Setari Cookie-uri

Româncele pun accent pe idea de menținere a sănătății, pe alternative mai echilibrate pentru propriul corp: Narcisa Christiansen

În spatele poveștii Femi.Eko® se află Narcisa Christiansen născută în România și stabilită în Danemarca din 2016. Povestea produselor ecologice de igienă intimă a debutat la începutul anului 2021. Femi.Eko®, un brand care are misiunea de a crea produse menstruale reutilizabile și ecologice, la prețuri avantajoase și ușor de accesat pentru toate femeile. Despre produse, un corp sănătos și o planetă fericită, într-un interviu cu Narcisa Christiansen, owner-ul brandului.

În ultima vreme, în toate domeniile se vorbește tot mai mult despre sustenabilitate. Care este diferența dintre produsele intime sustenabile față de produsele de unică folosință?

Mă bucur că interviul începe cu această întrebare. Conceptul de sustenabilitate este unul din pilonii care stau la baza produselor menstruale reutilizabile marca Femi.Eko. Am dezvoltat acest brand în urma unor analize amănunțite, mi-am dorit să vin cu o alternativă sănătoasă atât pentru femei, cât și pentru Planetă. Folosim doar materiale naturale, fără chimicale, avem mare grijă să evităm ambalajele inutile și, în ceea ce privește transportul, să moderăm consumul de combustibil. Produsele noastre sunt transportate în principal cu vaporul de la centrul nostru de producție din Asia sau pe cale terestră din Europa către depozitele Femi.Eko din Danemarca și România.

Citește și:

Acum, în ceea ce privește diferența între produsele intime sustenabile și cele de unică folosință, cred că am pomenit deja câteva. Vorbim în primul rând de materialele din care sunt confecționate. Femi.Eko pune la dispoziția femeilor alternative sănătoase pentru corpul uman. Avem astfel grijă de nevoile femeilor, dar în același timp protejăm și mediul prin reducerea de deșeuri. Ca să vin cu cel mai elocvent exemplu privind această diferență, voi spune doar atât: o femeie petrece aproximativ 10 ani din viață la menstruație, iar în tot acest timp folosește peste 10.000 de absorbante și tampoane de unică folosință, cu un conținut majoritar din plastic. Produsele sustenabile oferă alternative fără plastic și fără chimicale. În plus, acestea pot fi refolosite între 2 și 5 ani, ceea ce înseamnă că va fi diminuată semnificativ cantitatea de deșeuri produsă. Mai mult, produsele sustenabile de igienă intimă reprezintă și o soluție economică, dacă ar fi să comparăm cu costurile lunare plătite pentru produsele de unică folosință.

Citește și:

Care sunt beneficiile majore ale produselor intime sustenabile?

Așa cum am spus și anterior, folosirea produselor intime sustenabile reduce cantitatea de deșeuri generată lunar în timpul menstruației. De asemenea, reprezintă o variantă sănătoasă pentru corpul feminin, căci nu au în componența lor plastic și chimicale. Și nu în ultimul rând, produsele intime sustenabile sunt reutilizabile, ceea ce înseamnă că nicio femeie nu va mai plăti în fiecare lună sume semnificative de bani. Ca să concluzionez! Nu mai dai bani în fiecare lună, nu mai generezi cantități mari de deșeuri și ești 100% protejată indiferent de fluxul tău menstrual.

Ce gamă de produse intime oferă Femi.Eko femeilor?

Brandul Femi.Eko are în portofoliu o gamă largă de produse intime sustenabile: absorbante reutilizabile, chiloți menstruali absorbanți, cupe și discuri menstruale, precum și o varietate de accesorii care facilitează curățarea și păstrează proprietățile produselor menstruale reutilizabile mai mult timp. Iar în acest sezon avem un nou produs vedetă și anume slipul menstrual, cu ajutorul căruia orice femeie se poate bucura de momentele petrecute la piscină sau la mare, în vacanță, fără grija menstruației!

Citește și:

    Ați creat lenjeria intimă din cânepă, un produs care urmează să primească brevetul de invenție. Ne puteți oferi mai multe detalii?

