Setari Cookie-uri

Pot să merg la dentist în sarcină?

Pot să merg la dentist în sarcina? Sunt sigure tratamentele stomatologice cât timp sunt gravidă? Află din articolul de mai jos, precum și cum putem menține sănătatea orală în sarcina.

Sănătatea orală înseamnă sănătatea gurii, a dinților și a gingiilor. Este o parte importantă a sănătății generale. Dacă sunteți gravidă, este o parte importantă a îngrijirii prenatale (asistență medicală pe care o primiți în timpul sarcinii).

Este important să va îngrijiți dinții și gingiile în timpul sarcinii din mai multe motive. În primul rând, modificările hormonale din timpul sarcinii va pot afecta gingiile, provocând sângerarea acestora, devenind mai sensibile, umflate și roșii. Se numește „gingivită de sarcină”. Gingivită poate duce la boli parodontale mai grave ce pot crește riscul pentru alte probleme de sănătate. În plus, sănătatea dentară deficitară poate afecta sănătatea bucală generală a copilului în curs de dezvoltare. Cercetările arată că poate există o legătură între boală parodontală și un copil prematur sau cu greutate mică la naștere.

Citește și:

Citeste continuarea pe MamiSiCopilul

Photo by Yusuf Belek on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.