Setari Cookie-uri

3 Programe de exerciții pentru SPATE „DREPT”: le poți face oricând, oriunde

Poziția incorectă a spatelui adusă în față, cu umerii curbați, nu este doar inestetică, ci și incomodă, având efecte nedorite asupra sănătății și bunei dispoziții. O poziție „cocoșată” a spatelui determina dureri locale, de umeri, chiar și de cap (vezi coloana cervicală) putând asocia amețeală, oboseală, pocnituri în urechi etc.

Mulți dintre noi ajungem să adoptăm astfel de poziții vicioase ale spatelui încă din perioada școlii, suferind apoi urmările nedorite generate de o poziția incorectă a spatelui.

De aceea va recomandăm cele mai ușoare, dar și eficiente programe de exerciții menite să ne ajute să redobandim poziția corectă și sănătoasă a coloanei vertebrale.

Exerciții pentru îmbunătățirea posturii spatelui

În acest video sunt explicate atât cauzele posturilor vicioase pe care tindem să le adoptăm, cât și exerciții care le combat și ne ajută să păstrăm o poziție corectă a coloanei vertebrale și a întregului corp.

Exerciții blânde, pentru spate drept

Acest program de exerciții poate fi realizat atât de către începători, cât și de avansați, variind amplitudinea și forța exercițiilor. Este un program tonic, ușor de realizat, care totodată de binedispune.

Citește și:

Exerciții pentru postura corectă și viață fără dureri de spate

Acest program este mai complex, dar și rezultatele vor fi pe măsură. Utilizează și accesorii sportive, pe care le puteți improviza ușor, dacă nu le aveți (puteți folosi, de ex, alte greutăți mici).

Exercițiile pentru menținerea corectă a posturii corpului sunt recomandate de rutină, ca și mersul pe jos, aducând beneficii pe termen lung, atât la tineri, cât și la seniori.

Foto: By Prostock-studio/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.