Setari Cookie-uri

SUN BLOCK - noul produs pe piața farmaceutică din România care blochează radicalii liberi generați și de radiațiile UV și mențin

Beneficiile activităților în aer liber ne mențin activi și sănătoși, ne eliberează de stres și ajută organismul să producă vitamina D, bineînțeles în condiții de expunere cu măsură, protecție SPF și acoperirea zonelor sensibile. Razele ultraviolete sau razele UV sunt un tip invizibil de radiații care provin de la soare, lămpi de bronzat, etc. și pot deteriora celulele pielii. Protecția împotriva razelor UV este importantă pe tot parcursul anului, nu doar în timpul verii, deoarece radiațiile UV pot să ne afecteze pielea chiar și pe timpul vremii răcoroase sau înnorate.

Comunicat de presa

Produsul SUN BLOCK este un supliment alimentar, nutricosmetic pentru sănătatea și frumusețea pielii, cu o combinație unică de ingrediente inteligente: acid hialuronic, astaxantin – extract standardizat din alge marine / Haematococcus pluvialis, L-Glutation, extracte standardizate din: Ceai verde (polifenoli), frunze de măslin (oleuropeină), coajă de pin și vitamine esențiale pentru piele: Vitamina C, E, B3 și B7. SUN BLOCK oferă o protecție suplimentară pielii în timpul și după expunerea la soare, în leziuni și erupții cutanate, cu rol fotoprotector și antiage.

Inovația SUN BLOCK:

Acidul hialuronic este un agent natural de hidratare, cu rol esențial în menținerea hidratării țesuturilor. Un singur gram de acid hialuronic poate să susțină aproximativ șase (6) litri de apă. Pielea conține în proporție de 50% acid hialuronic, iar cele mai mari concentrații se găsesc în articulații și la nivelul ochilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, începând cu vârsta de circa 26 de ani, producția naturală de acid hialuronic din țesuturi scade. Acidul hialuronic este o componentă indispensabilă în organism, având următoarele funcții:

Citește și:

• hidratează pielea – datorită capacității sale mari de a reține apa în organism, contribuie la menținerea hidratării pielii;

• crește rezistența și elasticitatea pielii –stimulează producția de colagen, proteina care menține pielea elastică și fermă și previne, totodată, apariția ridurilor;

• cicatrizează leziunile – ajută la procesul de regenerare a pielii, atunci când apar leziuni la nivel cutanat. Accelerează procesul de cicatrizare și de regenerare și calmează inflamația.

Vitamina C este o vitamină vitală pentru sănătatea generală, care printre altele contribuie și la formarea normală a colagenului pentru funcționarea optimă a pielii și protejează celulele organismului de acțiunea radicalilor liberi.

Astaxantina este un compus care nu poate fi sintetizat de organismul uman. În general, acest compus nu este transformat de organism în vitamina A, totuși, în cazuri severe de carență, această transformare poate avea loc. Astaxantina nu este un nutrient esențial, însă consumul alimentelor bogate în astaxantină poate avea efecte benefice asupra organismului. Astaxantina este un antioxidant puternic, chiar mai puternic decat ceilalți carotenoizi și decât vitamina A.

Citește și:

Efecte:

• reduce ridurile și estompează petele „de bătrânețe”;

• îmbunătățește fermitatea și textura pielii;

• protejează pielea din interior de efectele razelor ultraviolete.

Potrivit unei analize din 2009, există 8 studii clinice care au măsurat efectele astaxantinei și au arătat că suplimentele cu această substanță pot să reducă atât markerii inflamației din corp, cât și markerii stresului oxidativ. Oamenii de știință susțin că acest antioxidant nu doar că ajută la temperarea inflamației din corp, ci în același timp, astaxantina are un rol în sporirea imunității.

Glutationul este o polipeptidă bioactivă cu funcție de coenzimă, un antioxidant important, prezentă în aproape toate celulele organismului uman. Glutationul previne distrugerea unor componente celulare, care poate fi cauzată de unele specii reactive de oxigen, precum radicalii liberi, peroxizii, peroxizii de lipide și metalele grele.