    Tot din dorința de a ne aduce contribuția la protejarea mediului, am ales în mod special cânepa. Plus că acest material are capacitatea de a oferi și mai mult confort în timpul purtării. Așadar, fibrele din cânepă sunt lipsite de toxine, sunt regenerabile și biodegradabile. Culturile de cânepă au un impact redus asupra mediului. Această plantă crește rapid și, cultivată pe aceeași suprafață de teren agricol, produce mult mai multă fibră decât alte culturi asemănătoare, precum bumbacul sau inul. Concret, cânepa produce 250% mai multă fibră decât bumbacul și cu 600% mai multă decât inul. Și da, am creat lenjeria intimă absorbantă din cânepă tocmai din aceste motive, brevetul nostru de invenție fiind deja în curs de aprobare la OSIM. Ne lăudăm cu acest produs sau, mai corect spus, și cu acest produs!

    Citește și:

      Cu ce avantaje vine lenjeria intimă din cânepă, creată de Femi.Eko?

      Lenjeria intimă din cânepă, marca Femi.Eko, vine cu foarte multe avantaje. Este confortabilă, plăcută la purtare și reutilizabilă cel puțin 2 ani. Proprietățile antimicrobiene, precum cele care se regăsesc în cânepă, împiedică apariția și răspândirea bacteriilor, deci nu există niciun risc de miros neplăcut, la fel cum nu există niciun risc de infecții. Lenjeria intimă din cânepă are o capacitate mare de absorbție, putând absorbi și reține până la 45 ml de lichid, fără teama de a te păta. Garantăm pentru confortul chiloților menstruali din cânepă!

      De curând ați lansat prima colecție de costume de baie din materiale reciclate. Câte piese conține colecția?

      În colecția de costume de baie Femi.Eko se regăsesc 6 modele de slip menstrual sustenabil, ideale de purtat în vacanță, la mare sau la piscină. Am creat și sutienul reversibil, cu două fețe, care se potrivește mai multor modele din colecție. De asemenea, sunt disponibile și costume de baie dintr-o singură piesă.

      Din ce materiale sunt realizate costumele de baie?

      Costumele de baie Femi.Eko sunt confecționate din țesături reciclate, pentru că, bineînțeles, am ținut cont de aceeași grijă pentru mediu. Fiecare piesă are protecție UV de la 30 la 50 pentru a asigura un bronz sănătos. Am ales un design modern pentru fiecare model în parte și ne-am dorit ca fiecare femeie să-și poată alege costumul de baie în funcție de personalitate și de propriile preferințe.

      În ceea ce privește protecția menstruală, fiecare slip are o zonă absorbantă ce respinge apă și care reține echivalentul a până la 3 tampoane de unică folosință. Nu există scurgeri și nici risc de pătare. Se poate intra în apa mării sau în piscină fără nicio teamă, căci slipul menstrual își va face treaba, oferind confort și libertate de mișcare. Ce ne-am dorit? Ca menstruația să nu mai fie o povară pentru nicio femeie.

      Cui se adresează aceste produse?

      Fiecare produs pe care l-am creat aduce un plus de confort fiecărei femei, aceasta fiind una dintre dorințele noastre. Costumele de baie marca Femi.Eko se adresează femeilor care au un flux menstrual lejer spre moderat. De asemenea, pot fi purtate de adolescente și sunt ideale și pentru persoanele care se confruntă cu secreții abundente sau cu incontinență urinară. Pentru cele care au un flux menstrual abundent, recomandăm purtarea slipului menstrual în combinație cu un disc menstrual sau o cupă menstruală Femi.Eko.

      Ce avantaje au chiloții menstruali pentru înot?

      În primul rând, confort! Cred că orice femeie a trecut cel puțin o dată prin episodul: “mi-am planificat vacanța de multă vreme, dar acum îmi dau seama că voi fi la menstruație chiar în acele zile”. Disconfortul nu trebuie să existe la menstruație, indiferent că ești acasă, la birou sau în vacanță. Tocmai de aceea ne-am dorit să venim cu acest produs inovator care are și protecție UV împotriva razelor solare nocive, asigurând o expunere sigură la soare.

