Setari Cookie-uri

Dureri de spate? 7 Exerciții realizabile la toate vârstele

Durerile de spate sunt atât de frecvente, încât este imposibil să spunem că nici măcar o dată în viață nu ne-am confruntat cu acestea. Sigur, durerile ocazionale de spate și umeri pot fi trecute cu vederea, dar când acestea apar des, ne pot produce un real disconfort.

Vă propunem 7 exerciții realizate la sol, care evită tasarea coloanei și care pot fi realizabile la orice vârstă, fiind potrivite atât tinerilor, cât și seniorilor.

Exercițiu pentru durerile de gât și umeri

Pentru realizarea acestui exercițiu aveți nevoie de un rulou (fie unul achiziționat din magazinele sportive, fie un prosop). Vă așezați ca în imagine, apoi încercați să lăsăți capul către podea și să întindeți brațele, păstrând palmele unite. Reveniți lent în poziția inițială, apoi din nou reluați relaxarea capului și întinderea brațelor. Repetați de câte ori puteți.

exercitii pentru dureri de umeri si spate pentru persoane tinere si in varsta Foto: By Jacob Lund/shutterstock.com

Exercițiu pentru durerile de umeri și spate

Acest exercițiu îl continuă pe cel precedent. Va așezați ca în imagine și, mai departe, aveți două posibilități:

Citește și:
  • Fie rămâneți în această poziție cât mai mult timp posibil;
  • Fie încercați să va deplasați spatele peste rulou înainte și înapoi, fără a depăși limita coloanei toracice (practic deplasați peste rulou zona omoplaților).

Realizați cât puteți acest exercițiu, indiferent de varianta aleasă (sau, poate, veți alege ambele variante:-) ).

exercitii la sol pentru dureri de spate si de umeri Foto: By Khosro/shutterstock.com

Exercitiiu 3in1: coloana lombară, abdomen, șold

Acest exercițiu este unul de menținere, care lucrează simultan mijlocul (coloana lombară, reducând arcuirea excesivă și durerile la acest nivel), abdomenul și articulația soldului. Vă așezați lent ca în imagine, astfel încât să vă găsiți echilibrul, și rămâneți în această poziție cât mai mult timp posibil. Apoi relaxați.

Citește și:

exercitii pentru abdomen si pentru dureri de mijloc Foto: By Syda Productions/ shutterstock.com

Exercițiu pentru durerile de spate și pentru... tot corpul

Vă așezați cu fața la sol, cu sprijin pe coate (care sunt așezate sub umeri) și cu tălpile apropiate. Când v-ați găsit echilibrul, ridicați un picior cât mai sus, ca în imagine, și mențineți poziția cât mai mult timp. Când obosiți, coborâți piciorul și ridicați-l pe celălalt. Mențineți și noua poziție cât mai mult timp puteți, apoi relaxați.

exercitiu scandura cu picior ridicat pentru dureri de spate pilates Foto: By Prostock-studio/ shutterstock.com

Exercițiu pentru coloana și mușchii laterali ai trunchiului.

Va așezați ca în imagine, cu spijin pe mâna stângă și rămâneți în această poziție cât mai mult timp puteți. Dacă vi se pare prea greu, va puteți spirijini în cot și nu în palmă. Schimbați poziția pentru cealaltă mâna și mențineți.

Citește și:

exercitii de izometrie si pilates pentru dureri de spate Foto: By Nina Buday/ shutterstock.com

Exercițiu pentru durerile de spate, de umeri, abdomen și picioare

Vă așezați ca în imagine, apoi încercați să ridicați cât mai sus bazinul, lasând ușor capul pe spate. Mențineți în poziția încordată, cu bazinul cât mai sus, cât de mult timp puteți. Relaxați apoi.

exercitii pentru a avea spate drept pilates Foto: By fizkes/ shutterstock.com

Exercițiu pentru durerea de spate și pentru căpătarea unei poziții „drepte” a spatelui

Dacă ați observat că, în ultima perioadă, nu mai reușiți să va mențineți poziția dreapta a spatelui și tindeți să rămâneți aplecați, iar durerile de spate nu vă dau pace, acest exercițiu devine potrivit pentru a-l practica pe termen lung.

Vă așezați pe abdomen, cu fața la sol, duceți brațele la ceafă și încercați să ridicați capul și genunchii în același timp, ca în imagine. Reveniți și apoi faceți câte ridicări puteți, încercând să mențineți o secundă poziția arcuită.Exercitii, exercitii dureri de spate, durere de spate, miscari durere de spate, durere de umeri, direri de sold, dureri de mijloc, sport, pilates, exercitii la sol, exercitii pentru varstinici, exercitii persoane in varsta, sanatate

Citește și:

exercitii extensii la sol pentru mobilitatea spatelui si reducerea durerilor de spate Foto: By Zigres/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.