Setari Cookie-uri

Advertorial Care este pasta de dinți potrivită pentru sănătatea dinților noștri

Atunci când vorbim despre igiena cavității bucale, alegerea pastei de dinți potrivită pentru sănătatea dinților noștri este cheia. Pe piață sunt o sumedenie de tipuri de pastă de dinți, însă, medicii stomatologi atrag atenția asupra faptului că nu toate ni se potrivesc și că alegerea acesteia pe baza rațiunilor comerciale nu este, întotdeauna, cea mai fericită alegere.

Medicul stomatolog Alin Gabor este în absolut consens cu ce explică ai săi colegi stomatologi și, prin intermediul unui video postat pe contul său de Tik Tok, a explicat punctual la ce anume trebuie să fim atenți atunci când alegem pasta de dinți pe care o folosim de cel puțin două ori pe zi.

„Dacă îți dorești să ai dinți sănătoși și frumoși este obligatoriu să-i cureți corect. În cele ce urmează o să fac un tablou complet și corect al felului în care fiecare dintre noi trebuie să aplicăm igiena dentară ca să evităm astfel afecțiunile stomatologice nedorite sau halena neplăcută. În primă fază este important să reținem că este recomandat să ne spălăm de două ori pe zi pe dinți, dimineața și seara, iar pe parcursul zilei este de preferat ca după fiecare masă să facem un lavaj bucal, chiar și simplu, cu apă. Astfel, ne asigurăm că extragem orice urmă de mâncare care poate rămâne între dinți”, explică dr. Alin Gabor, medic stomatolog.

Care este pasta de dinți potrivită pentru sănătatea dinților noștri

Revenind la discuția noastră despre alegerea conștientă și corectă a pastei de dinți, dr. Alin Gabor schițează în cele ce urmează un ghid extrem de simplu de aplicat.

Unele persoane prezintă o depunere mai rapidă de săruri minerale pe suprafaţa dentară, în special în zona grupului frontal inferior, ceea ce favorizează depunerea rapidă de tartru. De aceea trebuie aleasă o pastă de dinți care, prin proprietățile pe care le are, trebuie să răspundă la aceste nevoie. De asemenea, albirea dentară este iarăși un deziderat, de aceea trebuie folosit acel produs care datorită abrazivităţii mai crescute îndepărtează pigmentaţiile exogene, astfel dintele îşi va păstra culoarea naturală.

„În funcţie de cerinţele şi nevoile fiecărei persoane există mai multe tipuri de pastă de dinți, cele de prevenţie antiplacă, cele antitartru, cele de desensibilizante, cele pentru albire, cele pentru copii, dar și cele care conțin ingrediente naturale. Fiecare dintre ele are propriile recomandări, de aceea este esențială o discuție cu medicul stomatolog.”, explică dr. Alin Gabor.

Calităţile generale pe care o pastă de dinţi trebuie să le deţină sunt următoarele:

Să conţină fluor.

Să conţină un agent antibacterian.

Să conţină agenţi adiţionali specifici problemelor fiecărei persoane.

Să prezinte un grad de abrazivitate scăzut.

Să fie depozitată într-un tub de plastic.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.