Setari Cookie-uri

Cum poti ameliora crampele menstruale: 3 modalitati care dau rezultate!

Crampele menstruale reprezinta un subiect delicat pentru multe femei. De la o intensitate mica, acestea pot deveni cu o adevarat o problema serioasa cand durerea perturba activitatile de zi cu zi. Din fericire, exista cateva metode simple care pot ameliora aceste crampe pentru a-ti continua ziua fara un disconfort prea mare.

Astazi, dr. Silviu Istoc, sef de sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital, iti ofera trei modalitati pe care le poti combina pentru a obtine o ameliorare a durerii in aceasta perioada delicata a lunii.

„Menstruatia nu este o simpla curatare a peretelui uterin. Odata cu aceasta, apar modificarile starii fizice si psihice, dar si numeroase dureri abdominale care au intensitati diferite, in functie de perioada. Nu este o regula in a avea aceste crampe menstruale, insa, cele mai multe femei au astfel de dureri care uneori devin insuportabile", explica dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Medicover (www.dristoc.ro).

1. Antiinflamatoarele

La primul semn ca durerile menstruale isi fac aparitia, este indicat sa administrezi un antiinflamator, pentru a ameliora intensitatea acestora. Acesta blocheaza producerea de prostaglandine, substante chimice care provoaca contractii uterine. Cantitatea de antiinflamatoare (de exemplu ibuprofen) recomandata intr-o zi cu crampe musculare poate fi de pana la 800 de miligrame, la fiecare 6-8 ore. In cazul in care nu ajuta, este indicat sa faci o programare la medicul ginecolog, pentru a depista problema care cauzeaza durerile si pentru tratarea acesteia.

Citește și:

2. O alimentatie echilibrata

Cercetarile sugereaza ca un consum de 1.200 de miligrame de calciu pe zi poate ajuta la diminuarea multor simptome menstruale, inclusiv a crampelor, care sunt incomode pentru orice femeie. Astfel, produsele lactate cu o cantitate mica de grasimi, laptele de soia imbogatit si sucurile naturale sunt alimentele perfecte pentru mesele din timpul menstruatiei. De asemenea, anumite tipuri de lapte, iaurt, precum si ciupercile si galbenusurile de ou contin vitamina D, care stimuleaza absorbtia de minerale, ceea ce intareste organismul si il ajuta sa lupte cu simptomele menstruale.

In plus, este recomandat sa bei un ceai natural din plante medicinale (musetel, ghimbir), care ajuta la relaxarea musculaturii uterine si inbunatateste fuxul sangvin. Inainte de a consuma ceaiul, asigura-te ca acesta este unul potrivit, citind cu atentie eticheta.

Citește și:

3. Presopunctura

Te intrebi cum poti ameliora crampele menstruale? Presopunctura poate ajuta la ameliorarea disconfortului creat de crampele menstruale. Folosind degetul mare si aratatorul, poti aplica o presiune ferma pe zona dintre primele degete de la picior, timp de un minut. Repeta exercitiul si la celalalt picior.

Apeleaza la modalitatile propuse mai sus si treci cu bine peste perioada ciclului menstrual. Daca experimentezi dureri severe, adreseaza-te unui medic ginecolog pentru un consult si tratament.

Silviu Istoc este medic primar obstetrica-ginecologie, specializat in chirurgie ginecologica minim invaziva si Medicina materno-fetala. Competentele medicului Silviu Istoc sunt impresionate, de la histerescopie, la chirurgie ginecologica, ultrasonografie obstetricala si ginecologica, laparoscopie, chirurgie ginecologica minim invaziva si medicina materno-fetala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.