Setari Cookie-uri

De ce e important să alegi materiale de protecție de calitate

Sănătatea este pe primul loc și, mai mult ca niciodată, trebuie să avem grijă atât de noi, cât și de cei din jur, căci numai așa avem șanse să trecem cu bine acest hop. Iată cum te poți proteja eficient

Ultimele luni ale lui 2020 ne-au confirmat importanța protecției atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Criza prin care trecem ne-a schimbat aproape radical modul de viață și interacțiune cu cei din jur.

Dacă la început eram cu toții anxioși, pentru că nu știam exact ce se întâmplă cu viața noastră și făceam uneori și exces de zel, de-a lungul timpului am început să ne mai relaxăm, să schimbăm puțin comportamentul și felul în care respectăm normele. Aceste mici abateri au contribuit la agravarea situației și, astfel, la înăsprirea restricțiilor.

Masca, pentru că despre ea și importanța purtării acesteia vom povesti azi, a devenit un accesoriu de nelipsit de la copii până la adulți.

Măștile textile

masca textila

Piața celor care confecționează măști a cunoscut o creștere explozivă, cu fiecare croitorie care a ajuns să le confecționeze. E drept, acestea sunt cele mai frumoase, cele pe care le poți asorta cu restul outfitului, în funcție de culori sau print, însă sunt acestea cele mai sigure din punct de vedere medical. Unele studii spun că nu tocmai, iar specialiștii recomandă și purtarea unei măști de unică folosință pe dedesubtul celor textile. Iată că poți fi și la modă și în siguranță în același timp.

Citește și:

Măștile de unică folosință

Dintre toate alternativele de pe piața actuală, măștile de unică folosință și-au dovedit cel mai bine eficacitatea. În primul rând pentru că pe acestea cu siguranță le vom purta doar o singură dată - așa cum le spune și numele și nu vom uita să le spălăm, ci le vom arunca direct la gunoi sau le vom depozita în containere special amenajate pentru colectarea lor, în vederea reciclării.

Și cu aceste măști au fost întregi serii de discuții atunci când prețul lor a devenit prea mare pentru a putea beneficia de ele toată lumea. În timp, prețul lor a scăzut simțitor și se găsesc seturi de masti medicale în aproape orice magazin general, deci nu ai nicio scuză să nu ai măcar zece bucăți de rezervă în casă.

Citește și:

Uită-te, însă, cu atenție pe descrierea de pe cutie, căci nu toate oferă protecție egală. Noi ți le recomandăm pe cele de tip II, care asigură o protecție de peste 98%.

Motive pentru care să alegi masca de unică folosință

În această perioadă, sănătatea este pe primul loc și, mai mult ca niciodată, trebuie să avem grijă atât de noi, cât și de cei din jur, căci numai așa avem șanse să trecem cu bine acest hop.

Iată, așadar, de ce este recomandat să alegi măștile de unică folosință pentru uz zilnic:

  • Cele trei straturi din care sunt compuse oferă o mai mare protecție și filtrare a bacteriilor, conform testelor SGS la care au fost supuse diferitele tipuri de măști medicale de unică folosință;
  • Au un sistem de ajustare în jurul nasului, pentru o mai mare siguranță;
  • Mărimea lor universală le face potrivite tuturor fizionomiilor adulților;
  • Filtrează bacteriile și particulele fără a împiedica respirația.
  • Protejează căile respiratorii, nu doar de bacterii și picături de salivă, ci și de polen, praf sau alte particule mici.

Atunci când vine momentul să alegi o mască pentru orice ieșire din casă, fii atentă la certificatele pe care aceasta le are; e important ca acesta să fie conformă standardelor impuse de OMS.

Citește și:

Nu uita să poziționezi masca pe față corect, să îți acopere atât nasul, cât și gura și cu partea colorată spre exterior.

Sănătatea este prioritară, așa cum am mai spus, și trebuie să primeze în fața părții fashion. Ai grijă de tine și de cei din jur purtând masca de unică folosință în primul rând și apoi pe cea textilă. Sau ambele în același timp. Fă orice să te ferești de viruși și bacterii pe cât de mult se poate.

Măștile de unică folosință sunt acum mult mai accesibile, pentru că și producătorii s-au mobilizat în a crea stocuri necesare consumului actual, după o medie făcută în ultimele luni.

Fii precaută și, chiar dacă ai contactat deja virusul, nu există garanția la imunității pe termen lung deci poți oricând să îi cazi victimă din nou, dacă nu iei metodele de apărare în serios.

Citește și:

În loc de concluzie, atunci când ieși din casă, nu uita să verifici să ai la tine: buletinul, cardul, cheile și masca!

Surse foto: Pille-Riin Priske, Flavio Gasperini

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.