Setari Cookie-uri

Cum să menții un stil de viață sănătos: 4 sfaturi de pus în practică

Cum îți poți îmbunătăți starea de bine.

Un stil de viață sănătos nu ține doar de starea fizică, ci și de modul în care te simți la nivel emoțional și psihic. De aceea, o viață sănătoasă ar trebui să cuprindă toți acești factori, astfel încât să îți poți îmbunătăți starea de bine.

Totuși, chiar dacă pare dificil să renunți la obiceiurile care nu îți fac bine, e bine să știi că un stil de viață sănătos te ajută să ai mai multă energie, îți îmbunătățește bunăstarea mintală și te ajută să previi diferite probleme de sănătate. Iar toate aceste lucruri înseamnă că te vei simți mai bine în pielea ta. Iată, așadar, ce poți face pentru a menține o stare de bine:

Începe cu exercițiile fizice

Mișcarea este, în mod evident, primul pas pe care ar trebui să îl faci în acest sens. Exercițiile fizice sunt benefice pentru starea ta generală de sănătate și, în plus, reprezintă una dintre cele mai bune tehnici de stimulare a producției de serotonină, cunoscut drept „hormonul fericirii“. Încearcă să faci mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână, dimineața sau seara, în funcție de momentul în care te simți în formă.

Citește și:

Totuși, e bine de avut în vedere faptul că mișcarea trebuie făcută cu moderație pentru a nu deveni o neplăcere. Ține cont de ritmul personal și de tipul de exerciții fizice care te fac să te simți confortabil. Poate fi vorba de yoga, aerobic, jogging sau chiar cursuri de dans ori drumeții pe munte.

Adoptă o alimentație diversificată

În general, avem nevoie de peste 40 de nutrienți diferiți pentru sănătatea organismului și niciun aliment nu poate suplini un altul. Câteva schimbări simple în ceea ce privește obiceiurile alimentare sunt reducerea excesului de zahăr și sare, includerea fructelor și legumelor, dar și consumul unor porții de mâncare echilibrate.

De asemenea, poți lua în calcul și consumul de vitamine si minerale pentru a-i oferi organismului doza necesară de nutrienți. Ține cont că acestea nu înlocuiesc un regim alimentar și trebuie utilizate în funcție de nevoile tale. Suplimentele alimentare te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de bine, dar și să previi anumite probleme de sănătate.

Citește și:

Ai grijă de sănătatea mintală

Când vine vorba de un stil de viață sănătos, cel mai adesea ne gândim la aspectele fizice și uităm cât de importantă este și sănătatea mintală, aflată în strânsă legătură cu deciziile pe care le luăm pe toate planurile. De exemplu, stresul, stările de anxietate și emoțiile negative pot duce la apariția mâncatului emoțional sau compulsiv, care se va reflecta apoi asupra stării de sănătate.

De aceea, este important să apelezi la soluțiile potrivite pentru a reuși să gestionezi cât mai bine emoțiile și nivelul de stres pe care îl resimți. Așa cum am spus mai sus, exercițiile fizice pot de ajutor. Totodată, este important să menții relații sociale cu persoane care te fac să te simți bine, să te odihnești sau să dezvolți un hobby creativ.

Citește și:

Fă-ți timp pentru tine

Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te deconectezi de la stresul cotidian și să încerci să te relaxezi. Încearcă diferite activități care te pot ajuta să te simți mai bine, fie că e vorba de meditație, fie că vrei să asculți muzică, să vezi un film sau să faci mișcare. Toate acestea se pot dovedi benefice deoarece te ajută să reduci nivelul de stres acumulat de-a lungul zilei.

În concluzie, atunci când vorbim de un stil de viață sănătos, trebuie să luăm în calcul factori precum alimentația și exercițiile fizice, dar și activități care te pot ajuta să gestionezi mai bine sănătatea mintală. Toți acești factori contribuie împreună la menținerea unui stil de viață sănătos pe toate planurile.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.