Setari Cookie-uri

Diferențele între simptomele COVID-19 și alergiile de primăvară

Indiferent dacă rămânem în casă pentru a respecta restricțiile impuse de starea de urgență sau dacă suntem nevoiți să ieșim pentru a merge la cumpărături sau la serviciu, nu putem evita unele efecte mai puțin dorite ale primăverii: alergiile.

*Informatiile din acest articol sunt orientative si nu pot inlocui consultatia medicala.

Primăvara vine cu vreme frumoasă, cu parfumul copacilor înfloriți, dar totodată aduce, în cazul unora, alergiile la polen sau alți alergeni specifici acestui sezon. Chiar și acasă aceste alergii pot fi declanșate când se aerisește camera.

De multe ori simptomele alergiilor respiratorii mimează o răceală sau o gripă, iar în situația actuală se vorbește despre diferențele între simptomatologia alergiilor respiratorii și cea dată de COVID-19.

Medicii avertizează că aceste două patologii pot fi confundate, iar în cazul infectării cu noul coronavirus, picăturile de salivă eliminate prin strănut sau tuse pot infecta persoanele aflate în proximitate.

Citește și:

Este important de menționat că acest articol nu poate înlocui consultația medicală, informațiile acestea fiind orientative. Pentru mai multe detalii despre sănătatea dumneavoastră va rugăm să cereți sfatul medicului.

Diferențele simptomatice între COVID-19 și alergii

Deși simptomele sunt asemănătoare, există totuși unele diferențe care pot ghida medicul.

În COVID-19, principalele simptome sunt date de febră, dureri musculare, oboseală și stare generală de rău, tuse seacă, putând să apară și alte simptome precum dureri în gât, greață și diaree, dureri de cap și ochi, dureri în urechi, dureri în gât, modificarea vocii, lipsa gustului sau a mirosului.

În cazul alergiilor sezoniere, principalele simptome sunt date de:

Citește și:
  • Disconfort nazal și secreții nazale apoase;
  • Disconfort la nivelul ochilor, ochii lăcrimează, se pot înroși, pot prezența mâncărimi;
  • Strănut;
  • Dificultăți în respirația pe nas, dar nu există senzația de „sete de aer”, pentru că organismul se oxigenează suficient
  • Alte simptome pot fi: dureri de cap, mâncărimi în urechi sau dureri ușoare, wheezing (respirație șuierătoare, apare în special la persoanele care suferă de astm alergic).

Alergiile respiratorii nu sunt caracterizate de febră, iar debutul alergiei constă în simptomele la nivelul nasului și ochilor. Alergiile nu sunt declanșate de o infecție, ci de răspunsul imunitar anormal la anumiți factori de mediu, în acest caz la alergeni respiratori. Sistemul imunitar reacționează exagerat în față unor alergeni, producând o cantitate mai mare de histamină în corp, ceea ce duce la apariția simptomelor specifice alergiilor.

Citește și:

Verificiati-vă planul de tratament în cazul în care aveți deja unul din anii precedenți și cereți sfatul medicului atunci când prezentați simptome.

Foto: By Alexa_Space/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.