Setari Cookie-uri

Advertorial Cum alegem corect periuța de dinți?

Cum alegem corect periuța de dinți este una dintre primele chestiuni pe care trebuie să le știm atunci când vine vorba despre igiena dentară. Oricât de bine ai ști să aplici pașii în tehnica perierii dinților, dacă o faci cu o periuță nepotrivită, totul este în zadar.

„Este adevărat. Criteriul alegerii periuței de dinți este primul și cel mai important aspect la care trebuie să fim atenți atunci când vine vorba despre igiena dentară. În primele etape de consultație, de fiecare dată, port această discuție cu pacienții mei cărora le explic că, oricât de riguroși am fi în aplicarea tratamentului, igiena dentară făcută cu periuța potrivită este esențială atunci când vine vorba despre sănătatea igienei orale.”, explică medicul stomatolog, Dr. Alin Gabor.

Când ajungem la subiectul „cum alegem corect periuța de dinți” apar în discuție două aspecte extrem de importante: periuța de dinți manuală și periuța de dinți electrică. În ceea ce urmează, dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, ne va explica exact care sunt criteriile la care trebuie să fim atenți atunci când alegem acest accesoriu absolut esențial atunci când vine vorba despre sănătatea noastră.

În alegerea periuței de dinți manuală, recomandat este să ținem cont de următoarele aspecte:

– Mărimea mânerului să fie potrivită pentru vârsta și dexteritatea pacientului.

– Mărimea părții active (capul periuței) să fie cât mai mic pentru a fi ușor de adaptat în zonele dificile.

– Recomandăm periuțele cu peri moi sau medii, cu vârf rotunjit care nu traumatizează gingia și care nu produc leziuni la nivelul smalțului.

Dacă pe de altă parte, periuța dentară pe care o folosești este o periuță de dinți electrică, recomandat ar fi să ai în vedere următoarele aspecte:

Cum alegem o periuță de dinți electrică?

Cu siguranță, criteriile se păstrează și în cazul periuței electrice, adăugându-se, însă, completări atunci când vine vorba despre eficiența acestui model în comparație cu cel manual.

„Periuța de dinți electrică este recomandă pacienților care nu au răbdare să realizeze o tehnică de periaj corectă, copiilor, pacienților cu dizabilitați. Periajul corect se realizează de la gingie spre dinte, în sensul de creștere a dinților, fără mișcări orizontale sau presiune. În procesul de igienă dentară sunt recomandate folosirea periuțelor interdentare de diferite mărimi (spații mai largi), apei de gură sau a dușului bucal, care, de asemenea, trebuie să facă parte din ritualul de igiena orală zilnică”, continuă specialistul.

Mai rămân câteva aspecte foarte importante:
"Înainte de utilizare, este important să țineți capătul periuței de dinți într-un vas mic cu apă de gură, timp de câteva ore. Depozitarea periuței dentare, după folosire, se face astfel: aceasta se clătește foarte bine și se va păstra în poziție verticală, într-un loc ferit de umiditate și departe de vasul de toaletă.", conchide dr. Alin Gabor.

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.