Setari Cookie-uri

Cum să-ți stimulezi fertilitatea în mod natural

Stresul, alimentația dezechilibrată, substanțele poluante din mediu pot împiedica apariția unei sarcini. Iată cum poți stimula fertilitatea în mod natural.

Stresul, alimentația dezechilibrată, substanțele poluante din mediu se numără printre factorii care pot împiedica apariția unei sarcini. Înainte de a încerca să rămâi însărcinată, adoptarea unui stil de viață sănătos poate schimba complet situația, spre un rezultat rapid favorabil. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a-ți stimula în mod natural fertilitatea, dacă îți dorești să devii cât mai rapid mamă.

Greutatea potrivită

Femeile supraponderale sau, dimpotrivă, prea slabe pot avea un nivel scăzut al fertilității, din cauza unor dezechilibre hormonale. Un indice de masă corporală (IMC) normal, respectiv între 18,5 și 24,9, este considerat a fi asociat unei greutăți optime pentru fertilitate - și starea generală de sănătate, de altfel.

Citește și:

Limitarea consumului de cofeină

Opiniile diferă asupra acestui subiect, iar studiile oferă rezultate contradictorii. Cu toate acestea, se pare că cele mai multe indică faptul că un consum mare de cofeină - mai mult de două căni de cafea pe zi - poate reduce la jumătate șansele ca un test de sarcina să îți arate un rezultat pozitiv. Ca măsură de precauție, este, prin urmare, mai bine să limitezi consumul de cafea și de orice alte surse de cofeină, precum ceaiul, cola ori băuturile energizante.

Un bun echilibru între proteinele ​​animale și ​​vegetale

Să consumi carne și la prânz și la cină nu este un obicei bun pentru sănătate, deci nici pentru fertilitate. Reducerea aportului de proteine ​​animale în favoarea celor vegetale poate ameliora anumite tulburări ale ovulației. Poți opta la cină pentru proteine vegetale precum leguminoasele (lintea, năutul, fasolea boabe etc.), produsele din soia, cereale, de preferință integrale, dar și pentru gustări cu semințe oleaginoase, precum migdalele și caju. Una dintre legumele foarte utile este varza de Bruxelles, care este bogată în acid folic (vitamina B9 fiind foarte importantă în timpul concepției și la începutul sarcinii) și în diindolil-metan, un fitonutrient capabil să modifice metabolismul estrogenului la femei.

Citește și:

Accentul pe alimente cu indice glicemic scăzut

Favorizează alimentele cu un indice glicemic scăzut. Cu cât acest indice este mai mare, cu atât crește mai repede glicemia, iar repetarea acestui fenomen poate interfera cu ovulația. În mod concret, evită pâinea albă, fursecurile și cerealele dulci din magazin și alege mai degrabă fructe, leguminoase, pâine integrală, orez și paste integrale.

Frecvența raporturilor sexuale

Specialiștii spun că, după ce este stabilită data ovulației - cu ajutorul unui test specific ori al unei diagrame a temperaturii -, nu este nevoie să faci dragoste cu partenerul dimineața, la prânz și noaptea în ziua cea mare. Spermatozoizii ar putea să nu țină pasul cu această suprasolicitare fizică. Sexul la fiecare două zile în perioada fertilă, respectiv cu 2-3 zile înainte și după ovulație, pare a fi ritmul potrivit.

Citește și:

Renunțarea la fumat

Reducerea numărului de ovocite, modificarea acestora și a capacității lor de a fi fertilizate, scăderea probabilității embrionului de a se implanta în uter sunt numai câteva dintre efectele fumatului asupra fertilității. Specialiștii estimează că fumatul ar putea reduce fertilitatea cu 10 până la 40% la fiecare ciclu menstrual și poate dubla timpul mediu până la concepție.

Eliminarea stresului prin meditație

Stresul poate avea consecințe grave asupra echilibrului hormonal și, prin urmare, asupra fertilității. Pentru a ieși din cercul vicios stres/ dificultate de concepere, încearcă să practici meditația mindfulness, o modalitate de conectare la sine. Studiile au arătat că acest tip de meditație ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Vei găsi pe internet numeroase clipuri în acest sens sau te poți ajuta de diverse aplicații.

Citește și:

Fitoterapia

Se știe că unele plante sunt aliații fertilității. De exemplu, capsulele cu ulei de luminița nopții pot ajuta la reglarea ciclurilor menstruale prin creșterea producției de progesteron natural. Mielăreaua, cunoscută și ca fructul castității, poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal și la reducerea producției de prolactină, care poate fi cauza insuficienței de progesteron. Cere însă sfatul unui specialist pentru că unele plante care pot ajuta la stimularea fertilității pot deveni periculoase în timpul sarcinii.

O igienă de viață ireproșabilă și eliminarea oboselii și a stresului sunt cei mai importanți factori în stimularea fertilității. Dacă, totuși, încerci de mai mult timp să rămâi însărcinată, fără niciun rezultat, atunci este recomandat să ceri sfatul unui specialist.

Citește și:

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.