Citește și:

Rolurile critice ale glutationului:

• neutralizarea chimică directă a radicalilor hidroxil și a radicalilor de superoxid;

• cofactor pentru câteva enzime antioxidante;

• regenerarea vitaminelor C și E;

• neutralizarea radicalilor liberi produși de metabolizarea hepatică de fază I a toxinelor chimice;

Extractul din scoarță de Pin – Pinus pinaster este bogat în flavone, polifenoli, proantocianidine, acizi fenolici și picnogenol. Extractele din scoarță de pin au primit o atenție considerabilă datorită activității lor antiinflamatoare, antimutagene, anticancerigene și antioxidante. S-a raportat de asemenea că proatocianidinele accelerează procesul de cicatrizare și servesc drept ingrediente puternic active pentru tratarea leziunilor minore.

Citește și:

Ceaiul verde are efect antioxidant - datorită conținutului bogat de polifenoli și ajută la reducerea stresului oxidativ și a radicalilor liberi care au efecte negative asupra sănătății organismului. Participă la creșterea ratei de metabolizare a organismului - unele studii au arătat că ceaiul verde favorizează arderea grăsimilor și ajută la menținerea unei greutăți optime. Compușii din ceaiul verde, în special catechina, protejează sistemul cardiovascular și scade riscul de apariție a bolilor de inimă.

Vitamina E este o vitamină liposolubilă, esențială pentru menținerea sănătății pielii, pe care organismul o depozitează doar pentru o perioadă scurtă de timp. Tocmai de aceea, oamenii necesită un aport alimentar regulat de vitamina E. Vitamina E există sub forme diferite, iar dintre toate alpha-tocoferolul are rolul cel mai activ în organismul uman, fiind implicat mai ales în buna funcționare a sistemului nervos, dar având și un efect benefic asupra mușchilor, a sistemului imunitar, ocular sau la nivelul dermului. Vitamina E este un antioxidant. Ea poate să ajute organismul uman, tocmai pentru că funcționează ca un antioxidant și îndepărtează radicalii liberi. De asemenea, ea protejează integritatea lipidelor de la nivel celular, iar experții spun că protejează retinolul (forma dietară a vitaminei A) de acțiunile oxidante.

Citește și:

Vitamina B3 contribuie la reducerea oboselii și extenuării, iar împreună cu vitamina B7 mențin sănătatea pielii.

Cunoscut în special pentru că ajută la susținerea sistemului imunitar, zincul are proprietăți antioxidante și protejează celulele împotriva radicalilor liberi, substanțe care accelerează procesul de îmbătrânire și favorizează apariția unor boli. În plus, contribuie la menținerea sănătății părului, a unghiilor și a pielii, fiind un mineral esențial pentru celulele care se divid și se dezvoltă rapid, așa cum sunt celulele pielii, ale părului și ale unghiilor.

Produsul innovator Sun Block este disponibil în farmaciile și drogheriile selecționate, precum și online pe www.biosunline.ro

Sun Block este recomandat persoanelor cu vârsta peste 26 de ani.

Citește și:

Recomandare Dr. Anca Pop, Lector Universitar Igiena Alimentației, Nutriție Fiziologică și specialist BioSunLine®:

Vacanțele cu soare înseamnă grija de a avea suficientă odihnă și relaxare după o perioadă grea de muncă, precum și sinteza de vitamina D. În primul rând, ne asiguram că avem crema ecran fotoprotecție potrivită și că respectăm orele mai puțin nocive de expunere la soare (evitând intervalul orar 11,00-15,00), că mâncăm alimente dense nutritiv și că ne regenerăm cu minimum 8 ore de somn.

Dar, evident, putem putem face mai mult! Este important să neutralizăm radicalii liberi care sunt eliberați în mod normal în organism, eliberați accelerat în timpul expunerii la radiații și care pot grăbi îmbătrânirea, în special a pielii, mai ales că procesele de fotoîmbătrânire pot fi ireversibile.”

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.