Setari Cookie-uri

Pui Cajun cu porumb și salsa de avocado

Puiul Cajun poate fi servit și ca atare, însă acompaniat de porumb, orez și salsa de avocado este mult mai apetisant și mai hrănitor. Urmărește instrucțiunile de mai jos și află cum se gătește cel mai bun pui Cajun, dar și un scurt istoric al rețetei.

  • Rețetă simplă
  • Gata în 20 de minute
  • Porții 4

Un mod gustos, aromat și suculent de a prepara puiul este rețeta de pui Cajun cu porumb și salsa de avocado. Secretul îl reprezintă mixul de condimente Cajun, o combinație specifică Acadiei, prima colonie franceză din Canada de astăzi. Acest amestec este plin de gusturi și arome apetisante greu de uitat: pudră de ceapă, pudră de usturoi, paprika, oregano, piper și sare. Poți să folosești produse din comerț care au aceste mirodenii în compoziție ori să le amesteci acasă.

Puiul Cajun poate fi servit și ca atare, însă acompaniat de porumb, orez și salsa de avocado este mult mai apetisant și mai hrănitor. Urmărește instrucțiunile de mai jos și află cum se gătește cel mai bun pui Cajun, dar și un scurt istoric al rețetei.

Ingrediente pentru rețeta de pui Cajun

Citește și:

- 4 pulpe de pui superioare, cu piele Fragedo;

- două linguri de condimente Cajun;

- două linguri de ulei de măsline;

- doi stiuleți de porumb;

- un avocado;

- o roșie;

- o ceapă roșie mică;

- un ardei iute verde (opțional);

- sucul de la o lime;

- 300 g de orez.

Ingrediente pentru Cajun homemade

Dacă vrei să prepari în casă mixul de condimente Cajun, notează următoarele ingrediente:

- două linguri paprika (dulce sau iute în funcție de preferințe);

- o lingură și jumătate de praf de usturoi;

- 1 lingură de praf de ceapă;

- două lingurițe de oregano uscat;

- o linguriță de cimbru;

- sare și piper după gust.

Amestecul rămas poate fi folosit și pentru alte rețete. Păstrează-l într-un recipient închis și folosește-l atunci când ai nevoie și în cantitatea dorită.

Citește și:

Metoda de preparare a rețetei de pui Cajun

1. Pune carnea într-un bol adânc, după care presară peste condimente Cajun și toarnă ulei de măsline. Amestecă totul pentru ca aromele și gusturile să se întrepătrundă armonios.

2. Pune ulei la încins într-o tigaie, apoi prăjește carnea de pui timp de 6 minute pe fiecare parte (ori până când este gătită corespunzător).

3. Gătește porumbul pe grill timp de 10 minute, întorcându-l frecvent. Poți opta și pentru fierberea porumbului ori pentru folosirea unei conserve medii din comerț.

4. Desfă avocado, după care taie-l mărunt, apoi roșia, ceapa, ardeiul iute (dacă folosești) și sucul de lămâie. Condimentează ingredientele cu sare și piper, după care amestecă totul într-un bol.

Citește și:

5. Cât timp se coace porumbul, pune și orezul la fiert cu puțină sare. Curăță porumbul de pe știulete, apoi amestecă-l cu orezul fiert și servește-l într-un bol alături de pui Cajun peste care ai turnat salsa de avocado.

Pui Cajun – scurt istoric

Bucătăria Cajun, recunoscută pentru notele condimentate, este specifică populației Acadiei, o regiune franceză din America de Nord. Așadar, la bază este inspirată din bucătăria tradițională franceză. Aceasta a fost adoptată de coloniștii de origine franceză care au fost nevoiți să se adapteze noilor schimbări geografice, dar și influențelor culturale. Rețetele rustice franceze pe care le știau au trebuit să fie modificate pentru a include ingredientele disponibile în zonă.

În prezent, multe persoane folosesc termenul „cajun” pentru a descrie o mâncare picantă ori cu gust și aromă intense. Condimentele Cajun au la bază o combinație unică de ingrediente, specifică bucătăriei din Louisiana. Ingredientele de bază sunt sarea, piperul negru, piperul cayenne și usturoiul. Alte mixuri pot include și paprika, ceapă, oregano și alte ierburi aromatice.

Citește și:

Pui Cajun – trucuri pentru a obține cea mai bună rețetă

La fel ca orice rețetă culinară, și puiul Cajun poate fi îmbunătățit prin aplicarea unor trucuri binevenite.

- Fă tăieturi diagonale în carnea de pui pentru a favoriza absorbția condimentelor în timpul gătirii. De asemenea, pentru a obține același efect, poți să lași carnea la marinat peste noapte.

- Uleiul, pe lângă faptul că previne lipirea cărnii de vas, ajută și la distribuirea și menținerea aromelor condimentelor.

- Condimentele Cajun pot fi preparate și într-o cantitate mai mare și folosite și în alte rețete precum: creveți la tigaie, friptură de curcan, somon la cuptor, pizza sau brânză halloumi condimentată.

Rețeta de pui Cajun cu porumb și salsa de avocado este o modalitate de a alunga monotonia din bucătărie. Și reprezintă o dovadă clară că nu trebuie să ai multă experiență culinară ca să te bucuri de un preparat delicios.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.