Setari Cookie-uri

Ce poți face dacă ai aflat că ești infectat cu noul coronavirus? Accesează pachetul de monitorizare Covid-19!

Ai avut câteva simptome sau ai intrat în contact cu o persoană pozitivă, așadar ai făcut testul pentru COVID-19 și a ieșit pozitiv, dar ce poți face mai departe? Un rezultat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus aduce îngrijorare pentru oricare dintre noi. Urmează o perioadă de izolare, care se poate extine și pentru prietenii sau membrii familiei cu care locuim. Dar cum putem fi în siguranță în ceea ce privește monitorizarea bolii în perioada de izolare, cum putem ști dacă suntem bine și ce avem de făcut mai departe? Tocmai pentru a răspunde acestor nevoi a fost creat pachetul de monitorizare COVID-19!

Specialiștii avertizează prin canalele media că mulți pacienți infectați cu noul coronavirus ajung târziu la spital, atunci când complicațiile bolii sunt deja instalate. De asemenea, oamenii izolați nu pot ști care sunt cele mai bune alegeri pentru ei, pentru sănătatea lor. Pentru a răspunde nevoilor de sănătate a persoanelor depistate cu COVID-19, Gral Medical a creat pachetul de monitorizare a bolii la domiciliu.

În perioada de izolare în cazul infectării cu SARS-CoV-2, principalele simptome care pot să apară constau în febră, stare generală de rău, oboseală, dureri articulare, musculare și osoase, dureri de cap, frisoane, scăderea poftei de mâncare. Unele persoane pot prezenta semne de afectare pulmonară sau cardiacă, manifestând palpitații, tahicardie, tuse seacă, dureri toracice, sete de aer (lipsa de aer, atunci când scade saturația în oxigen). Peste toate acestea, îngrijorarea, teama și stresul pot duce la insomnie, iritabilitate, tulburări de memorie și de concentrare, anxietate până la atac de panică. Multe studii leagă și depresia de infecția cu SARS-CoV-2.

Citește și:

Asigura-te că ești bine: accesează pachetul de monitorizare Covid-19!

Clinica de Diagnostic GRAL Medical, certificată DEKRA, oferă un pachet de monitorizare COVID-19 conceput pentru persoanele testate pozitiv cu SARS-CoV-2, aflate în perioada de izolare.

În ce constă pachetul de monitorizare COVID-19? 6 pași pentru a trece mai ușor prin boală

  1. Rezultatul Pozitiv

După primirea rezultatului pozitiv la testul PCR COVID-19, puteți accesa pachetul de monitorizare în Clinica de Diagnostic GRAL Medical.

  1. Evaluare medicală și analize

Mai departe urmează să fiți contactați prompt de către medic pentru evaluarea stării de sănătate, iar o asistentă se va deplasa la domiciliul dumneavoastră pentru a vă monitoriza tensiunea arterială, temperatura, saturația în oxigen și va recolta probe sanguine pentru pachetul de analize pus la dispoziție (la debut, cât și la ieșirea din izolare sau ori de câte ori va fi necesar, după caz).

Citește și:

monitorizare covid-19 gral medical pachet monitorizare acasa Foto: CGN089/shutterstock.com

Zilnic va fi urmărită simptomatologia de către echipa medicală, stabilindu-se tratamentul corespunzător pentru fiecare pacient în parte.

Protocolul terapeutic va fi același cu cel din spitale, recomandat pentru formele ușoare și medii de boală. Discuțiile cu personalul medical sunt foarte importante atât pentru starea generală de sănătate, cât și pentru echilibrul psihic și emoțional al pacientului.

  1. Interpretarea rezultatelor

Medicul dedicat va interpreta rezultatele analizelor și va comunica rezultatele. Consultațiile au lor online.

  1. Prescrierea și livrarea tratamentelor

Medicul dedicat va prescrie tratamentul necesar, iar dumneavoastră puteți opta pentru livrarea medicamentelor acasă.

  1. Monitorizarea la fiecare 2 zile

Medicul dedicat va evalua starea de sănătate și evoluția infecției cu noul coronavirus din doua în doua zile, putând astfel să depisteze din timp un risc de agravare a bolii și momentul potrivit pentru a recomanda internarea în spital, dacă va fi cazul. Astfel se evita pe cât posibil complicațiile nedorite ale infecției cu noul coronavirus.

Citește și:
  1. Evaluate finală după 2 săptămâni

O asistentă medicală se va deplasa la domiciliu și va recolta un set de analize, pe care medicul dedicat le va interpreta și va comunica rezultatele.

Monitorizarea post COVID-19: despre urmările pe termen lung privind recuperarea după infecția cu noul coronavirus

Specialiștii avertizează că, în cazul unor pacienți, pot exista efecte pe termen lung sau la distanță de la infecția cu SARS-CoV-2, însă legate de aceasta. Așadar, acestea pot deveni evidente după mai multe săptămâni de la testarea pozitivă, după încheierea perioadei de izolare.

Pentru aceste situații, Gral Medical a creat pachetul de monitorizare post COVID-19, care constă într-o consultație la Medicul internist și recomandarea unui set de analize și investigații care evaluează starea generală de sănătate și care pot evidenția posibile manifestări post COVID-19. Despre acest pachet puteți afla mai multe informații aici.

Citește și:

Pentru a afla cum puteți accesa aceste programe de monitorizare, puteți cere informații suplimentare la Gral Medical, sunând la numărul 031 110 0000 sau prin email la programari@gralmedical.ro .

Foto articol: fizkes/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.