Setari Cookie-uri

Advertorial Spălatul pe dinți dimineața sau seara? Când este cel mai important?

Spălatul pe dinți dimineața sau seara? O întrebare pe care medicul stomatolog Alin Gabor a tot auzit-o în ultima vreme în cabinet, motiv pentru care astăzi vine cu o serie de precizări importante. Din start, medicul explică faptul că spălatul pe dinți este OBLIGATORIU, asta dacă ne dorim să avem dantură sănătoasă. Se spune că sănătatea pornește din cavitatea bucală.

„Dacă îți dorești să ai dinți sănătoși și frumoși, este obligatoriu să-i cureți corect. În cele ce urmează, o să fac un tablou complet și corect al felului în care fiecare dintre noi trebuie să aplicăm igiena dentară, pentru a evita, astfel, afecțiunile stomatologice nedorite sau halena neplăcută. În primă fază, este important să reținem că este recomandat să ne spălăm de două ori pe zi pe dinți, dimineața și seara, iar pe parcursul zilei este, de preferat, ca după fiecare masă să facem un lavaj bucal, chiar și simplu, adică să clatim gura cu apă. Astfel, ne asigurăm că extragem orice urmă de mâncare care poate rămâne între dinți”, explică Phd. dr. Alin Gabor.

Spălatul pe dinți ține departe cavitatea bucală de bacteriile periculoase, de carii și de infecții. Indiferent că vorbim despre spălatul pe dinți seara sau dimineața, fiecare dintre cele două rutine de sănătate are rolul ei, de aceea nu vom putea vreodată să spunem că una este mai importantă decât cealaltă.

Dimineața, periajul dentar este obligatoriu pentru a îndepărta de pe dinți placa bacteriană depusă în timpul inactivității nocturne.

„Periajul de dimineață, împreună cu apa de gură, va îndepărta stratul de bacterii, adunate în timpul nopții, pe limbă, pe premiza să începi ziua cu o respirație frumos mirositoare.”, explică medicul stomatolog.

Spălatul pe dinți seara are rolul de curăța dinții de bacterii, acizii din salivă sau fragmente alimentare care se depun pe timpul zilei și de a-i pregăti pentru procesul de remineralizare cu fluor, care se întâmplă pe timpul nopții.


Kudika
2 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.