Setari Cookie-uri

Conferința Națională Tineri cu Scleroză Multiplă, ediția a 5-a 18-20 noiembrie 2022, Brașov

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România organizează cea de-a cincea ediție a conferinței naționale a tinerilor cu scleroză multiplă (18-40 ani), la Brașov, în perioada 18-20 noiembrie 2022.

Scleroza multiplă este o afecțiune neurodegenerativă a sistemului nervos central, în care sistemul imunitar atacă teaca de mielină. Potrivit celor mai recente date statistice, în lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienți cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa.

Diagnosticarea se realizează cel mai des la vârste cuprinse între 20-40 ani, confirmând încă o dată că scleroza multiplă este cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Simptomele se manifestă diferit de la o persoană la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numită “boala cu o mie de fețe”. Provocări în gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic și au impact asupra familiei, vieții sociale sau la locul de muncă.

Citește și:

Evenimentul are ca obiectiv crearea unei comunități a tinerilor cu scleroză multiplă, care se sprijină reciproc și constant, o comunitate care să aibă acces la cele mai noi informații și să se implice în activități de susținere a noilor diagnosticați sau a celor care se confruntă cu dificultăți în acceptarea și gestionarea diagnosticului.

Evenimentul va fi transmis pe pagina Facebook APAN (www.facebook.com/APANRomania) sâmbătă 19 noiembrie 2022 (10,30 – 18,30), restul sesiunilor de vineri și duminică fiind accesibile doar offline.

APAN reprezintă comunitatea tinerilor cu scleroză multiplă la nivel național și european, prin proiecte în parteneriat cu EMSP, MSIF, EFNA, EBC și alte asociații europene.

APAN își dorește să inspire tinerii cu SM pentru implicare atât la nivel național, cât și la nivel european, pentru a avea acces la ultimele informații din domeniu. De asemenea, îi vom încuraja pe cei care vor să se implice în campaniile de conștientizare și advocacy pentru o viață mai bună, în viitor, a persoanei cu SM.

Citește și:

Vom oferi informații despre afecțiune și liniile de tratament disponibile, vom vorbi despre importanța tratamentului timpuriu și aderență, nutriție, beneficiile apifitoterapiei și ale Vitaminei D și vom avea multe sesiuni de storytelling.

Dorim să aducem tinerilor speranța și informațiile de care au nevoie pentru a trăi o viață, pe cât se poate de normală, cu scleroză multiplă. Eduard Andrei Pletea – vicepreședinte APAN

Cazarea și mesele sunt asigurate de APAN pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă.

Dorim să mulțumim sponsorilor pentru sprijinul oferit în organizarea acestui eveniment: Bristol Myers Squibb, Novartis, Roche, Sanofi, Merck.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

Eduard Andrei Pletea

Vicepreședinte APAN

Citește și:

eduard.pletea@afectiuni-neurodegenerative.ro

www.afectiuni-neurodegenerative.ro

www.facebook.com/APANRomania

www.facebook.com/NeuroReabilitare

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.