Setari Cookie-uri

Sunt cele mai eficiente! 10 Exerciții pe care le poți face acasă ca să scapi de celulită

Celulita este o problemă cu care tot mai multe femei se confruntă și cumva am putea spune că evoluează mâna în mâna înaintarea în vârstă și cu sedentarismul. Totodată, cu trecerea anilor se adună și responsabilitățile cărora trebuie să le facem față, ziua pare că se scurtează și ritmul vieții noastre pare să fie condus de un cronometru. Cum putem, totuși, să ne menținem frumusețea și sănătatea într-o lume modernă? Vă propunem 10 exerciții pe care le puteți face acasă sau oriunde, chiar și în călătorii.

10 Exerciții care te ajută să scapi de celulita de pe picioare și fese

Celulita sau „coaja de portocală” cum mai este numită, datorită aspectului asemănător pe care îl conferă pielii, se formează în timp și se localizează cu precădere în anumite zone ale corpului, cum ar fi coapsele și zona mușchilor fesieri.

Știm deja că de celulită se scapă greu, însă nu este imposibil. Așadar, am adunat cele mai eficiente exerciții care, realizate cu regularitate, de câteva ori pe săptămâna, contribuie la eliminarea țesutului adipos de sub piele și la redobândirea aspectului frumos și sănătos al pielii.

Exerciții anticelulitice: fandări anterioare

Fandările anterioare sunt deosebit de eficiente atât în privința efectului anticelulitic, cât și pentru conturarea musculaturii picioarelor și pentru slăbire. Aceste fandări pun în acțiune unii dintre cei mai mari mușchi ai corpului, așadar consumă multe calorii pentru contracție.

Citește și:

Realizare: Pentru realizarea fandărilor vă recomandăm să stați în picioare, cu tălpile ușor depărtate, apoi faceți un pas mare în față și îndoiți genunchiul până ce între gambă și coapsă obțineți un unghi drept. Reveniți la poziția inițială, făcând un pas înapoi. Reluați fandarea cu celălalt picioar. Alternati 20 de fandări/ set, în 3 seturi.

exercitii anticelulitice Foto: Maria Markevich/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: Genuflexiuni

Acestea sunt ideale atât pentru picioare, cât și pentru partea inferioară a coloanei vertebrale.

Realizare: Vă așezați în picioare, cu tălpile depărtate la o distanță aproximativ egală cu cea dintre umeri. Apoi, țînând spatele drept și călcâiul pe podea, îndoiți ușor genunchii până ajungeți într-o poziție ca în imagine. Rămâneți în genuflexiune preț de 3 secunde, apoi reveniți la poziția inițială.

Citește și:

Faceți 10 repetări în 3 seturi.

exercitii pentru celulita fese si picioare Foto: Olena Yakobchuk/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: Scorpionul

Acest exercițiu, cunoscut și ca „lovitura măgarului”, este ideal atât pentru mușchii coapselor, cât și pentru cei ai spatelui și fesieri.

Realizare: Vă așezați pe podea cu sprijin în palme și genunchi. Ridicați apoi un picior ca în imagine, iar mai departe împingeți talpa și mai sus, către tavan. Reluați ridicarea de 20 de ori pentru un picior. Schimbați piciorul și reluați exercițiul.

Faceți 3 seturi.

exercitii anticelulitice coapse si fese Foto: Prostock-studio/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: Cumpăna la sol

Este un exercițiu care consumă multe calorii, întărește mușchii feselor, ai picioarelor și ai spatelui.

Realizare: vă așezați ca în imagine, apoi balansați piciorul fără a îndoi genunchiul. Faceți mișcări cât mai ample: aduceți talpa aproape de sol, fără a-l atinge, apoi ridicați cât mai sus. 10 repetări pentru fiecare picior sunt recomandate, în 3 seturi.

Citește și:

exercitii care te scapa de celulita Foto: Andrii Medvednikov/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: Placă și izometrie

Un exercițiu excelent, care dezvoltă rezistență musculară și arde foarte multe calorii. Acest exercițiu este util atât pentru mușchii spatelui, feselor și picioarelor, cât și pentru abdomen și talie.

Realizare: Vă așezați ca în imagine și încercați să ridicați piciorul cât de sus puteți. Rămâneți în poziția de încordare maximă 10 secunde, apoi reveniți cu vârful pe pode. Repetați de 10 ori pentru fiecare picior în parte. Faceți 3 seturi.

exercitii anticelulitice izometrie Foto: Khosro/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: „Alergări” la sol

Un exercițiu cu efect aerobic, util pentru întregul corp.

Realizare: Vă așezați în poziția „placă”, mai exact cu corpul aliniat și sprijin pe podea în mâini și vârful tălpilor. Apoi ridicați bazinul și cu o saritua ușoară trageți genunciul la piept. Reveniți la poziția inițială și schimbați piciorul, alternati cu viteză, ca și când ați alerga. Faceți 50 de „pași” sau cât puteți.

Citește și:

exercitii celulita Foto: Veles Studio/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: Forfecări la sol

Acest exercițiu este ideal atât pentru mușchii gambei și ai șoldului, cât și pentru talie.

Realizare: Vă așezați pe salteaua de lucru, pe o parte, cu capul spijinit în palmă, ca în imagine, iar picioarele apropiate. Ridicați piciorul ca în imagine (cât de sus puteți) și reveniți, dar fără a atinge celălalt picior, de baza. Reluați mișcarea, cât mai amplă și repetați de 15 ori, schimbați poziția pentru celălalt picior (vă așezați pe cealaltă parte). Faceți 3 seturi de astfel de exerciții.

exercitii pentru celulita Foto: antoniodiaz/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: Sărituri în fandare

Iată un exercițiu care vă face să transpirați și să pierdeți multe calorii.

Citește și:

Realizare: tot ce aveți de făcut este să vă puneți o muzică ritmată, antrenantă, apoi să săriți în lateral, ca în imagine, încercând să pășiți cât mai departe. Dacă realizați acasă acest antrenament, vă sugerăm să purtați o pereche de încălțăminte comodă și care nu alunecă. Mențineți ritmul 3-5 minute.

exercitii pentru celulita de pe picioare si fese Foto: Gorodenkoff/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: „Y” întors

Acest exercițiu implică și puțin echilibru, fiind totodată recomandat pentru rezultatele complexe pe care le are supra musculaturii picioarelor, feselor, soldului și spatelui.

Realizare: vă așezați ca în imagine, însă cu ambele picioare pe sol, apropiate. Ridicați apoi un picior și încercați să descrieți cu talpa un arc de cerc cât mai amplu, ca și când talpa pleacă de la sol (piciorul nu se îndoaie) și merge cât mai aproape, spre cap.

Citește și:

Faceți 10 ridicări cu fiecare picior, în 3 seturi.

exercitii pentru fund si celulita Foto: Master1305/ shutterstock.com

Exerciții anticelulitice: alergare ori bicicletă

Un exercițiu cardio valoros, care antrenează picioarele, articulațiile, inima și care ne menține sănătoși și plini de energie pe termen lung.

scapa de celulita: bicicleta de camera Foto: Josep Suria/ shutterstock.com

Realizare: puteți alerga liber, în parc sau pe pistă, ori puteți achiziționa o bicicletă de camera (cea eliptică vă ajută să consumați și mai multe calorii).

Vă recomandăm să consultați și această gamă de biciclete pentru acasă.

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.