Setari Cookie-uri

Picioare umflate, o neplăcere care afectează toate femeile

Umflarea ocazională a extremităților inferioare poate fi cauzată de orice, de la mâncarea sărată la statul în picioare prea mult timp. Iată cum să vă dați seama dacă este altceva.

Bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate: Mit sau realitate?

Bicarbonatul de sodiu este utilizat pentru a reduce aciditatea din sânge/urină. Se administrează în venă (IV) sau pe cale orală.

Efecte secundare posibile

• Iritația pielii și a țesuturilor poate implica roșeață, durere, căldură sau umflare la nivelul locului de injectare. Asta se intampla dacă medicamentul se scurge din venă și în țesutul din apropiere. Foarte rar, poate provoca local necroză de țesut (moartea țesutului).

• O creștere a bicarbonatului de sodiu în corpul dumneavoastră, care poate provoca uneori contracții musculare, tremor, spasme musculare, exces de gaze, durere în abdomen, balonare (distensie) și iritabilitate.

• Modificări ale electroliților

Avertismente și precauții

Citește și:

• Umflarea mâinilor, picioarelor sau a oricărei alte părți a corpului. Când primiți acest medicament în venă, există un risc crescut de acumulare de lichid în jurul plămânilor și/sau inimii. Daca aveți insuficienta cardiaca, se poate agrava.

Deci, dacă doriți să utilizați bicarbonat de sodiu pentru umflarea picioarelor, vă rugăm să rețineți că v-ar putea înrăutăți starea!

Picioare umflate: Tratament și cauze

Umflarea ocazională a extremităților inferioare poate fi cauzată de orice, de la mâncarea sărată la statul în picioare prea mult timp. Iată cum să vă dați seama dacă este altceva.

Este posibil să fi experimentat un scurt episod de picioare și glezne umflate după o zi lungă de mers sau de stat în picioare, mai ales dacă afară este cald. Dar unele dintre motivele pentru umflarea picioarelor- cunoscut și sub numele de edem - nu au de-a face cu faptul că stați în picioare prea mult timp. Iată câteva posibilități.

Citește și:

1. Insuficiență venoasă

Insuficiența venoasă apare atunci când venele din picioare nu funcționează corect, provocând acumularea de sânge.

Pe lângă umflături, insuficiența venoasă poate provoca vene varicoase; dureri de picioare sau crampe; piele roșie sau cu crusta (cunoscută sub numele de dermatită de stază); piele tare sau groasă (cunoscută sub numele de lipodermatoscleroză); sau o rană sau ulcer care se vindecă lent.

Tratamentul poate include modificări ale stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate și asigurarea că vă mișcați suficient pentru a menține fluxul sanguin.

2. Un cheag de sânge

Un blocaj în vene de către un cheag de sânge poate împiedica sângele să curgă așa cum ar trebui. Când un cheag de sânge apare adânc în venele picioarelor, se numește tromboză venoasă profundă sau TVP.

Citește și:

Pe lângă umflare, TVP pot provoca durere și sensibilitate la nivelul venei, precum și înroșirea pielii.

Dacă un tromb din cadrul trombozei venoase profunde se desprinde, acesta poate ajunge în plămâni și poate provoca o afecțiune care pune viața în pericol, numită embolie pulmonară. Așadar, dacă observați umflare cu roșeață sau durere, consultați imediat medicul dumneavoastră - medicamentele pot ajuta la dizolvarea cheagului, înainte ca acesta să provoace probleme suplimentare.

3. Probleme cardiace

Dacă inima dumneavoastră nu pompează sânge prin corpul dumneavoastră așa cum ar trebui, ar putea fi vorba despre o stază a sângelui în picioare, glezne. Boala cardiacă sau insuficiența cardiacă vine adesea împreună cu alte simptome, cum ar fi durere în piept, dificultăți de respirație, tuse sau respirație șuierătoare, oboseală sau bătăi rapide ale inimii; deci, dacă vă confruntați cu acestea, adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă simptomele sunt severe, solicitați asistență medicală de urgență.

Citește și:

4. Sarcina

Majoritatea femeilor se confruntă cu o umflare a gleznelor și picioarelor în timpul sarcinii.

Umflarea excesivă în timpul sarcinii, pe de altă parte, poate fi cauzată de preeclampsie, o afecțiune marcată de hipertensiune arterială periculoasă. Dacă aveți și alte simptome, cum ar fi o durere de cap severă, vedere încețoșată, dureri abdominale sau lipsa de urinare, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

5. Probleme hepatice sau renale

Boala cronică de ficat poate duce la acumularea de lichid la nivelul picioarelor și abdomenului, împreună cu alte simptome, cum ar fi pielea îngălbenită (icter), roșeață pe palmele mâinilor sau scaune de culoare deschisă. La fel, bolile de rinichi pot fi însoțite de umflarea extremităților inferioare, precum și de oboseală, nevoia de a urina mai des sau dificultăți de concentrare. Dacă aveți astfel de simptome, discutați cu medicul dumneavoastră.

Citește și:

6. Factorii stilului de viață

Umflarea picioarelor poate fi cauzată și de alte lucruri decât afecțiunile medicale și adesea pot fi evitate sau tratate cu modificări ale stilului de viață. De exemplu, evitarea alimentelor sărate poate reduce șansele de retenție de apă care duce la acumularea de lichid. În plus, reducerea timpului în care stați în picioare vă poate menține sângele să curgă bine.

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.