5 motive convingătoare să consumi ouă de prepeliță

5 motive convingătoare să consumi ouă de prepeliță
Kudika
18 Februarie 2021

Cu siguranță ați observat în rafturile magazinelor acele ouă mici și pătate: ouă de prepeliță. Dacă nu le-ați încercat încă, vă propunem să descoperiți beneficiile asupra sănătății pe care le prezintă ouăle de prepeliță.

5 motive să consumi ouă de prepeliță

Oul de prepeliță: mai bogat în nutrienți decât oul de găină

Spre deosebire de oul de găină, cel de prepeliță este mult mai bogat în fier și potasiu, având o cantitate din aceste minerale de 5 ori mai mare comparativ cu oul de găină.

De asemenea, oul de prepeliță conține mai multe proteine decât cel de găină, dar și mai multe vitamine din complexul B.

Nu conține histamină – ce înseamnă aceasta?

Persoanele care suferă de alergii, cele cu boli inflamatorii sau cu intoleranță la histamină, fie acestea copii sau adulți, pot încerca, la recomandarea medicului, o dietă săracă în histamină. Oul de prepeliță poate fi consumat în aceste situații, acesta nu conține histamină și are proprietăți de reducere a inflamației.

Oul de prepeliță poate fi consumat și crud

Dacă în cazul oului de găină se recomandă în mod obligatoriu prepararea termică, pentru a evita riscul de infectare cu Salmonella, în cazul oului de prepeliță acest risc este mult mai mic, odată pentru că temperatura corpului prepeliței este mai mare și nu permite infectarea oului, iar pe de altă parte conținutul ridicat în lizozim al oului de prepeliță ajută în prevenirea infectării acestuia.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă, pentru siguranța consumatorului, prepararea termică a ouălor de prepeliță.

Oul de prepeliță este recomandat atât adulților, cât și copiilor și femeilor însărcinate

Fiind bogat în nutrienți și sărac în histamină, oul de prepeliță este recomandat încă din perioada diversificării bebelușilor, fiind benefic consumului atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, vârstnici sau femei însărcinate.

Oul de prepeliță prezintă numeroase beneficii pentru sănătate

Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii ale oului de prepeliță:

  • Susține vederea și sănătatea ochilor, fiind bogat în vitamina A;
  • Reduce colesterolul mărit din sânge, fiind bogat în colesterol „bun”;
  • Scade inflamația, prin proprietățile nutriționale pe care le prezintă și prin faptul că nu conține histamină;
  • Poate înlocui oul de găină atunci când există alergii la acesta din urmă;
  • Susține creșterea copiilor, fiind bogat în proteine și în vitamine, minerale și alte substanțe nutritive;

Vă recomandăm să citiți și: Cura cu ouă de prepeliță

Foto: De la AdrianC/Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri