Setari Cookie-uri

Eozinofile crescute la adulți sau copii – ce înseamnă

Eozinofile crescute la adulți sau copii – iată care pot fi cauzele asociate, ce complicații pot să apară, ce simptome pot fi prezente în caz de eozinofile crescute.

Eozinofilele sunt un tip de globule albe. Ca și alte celule sangvine, acestea sunt produse în măduva osoasă. Circulă în sânge pentru perioade scurte de timp. Când sunt activate, eozinofilele se deplasează la țesutul afectat și secretă substanțe inflamatorii care ajută la distrugerea organismelor străine. Sunt cunoscute în primul rând pentru rolul în combaterea paraziților intestinali, dar rolul lor în sistemul imunitar este mult mai complex.

Eozinofilele îndeplinesc două funcții importante în sistemul imunitar. În primul rând, distrug substanțele străine pe care sistemul imunitar le-a identificat ca fiind periculoase pentru organism. Promovează, de asemenea, inflamația care izolează și controlează o boală sau un loc de infecție. În plus, eozinofilele pot ajută la menținerea echilibrului sistemului imunitar. Ajută la controlul răspunsului la antigenele străine (structuri de care se leagă anticorpii).

Citește continuarea pe MamiSiCopilul

Featured foto de la Kateryna Kon via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.