Setari Cookie-uri

Arsuri la stomac: Ce înseamnă și cum se manifestă?

Arsurile la stomac sunt reprezentate de o senzație de arsură în partea inferioară a pieptului, sub stern, care apare adeseori însoțită de un gust acru sau amar în. Apare de obicei după ce ați mâncat o masă copioasă sau în timp ce stați culcat. Senzația poate dura câteva minute sau câteva ore.

Ce produce arsurile la stomac?

Există o varietate de declanșatori. Mai întâi să vorbim despre factorii declanșatori dietetici. Sunt alimente acide, cum ar fi alimentele picante, alimentele grase, prăjelile, băuturile cu cofeină și băuturile carbogazoase. Fumatul de țigară poate agrava situația. Alcoolul relaxează sfincterul esofagian inferior și poate agrava refluxul.

Anatomia fiecărui individ pot declanșa arsuri la stomac. De exemplu, dacă mâncați o masă copioasă, stomacul se dilată, mai ales dacă stați culcat. Refluxul apare mai frecvent noaptea.

Alte lucruri ar fi obezitatea, chiar și sarcina. Anumite medicamente precum aspirina, antiinflamatoare nesteroidiene pot fi factori declanșatori.

Citricele, roșiile, alimente sau sosurile pe bază de roșii, alimentele picante, ardeii sunt exemple bune de alimente picante.

Citește și:

Simptomele clasice ar fi durerile abdominale superioare care iradiază în sus. Oamenii se plâng adesea de regurgitare, care apare atunci când conținutul stomacului este exteriorizat către esofag.

Adesea, pacienții pot chiar vomita cantități mici de alimente nedigerate.

Alte simptome sunt hipersalivația, adică produc mai multă salivă, o senzație de nod în gât.

Există și înghițire dureroasă, dificultăți la înghițire. Pot avea simptome suplimentare. Acestea ar fi simptome în afara căii gastrointestinale, cum ar fi tusea cronică. Poate chiar declanșa astmul.

Toată lumea este susceptibilă. Dar cu siguranță există factori de risc care vă predispun și vă cresc riscul. Obezitatea este unul. Determină o oarecare compresie și crește presiunea asupra stomacului. Sarcina este un alt factor. Fumatul, medicamentele și alcoolul sunt alți factori de risc.

Citește și:

De asemenea, există un motiv anatomic. Oamenii pot avea o hernie hiatală, care este destul de comună. Într-o hernie hiatală, o parte a stomacului este împins în sus printr-o deschidere (hiatus) a diafragmei. Diafragma este mușchiul dintre abdomen și cavitatea toracică.

În cele mai multe cazuri, conducta esofagul trece prin hiatus și se unește cu stomacul. Dar în herniile hiatale, partea superioară a stomacului se mișcă superior prin acea deschidere.

Ceai pentru arsuri la stomac

Ceaiurile din plante au un conținut ridicat de apă, care poate ajuta la diluarea acidului din stomac. Cu toate acestea, unele pot fi mai eficiente decât altele în ameliorarea arsurilor la stomac.

Ceaiurile din plante pentru a ușura refluxul acid includ:

Ceai de ghimbir: Ghimbirul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora greața, gazele și balonarea. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, se crede că proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului îl fac eficient în reducerea iritației la nivelul tractului digestiv și ameliorarea arsurilor la stomac.

Citește și:

Ceaiul din rădăcină de lemn dulce: Lemnul dulce poate fi util pentru arsurile la stomac, deoarece mărește mucoasa esofagului, ceea ce îl poate proteja de iritația cauzată de acidul din stomac.

Ceai de mușețel: mușețelul are proprietăți antiinflamatorii care îl fac o opțiune bună pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac. Unele cercetări sugerează combinarea mușețelului roman și ghimbirului pentru a preveni și ameliora arsurile la stomac.

În plus, s-ar putea să găsiți util să adăugați o lingură de miere la ceaiul dumneavoastră de plante. Mierea are proprietăți antiinflamatorii naturale și poate ajuta la reducerea inflamației.

Deși menta poate ajuta la ameliorarea unor simptome digestive, poate agrava arsurile la stomac. Menta scade presiunea sfincterului esofagian inferior, care poate trimite conținutul acid din stomac înapoi în esofag.

Citește și:

Cafeaua și alte băuturi care conțin cofeină au fost identificate ca potențiali declanșatori pentru arsuri la stomac. Se crede despre cofeină că poate relaxa sfincterul esofagian inferior, contribuind la refluxul acid, așa că stați departe de ceaiuri care conțin cofeină.

Lapte pentru arsuri la stomac

Mitul potrivit căruia laptele ameliorează arsurile la stomac există de mult timp.

În realitate, laptele este departe de a fi un remediu perfect pentru arsurile la stomac. În timp ce laptele este o sursă excelentă de calciu și vitamina D, rareori ameliorează arsurile la stomac.

De fapt, laptele bogat în grăsimi, precum laptele integral, este unul dintre cei mai frecventi factori declanșatori și poate agrava simptomele arsurilor la stomac odată ce acestea apar.

Laptele nu „acoperă” mucoasa stomacului pentru a-l proteja de acidul din stomac, așa cum ar putea crede unii oameni. De fapt, conținutul ridicat de grăsimi al produselor lactate stimulează producția de acid în stomac, care poate declanșa arsurile.

Citește și:

Când vine vorba de controlul simptomelor prin dietă ta, este esențial să vedeți cum vă afectează diferite alimente și să identificați alimentele declanșatoare specifice.

Unele tipuri de alimente și băuturi pot fi declanșatoare obișnuite pentru mulți oameni, dar este posibil să nu aibă același efect asupra dumneavoastră.

Puteți păstra un jurnal cu toate alimentele consumate, inclusive băuturile. Când aveți simptome, ar trebui să le notați și în jurnal. Colectați cât mai multe informații despre obiceiurile dumneavoastră alimentare pentru a obține o imagine completă a modului în care ceea ce mâncați vă afectează simptomele.

Nu trebuie să eliminați imediat toate alimentele potențiale declanșatoare din dieta dumneavoastră. În efortul de a identifica alimentele declanșatoare specifice, poate doriți să faceți modificări individuale în dieta dumneavoastră.

Citește și:

    Încercați să eliminați un singur aliment din dietă la un moment dat și vedeți cum răspunde corpul dumneavoastră.

    Puteți apoi reintroduce alimentele înapoi în dietă dacă nu observați o diferență în cum vă simțiți sau cât de des experimentați un eveniment arsuri la stomac, deoarece acel singur aliment poate să nu fie de fapt un declanșator pentru dumneavoastră.

    Vizionare placuta


    Interesul doctorului Belghiru Vlad pentru știință a fost amplificat în adolescență, urmând unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național Carol I.
    ...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.