Enayati Medical City: sistemul de sanatate care prelungeste viata pacientilor scazand presiunea asupra familiilor

1 pacient din cei 270.000 diagnosticati cu boli neurodegenerative costa sistemul medical aproape 14.000 euro pe an doar din consultatii si medicatie la care se adauga costurile informale de ingrijire post diagnostic

• Costurile informale ale îngrijirii acasa pot ajunge la peste 200% valoarea costurilor de îngrijire în funcție de stadiul de boală pentru un pacient, adica 28.000 euro/an
• In Romania doar 40% dintre bolnavi sunt diagnosticati
• 1900 euro costa in medie ingrijirea unui pacient cu probleme neurodegenerative in sistemul Enayati
• Enayati Medical City a consolidat un sistem de sanatate ce se bazeaza pe ingrijire pe termen lung, preventie si imbunatatirea calitatii vietii.

Obiectivul Enayati Medical City a fost acela de a consolida un model de eficienta si de a crea acel sistem care sa duca la imbunatatirea calitatii vietii pacientului, varstnic, in primul rand, incluzand aici prelungirea vietii acestuia. Astfel ca, experienta primului an de existenta a validat un nou concept in sistemul privat din Romania, spitalul non chirurgical, care trateaza problematica cronica a pacientului, cu internari pe termen lung si cu o adresabilitate patologica larga: neurologie, cardiologie, recuperare, oncologie, medicina interna, boli neurodegenerative inclusiv.

Retail jobs

Pornind de la speranța de viață în România care a crescut cu peste patru ani între 2000 și 2019, dar a scăzut temporar cu 1,4 ani în ultimii doi ani din cauza impactului pandemiei de COVID-19, dr Wargha Enayati a dezvoltat un nou model de sistem medical care sa raspunda nevoilor adaptate la cererea de servicii medicale si la o societate intr-un proces accelerat de imbatranire, confruntata cu boli cronice a caror gestionare este din ce in ce mai scumpa pentru sistemul de sanatate de stat.

Dr Wargha Enayati: ”Daca te uiti la toate statisticile legate de incidenta bolilor in Romania si a mortalitatii, vezi pe primul loc problemele cardiologice si oncologice, nu vezi insa impactul bolilor tacute care se pot ameliora daca sunt diagnosticate dar care presupun ingrijire sustinuta post-diagnostic. In Romania sunt, estimat, peste 1 milion de oameni care sufera de boli neurodegenerative, doar 40% insa sunt diagnosticati. Majoritatea isi duc povara ascunsi in case. Pentru cei care insa sunt diagnosticati, costul per an sustinut de stat pentru consulturi si medicatie este de 14.000 euro/pacient la care se adauga cel imens al ingrijirii informale ce poate ajunge din estimarile noastre la 28.000 euro/an, adica cu 200% mai mult, fara a lua in calcul impactul psihologic covarsitor asupra familiei si ingrijitorilor informali. La Enayati Medical City vrem sa demonstram ca acesti pacienti poti fi ingrijiti si primesc tot suportul la un cost considerabil mai mic dar nu oricum ci imbunatatindu-li-se calitatea vietii. Din experienta ultimului an alaturi de fiecare din miile de pacienti ajunsi la Enayati Hospital si Enayati Home am invatat ca sustinerea permanenta din partea echipei medicale ofera rezultate uimitoare. De exemplu, cu doar 2 saptamani de spitalizare/an pentru recuperare si ingrijire adecvata, se scade durata de spitalizare continua anual considerabil datorita tratarii si ameliorarii bolii/ bolilor, se intarzie evolutia bolii, se contribuie la diagnosticarea la timp a unor patologii noi, necunoscute pacientului”.

Un raport al World Alzheimer din 2022 estimează costul demenței la nivel global la 1 trilion de dolari și pentru anul 2030 la 2 trilioane de dolari. Majoritatea acestor costuri nu sunt suportate de sistemele medico-sociale de stat ci, într-o proporție importantă, de îngrijitorii informali ai acestor bolnavi.
Acesta este un semnal de alarma pe care vrem sa il adresam! Oamenii au nevoie de sprijin iar ignoarea acestor tipuri de boli, aruncarea lor ca povara doar pe familia celui bolnav, nu este o solutie sustenabila.

Schemele de ingrijire depind in primul rand de gradul de afectare, in acest sens pacientii se incadreaza in „grade de depententa”, pornind de la independent, semidependent si dependent, dar si complicatii si comorbiditati (ex: daca necesita monitorizarea glicemiei, sau a functiilor vitale mai des, daca au traheostoma, PEG, sonda nazo-gastrica, etc). Pacientii au nevoie de programe de recuperare medicala personalizate (kinetoterapie, fizioterapie, masaj, hidrokinetoterapie, ergoterapie, logopedie, recuperarea deglutitiei, psihoterapie), scheme de tratament moderne, in pas cu tratamentele internationale.

Cu o estimare a cifrei de afaceri de 35 milioane de euro pentru anul 2022, Enayati Medical City, orasul medical care cuprinde un spital de oncologie, un spital de recuperare si ingrijire paliativa, un centru rezidential pentru varstnici, un centru de recuperare balneofizio care a acordat peste 22 000 de proceduri in ultimile 8 luni, o policlinica cu toate specialitatile medicale, imagistica si laborator, isi atinge obiectivele financiare pana la finalul anului promovand medicina pentru viata.

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri