Setari Cookie-uri

De ce apare bărbia dublă și cum putem scăpa de ea prin proceduri noninvazive

Bărbia dublă reprezintă o problemă estetică tot mai frecventă, mai ales în rândul doamnelor trecute de prima tinerețe, care nu reușesc să scape de surplusul inestetic nici prin procedurile obișnuite de îngrijire, nici prin diete. Potrivit specialistului Therapy Boutique, Ionela Preda, cauzele apariției gușei pot varia de la dezechilibre endocrinologice, la pierderea tonusului muscular, însă partea bună este că problema poate fi diminuată prin proceduri 100% noninvazive.

Comunicat de presa

Conform specialiștilor, gușa sau așa-numita bărbie dublă poate apărea din mai multe motive, printre care se află dezechilibrele endocrinologice, excesul ponderal sau pierderea tonusului musculaturii gâtului, odată cu trecerea anilor.

„O dată cu vârsta, musculatura este supusă gravitației mult mai mult timp, așa că apar modificări față de anii tinereții. Mai mult decât atât, petrecem mult mai mult timp în poziții incorecte, de exemplu când stăm, în orele de serviciu, în fața computerului și rupem echilibrul existent al musculaturii anterioare cu cea posterioară. Spatele și gâtul sunt aplecate în față, coloana este, de multe ori curbată spre laterale, iar toate aceste poziții vicioase devin o obișnuință care ne afectează postura corporală și aspectul fizic, pe termen lung”, explică Ionela Preda.

Citește și:

Terapeutul adaugă că, la toate aceste obiceiuri nesănătoase s-a mai adaugat în ultimul an o „sursă de stres” suplimentară, masca de protecție, care a exercitat o presiune asupra feței și gâtului, împiedicând folosirea normală a musculaturii, la închiderea sau deschiderea gurii.

”Există mai multe proceduri de înfrumusețare, funcție de fiecare situație în parte, cu ajutorul cărora putem reda tonusul muscular și elasticitatea pielii. Toate acestea trebuie asociate cu reechilibrarea posturii cervicale cu musculatura gâtului, astfel încât să diminuăm acumulările de sub bărbie. E indicat, de asemenea, să încercăm o reducere a stratului adipos, printr-o alimentație sănătoasă și să refacem femitatea pielii și luminozitatea, prin tratamente locale și exerciții fizice. Mai mult decât atât, există și proceduri minim invazive în cadrul cărora se pot introduce local substanțe care topesc grăsimile din zona vizată, cu anumite device-uri medicale”, a mai spus specialistul Therapy Boutique.

Citește și:

Ionela Preda subliniază că este esențial să păstrăm o postură corectă a corpului, menținând spatele drept, trăgând umerii în jos și ținând capul ridicat, pentru că în acest mod se aliniază coloana și gâtul, obținându-se o postură ideală.

Exercițiile kinetoterapeutice, constând în mișcări simple, nesolicitante, pot contribui la remedierea problemelor, dacă sunt executate zilnic - dimineața, spre exemplu, când petrecem mai mult timp în fața oglinzii -, conform indicațiilor unui specialist, obținute în timpul unei ședințe față în față sau prin intermediul unui program deja disponibil în mediul online.

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.