Setari Cookie-uri

Patru metode eficiente pentru a lupta cu microbii la birou

etode eficiente de a limita răspândirea microbilor la serviciu

Virusul gripal sezonier, noul coronavirus și numeroși alți germeni, toți acești agenți patogeni se găsesc și la locul de muncă. Și nu este vorba numai despre colegul de serviciu care a strănutat deasupra tastaturii tale sau despre faptul că îți iei prânzul pe birou. Pe tot parcursul zilei, la serviciu, acasă și în orice alte locuri mergem, atingem mânere, butoane și alte tipuri de suprafețe. Acest lucru poate fi suficient pentru a transmite și microbi care provoacă obișnuitele infecții din sezonul rece, ce nu mai are mult până să se instaleze. Există câteva metode simple pentru a limita riscul de transmitere a microbilor.

Spală-te frecvent pe mâini

Spală-te pe mâini cu apă și săpun de mai multe ori pe zi. Este probabil lucrul pe care îl auzi mereu la radio, la televizor, mai ales de la debutul crizei sanitare. Pentru ca acest gest să fie cu adevărat eficient, trebuie să te speli cu apă caldă, timp de 30 de secunde, frecându-ți unghiile, vârful degetelor, palmele și încheieturile mâinilor. Orice angajator trebuie să pună la dispoziția salariaților un sapun lichid de bună calitate, clasic sau dezinfectant. Mâinile se șterg apoi cu șervețele de hârtie. Potrivit medicilor, spălarea corectă a mâinilor reduce cu până la 30% riscul de boli respiratorii și intestinale.

Citește și:

Dezinfectează mâinile și spațiul de lucru

Din păcate, abia odată cu răspândirea noului coronavirus la nivel mondial, angajatorii s-au gândit să echipeze spațiile de lucru și cu geluri hidroalcoolice, care au proprietăți bactericide, fungicide și virucide. Astfel de produse ușor de utilizat – nu necesită apă, clătire și ștergere – ajută la igienizarea mâinilor și ar trebui de fapt să existe în orice spațiu de lucru, nu numai în anumite medii, precum spitalele, așa cum se întâmpla până de curând.

Este un lucru cunoscut că tastatura, mouse-ul, receptorul telefonului fix, telefonul mobil sunt populate de niveluri ridicate de germeni. Mai multe studii au demonstrat că biroul poate găzdui și până la zece milioane de bacterii. Pentru a le dezinfecta rapid și eficient, poți folosi produse specifice, precum șervețele antibacteriene. Repetă operațiunea zilnic și chiar de mai multe ori pe zi în perioadele în care cazurile de îmbolnăvire cresc semnificativ. De asemenea, evită pe cât posibil să pui mâna pe obiecte pe care le ating o mulțime de alte persoane, precum butoanele liftului, cele ale aparatului de cafea, mânerele ușilor etc. Folosește cotul ori de câte ori poți pentru a manevra astfel de obiecte.

Citește și:

Aerisește frecvent

De câte ori este posibil, deschide ferestrele larg pentru a împrospăta aerul din birou și a alunga microbii. Evită, totuși, să faci acest lucru în perioadele de trafic intens pe stradă. Există și produse pentru dezinfectarea aerului, dar trebuie să fii atentă ca niciunul dintre colegi să nu aibă o sensibilitate sau o alergie respiratorie. De asemenea, în funcție de spațiul de lucru și de numărul de colegi, poți să propui angajatorului achiziționarea unui aparat de purificare a aerului, care poate distruge numeroase tipuri de microbi.

Strănută și tușește în îndoitura cotului

Virusul gripei sezoniere poate supraviețui pe suprafețe până la opt ore. Despre noul coronavirus se știe că poate supraviețui pe mai multe tipuri de suprafețe până la trei zile. Majoritatea microbilor sunt transmiși prin contact direct, de exemplu, atunci când dai mâna cu cineva. Dacă ești răcită și trebuie să mergi la birou, tușește sau strănută într-un șervețel de unică folosință sau în îndoitura cotului, pentru a limita riscul de transmitere a virusurilor. Poartă în geantă paracetamol, un medicament care îți poate permite să reduci simptomele răcelii încă de la debutul ei. De asemenea, evită colegii care sunt răciți.

Citește și:

Mănâncă alimente sănătoase, bogate în vitamine, precum leguminoase, fructe și legume, dar și ciocolată neagră, pentru conținutul de magneziu. Profită cât poți de mult de lumina soarelui, pentru a-ți face stocul de vitamina D. În curând, zilele vor fi din ce în ce mai scurte și vei vedea astrul mult mai puțin.

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.