Setari Cookie-uri

Dr. Leon Dănăilă a lansat o carte care conține secretele longevității creierului

Geniul secolului 21 în neurochirurgie, Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă, a publicat, la editura Bookzone, „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului” o carte care explică, tuturor cititorilor, experiența acumulată în peste 60 de ani de neurochirurgie și care dezvăluie publicului larg secretele din spatele unor cercetări minuțioase: „Cartea este mai mult un strigăt decât o șoaptă, care dezvăluie pilonii esențiali ai longevității creierului. Este o invitație la cunoaștere, la înțelegerea potențialului extraordinar al propriului creier și la descoperirea căilor prin care putem prelungi sănătatea și agilitatea acestuia. Pentru că fiecare dintre noi are puterea de a-și modela creierul și destinul prin alegerile pe care le face în fiecare zi. Mă simt profund onorat că prin intermediul ei pot atinge acum inimile și mințile a cât mai mulți români și sunt plin de speranță că va fi benefică tuturor celor care se decid să o citească.”

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă și-a dedicat viața medicinei și a făcut sacrificii majore. Pentru a-și putea continua munca de publicare și cercetare și-a vândut apartamentul, în 2015, iar Tratatul Functional neuroanatomy of the brain care are peste 2.000 de pagini, împărțite în 3 volume, a apărut tocmai datorită muncii sale intelectuale laolată cu sacrificiul financiar considerabil.

„Suntem extrem de fericiți de interesul fantastic arătat de public pentru această carte cu informații extraordinare despre sănătatea și longevitatea creierului. Nu ar trebui să omitem că într-un moment în care accentul este pe latura financiară, domnia sa și-a vândut apartamentul să-și poată continua activitatea de publicare și cercetare. Acest detaliu spune totul despre omul Leon Dănăilă și despre modul în care se dedică oamenilor", a declarat Florin Enceanu - Fondatorul editurii Bookzone.

Citește și:

Un exemplu de integritate, academicianul Leon Dănăilă își continuă cu pasiune activitatea publicistică și munca de cercetare, în biroul său, dincolo de ușa pe care stă inscripționată de decenii aceeași frază: „Dr. Leon Dănăilă – consultații gratuite”.

Despre Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă:

• În 1966 a devenit medic specialist neurochirurg, iar în 1972 doctor în medicină;

• În 1981 a înființat Secția VII de Neurochirurgie Vasculară și Microneurochirurgie, singura din țară și la acest moment;

• În același a introdus (în premieră în România) în sala de operații microscopul operator;

• Este singurul neurochirurg din țară care a operat anevrismele sistemului arterial vertebro-bazilar;

Citește și:

• Are zeci de pionierate în neurochirurgie, la nivel național și internațional;

• Deține 18 brevete de inventator și 10 de inovator;

• În 2011 a descoperit o nouă celulă foarte importantă în creier.

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.