      Așa cum am spus și anterior, chiloții menstruali Femi.Eko pentru înot colectează până la 3 tampoane de unică folosință, ceea ce înseamnă că pot fi purtați câteva ore bune, fără nicio grijă. Se poate intra în apă cu ei, atât în mare cât și în piscină, fără vreun risc de pătare. Să explic un pic: zona absorbantă de la interior are așa numita “repulsie la apă”, adică materialul este atent tratat pentru a împiedica trecerea apei prin costum, oferind protecție împotriva scurgerilor externe, lăsându-l astfel uscat pe corpul tău pentru mai mult timp. Calitatea materialelor din care sunt confecționați îi face rezistenți și durabili, astfel că nu se vor decolora de la soare sau de la clorul din piscină. Vor putea fi folosiți, așadar, și concediul viitor și peste 2 sau 3 ani.

      Cum au primit femeile din România aceste produse?

      O spun cu mâna pe inimă, deși poate părea clișeu: deschiderea pe care româncele au avut-o față de brandul Femi.Eko este mai mare comparativ cu femeile din alte țări, precum Danemarca, de exemplu. Eu cred că româncele sunt deschise la nou și le pasă de ele și de sănătatea lor. Spre deosebire de Danemarca sau Germania, unde achizițiile sunt majoritar că refracție a culturii ecologice și nevoii de confort și libertate de mișcare, în România, văd că se pune accent pe idea de menținere a sănătății, pe alternative mai echilibrate pentru propriul corp. Femeile se raportează la aceste considerente când aleg produsele menstruale reutilizabile: durata lungă de utilizare - de minimum 2 ani, economia lunară, o protecție mai eficientă, confort și libertate de mișcare, dar și faptul că sunt realizate din materiale naturale, ce nu au chimicale în compoziție.

      Unde sunt realizate produsele Femi.Eko?

      Unele dintre produsele noastre sunt fabricate în Asia, altele sunt produse în Europa, iar acest lucru îl veți găsi întotdeauna pe cutie sau pe produsul în sine, toate aceste aspecte fiind transparente. Toate procesele noastre de producție sunt concepute și selectate pentru a reduce amprenta ecologică și consumul de energie. Alegem facilități de producție care au sisteme integrate de tratare a apei, își controlează emisiile de gaze și folosesc biomasa pentru a produce apă caldă. De asemenea, atunci când vorbim despre furnizori și parteneri, căutăm orice energie reutilizabilă, folosind panouri solare și chiar mașini electrice. Ne dorim să aducem linia de producție în România în următorii doi ani. Încă suntem în căutare de colaborări pentru că vrem să avem standardele necesare de calitate.

      Ce materiale folosiți în realizarea acestora?

      Un alt factor important în producția brandului Femi.Eko este utilizarea de materiale organice care nu poluează solul, apa și nu afectează oamenii care lucrează cu ele. Folosim țesături reciclate în multe dintre colecțiile noastre pentru a susține un ciclu reutilizabil al resurselor noastre - de exemplu, colecțiile de înot. Avem întotdeauna în vedere factorul EKOlogic.

      Care este cel mai bine vândut produs Femi.Eko?

      Chiloții menstruali creați de Femi.Eko pot spune că au cucerit femeile, datorită confortului pe care îl oferă, dar și faptului că există variante pentru orice tip de flux menstrual, croieli diferite, culori diferite. În ceea ce privește costumele de baie, pentru că abia am lansat colecția, luna iunie a fost pentru precomandă, iar începând din iulie vor putea fi comandate cu livrare în cel mai scurt timp.

      Care este ciclul de viață al produselor intime sustenabile?

      Produsele menstruale reutilizabile sunt o varianta economică pentru protecția lunară, pentru că reduc costurile cu până la 80% pe o perioada de minimum 2 ani. De exemplu, cupele sau discul menstrual au un ciclu de viață de până la 5 ani, dacă produsele sunt folosite, curățate și întreținute conform indicațiilor noastre. Încă o dată vin și spun: componenta ecologică și cea care ține de confort la menstruație se îmbină excelent cu cea legată de costuri. Investești într-un produs menstrual sustenabil o singură dată, iar acel produs va fi utilizat cel puțin 24 de luni. În tot acest tip îl cureți, îl speli și îl depozitezi corespunzător după fiecare utilizare. Atât de simplu!

      Vizionare placuta


      Kudika
      26 Iunie 2023
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.