele avitaminoze, datorate modificărilor în stilul de viață care au loc pe timpul iernii (anemie, deficit de vitamina D etc.). Putem include aici și bolile autoimune, căci titrul anticorpilor (și caracteristicile bolii) variază în anumite anotimpuri, in special primăvara, fiind necesare analize medicale pentru reevaluarea stării de sănătate.[1]

GRAL Medical dispune de o rețea extinsă de centre medicale unde se pot recolta analize de laborator cu bilet de trimitere, atât în București cât și în alte centre din țară. Pacienții pot veni cu încredere, pentru că în fiecare dintre aceste centre se realizează triajul epidemilogic, atât pentru pacienți cât și pentru angajați, ca toate serviciile să se desfășoare în condiții de siguranță. Sunt stabilite circuite clare in fiecare locatie, au loc dezinfectari dupa fiecare pacient.

Citește și:

Laboratoarele GRAL Medical recoltează in siguranţă și efectuează RAPID analize medicale cu bilet de trimitere în formele aprobate pe perioada stării de urgență. Poate fi realizată o gama largă de analize: Alergologie, Bacteriologie, Biochimie, Biologie moleculară, Biotoxicologie, Boli autoimune, Citogenetică, Citologie, Coagulare, Control sterilitate, Fertilitate și sarcina, Hematologie, Histologie, Imunohistochimie, Imunologie, Markeri endocrini, Markeri tumorali, Markeri virali, Micologie, Parazitologie, Serologie și Virusologie. Puteți consulta lista completă de analize medicale aici: https://www.gralmedical.ro/preturi-analize-laborator

Lista completă a centrelor GRAL Medical din București și din țară o găsiți aici, iar pentru mai multe informații puteți apela 031 110 0000.

Citește și:

Referințe:

[1] Seasonality and autoimmune diseases: The contribution of the four seasons to the mosaic of autoimmunity.

[2] Identifying and Treating Spring Allergies

Foto: By Maridav, By stockyimages/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.