Setari Cookie-uri

Cum tratezi rapid aftele bucale produse de purtarea aparatului dentar

Purtarea aparatului dentar a devenit tot mai populară atât în rândul copiilor și adolescenților, cât și al adulților, cu atât mai mult cu cât o mare parte din inconvenientele estetice au fost rezolvate prin modele și tehnologii moderne, menite să respecte gusturile și necesitățile fiecăruia: de la aparate dentare colorate, până la cele invizibile.

Însă, purtarea aparatului dentar vine la pachet cu o serie de reguli și modificări în stilul de viață, dar și cu câteva riscuri (de exemplu de apariție a aftelor bucale).

Imediat după montarea aparatului dentar apare un disconfort produs atât de acomodarea cu aparatul, cât și de durerea dentară care poate să apară. Din fericire, durerea dentară este resimțită câteva zile de la montarea sau ajustarea aparatului dentar, urmând ca apoi pacientul să se acomodeze.

Din pricina durerii, este posibil ca pacientul să se orienteze către alimente mai moi, care creează tensiuni mai mici la masticație, oferind astfel un confort mai mare în timpul mesei. Igiena orală se va realiza meticulos, folosind periuțe de dinți recomandate curatatii danturii în cazul purtării aparatului dentar.

Citește și:

Dacă ați hotărât să purtați aparat dentar, întrebați medicul stomatolog despre tipurile acestuia, dar și despre produsele de igienă dentară potrivite.

Un alt inconvenient al purtării aparatului dentar îl reprezintă riscul apariției aftelor bucale. Din fericire, astăzi există soluții foarte eficiente pentru prevenirea și tratarea acestor ulcerații și afte bucale.

Prevenția și tratamentul aftelor bucale cauzate de purtarea aparatului dentar

După montare sau ajustare este posibil ca, în unele zone ale gurii, anumite părți componente ale aparatului dentar să producă frecare la nivelul mucoasei orale (în special la nivelul obrajilor și buzelor). În aceste zone de agresiune se pot dezvolta răni și afte bucale, care pot fi unice sau multiple, putând provoca un real disconfort pacientului.

Citește și:

Din pricina durerii produse de aftele bucale, atât igiena orală, cât și alimentația devin mai dificile. De aceea, este foarte importantă prevenția sau tratarea imediată a aftelor bucale.

Tratamentul aftelor bucale ca urmare a purtarii aparatului dentar

Prevenirea apariției aftelor bucale

Adesea este recomandată folosirea unei ape de gură fără SLS (lauril-sulfat de sodiu), fără alcool (care poate avea efect iritant) și, totodată, să formeze un film protector la nivelul mucoasei orale, reducând astfel riscul de ulcerații sau de suprainfectare a acestora.

Apa de gură Anaftin este special creată pentru a preveni și trata aftele bucale, inclusiv pe cele multiple sau greu accesibile tratamentelor cu gel. Conține ingrediente cheie de ultimă generație a căror eficiență este demonstrată științific: polivinilpirolidonă (PVP), acid hialuronic, aloe vera. Polivinilpirolidona (PVP) și acidul hialuronic formează o peliculă protectoare ce aderă la cavitatea bucală, protejând zonele afectate printr-o barieră mecanică. Această peliculă protejează terminațiile nervoase expuse la nivelul ulcerației (aftei) de orice factor iritativ, reducând astfel rapid și eficient durerea. Acidul hialuronic și Aloe vera din compoziție contribuie la vindecarea pe cale naturală a țesuturilor afectate.

Citește și:

Tratamentul aftelor bucale provocate de purtarea aparatului dentar

Aftele produse de aparatul dentar pot fi recurente, putând fi unice sau multiple, afectând atât zone accesibile ale mucoasei orale, cât și inaccesibile (situate profund în cavitatea orală). În plus, caracterul acestora se poate modifica de la o lună la alta, în funcție de ajustarea aparatului dentar, dar și de alți factori care țin de igienă, imunitate, alimentație și așa mai departe.

Așadar, este bine să se cunoască toate posibilitățile de tratament, pentru a alege cel mai bun produs pentru tratarea aftelor, în funcție de caracteristicile acestora.

Astfel, se recomandă apa de gură, gelul sau produsele spray cu dispozitiv special pentru a facilita accesul la aftele situate profund în cavitatea bucală. Toate aceste produse le puteți găsi în Gama Anaftin, cu ingrediente cheie precum polivinilpirolidona (PVP), acid hialuronic și aloe vera barbadensis, care asigură:

Citește și:
  • Prevenirea apariției aftelor bucale, prin crearea unui film protector la nivelul cavității orale:
  • Reducerea rapidă și eficientă a durerii, prin formarea unei pelicule care protejează terminațiile nervoase expuse de la nivelul aftei de factorii iritanți;
  • Stimularea vindecării naturale a leziunilor și ulcerațiilor orale;

Anaftin Gel poate fi utilizat local, aplicat direct la nivelul aftei bucale, iar atunci când localizarea aftelor este greu accesibilă se poate utiliza Anaftin Spray.

Pentru mai multe informații privind tratamentul aftelor bucale cereți sfatul medicului stomatolog sau farmacistului.

Foto articol: By djile/shutterstock.com

Foto int: By marinafrost/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.