Setari Cookie-uri

Ce este și cum funcționează dieta Dukan

În contextul în care obezitatea reprezintă o problemă tot mai gravă în România, numărul persoanelor obeze fiind într-o continuă creștere, interesul pentru dietele minune și mai ales pentru un stil de viață sănătos este, la rândul său, tot mai mare.

Dieta Dukan reprezintă un foarte bun exemplu în acest sens, motiv pentru care am decis scrierea unui articol pe acest subiect.

Drept urmare, dacă îți dorești să descoperi mai multe detalii despre ce este și cum funcționează dieta Dukan, tot ce trebuie să faci este să citești acest articol în continuare.

Totul despre dieta Dukan

Înainte de toate, trebuie să precizăm clar că una dintre cele mai populare diete este dieta Dukan, motiv pentru care tot acest interes față de această dietă este mai mult decât argumentat.

Continuă să citești articolul nostru, deoarece în rândurile imediat următoare vei descoperi o mulțime de informații interesante. În plus, poți verifica pe site-ul dieta-dukan.com mai multe detalii despre dieta Dukan pe zile.

Ce este dieta Dukan?

Citește și:

Dieta Dukan nu este o dietă apărută de curând, chiar dacă multe persoane cred asta. Cu toate acestea, adevărul este cu totul altul!

Dieta Dukan există de foarte mult timp, aceasta fiind concepută în anii 1970 de către un medic francez, pe nume Pierre Dukan. Putem înțelege mai ușor acum și originea numelui acestei diete.

Acest doctor a fost inspirat de către un pacient care avea probleme cu greutatea, însă care nu era dispus să renunțe la ideea de a consuma carne.

Chiar dacă a fost creată cu foarte mult timp în urmă, doctorul Pierre Dukan a lucrat foarte mult la formula dietei, aceasta devenind publică mult mai târziu, anume în anul 2000.

De la creare până la publicare, doctorul Dukan a experimentat dieta pe mai mulți pacienți, iar abia după ce a fost convins că rezultatele sunt, într-adevăr, foarte bune, a decis să o publice.

Citește și:

Vorbim despre o dietă care îți permite să consumi doar 100 alimente, fără a impune anumite condiții legate de cantitatea de mâncare, atât timp cât mâncarea consumată nu conține alte alimente, în afară de cele permise.

Cum funcționează dieta Dukan?

Dacă analizăm atent, putem ajunge ușor la următoarea concluzie: dieta Dukan presupune adoptarea unui stil de viață mai sănătos, iar astfel este posibilă pierderea kilogramelor într-un ritm foarte alert.

Așa cum spuneam, dieta Dukan permite consumul a 100 de alimente. Important de precizat este faptul că această listă cu alimente include în mare măsură doar alimente naturale, fiind excluse cele procesate și industriale.

De asemenea, dieta Dukan promovează sportul și mișcarea. Toate acestea sunt principii de bază pentru un stil de viață sănătos, pe care orice persoană ar trebui să le adopte.

Citește și:

La fel de important de precizat este și faptul că dieta Dukan implică mai multe faze. Pentru început, va trebui să realizezi testul Dukan, care presupune calcularea greutății în raport cu înălțimea, vârsta și altele.

După efectuarea acestui test, care poate fi găsit pe internet gratuit, poți începe cele patru faze ale dietei Dukan.

Faza de atac a dietei Dukan

Pentru început, vei începe cu faza de atac a acestei diete. Va trebui să faci zilnic exerciții timp de cel puțin 20 de minute. În ceea ce privește alimentația, va trebui să consumi zilnic minim 1.5 litri de apă, 1,5 linguri de tărâțe de ovăz precum și multe proteine slabe.

Această fază durează între 2 și 7 zile, iar pentru început vei avea la dispoziție o listă cu 68 de alimente bogate în proteine.

Citește și:

Faza de croazieră

Următoarea fază durează ceva mai mult, fiind necesară urmarea ei pentru o perioadă cuprinsă între o lună și un an.

Conform acesteia, va trebui să alternezi consumul de proteine pure și consumul de proteine cu legume, 2 linguri de tărâțe de ovăz zilnic, minim 1.5 litri de apă dar și activitate fizică pentru o perioadă de minim 30-60 de minute în fiecare zi.

Începând cu această fază, vei putea adăuga și legumele, așa că lista cu alimente va fi completă.

Faza de consolidare

Cea de-a treia fază este cea de consolidare iar durata ei se stabilește în funcție de greutatea pierdută. Mai precis, pentru fiecare jumătate de kilogram pierdut în primele două faze va trebui să adaugi 5 zile.

Începând cu această fază, consumul de proteine slabe și legume este nelimitat, dar vei avea voie să consumi și carbohidrați sau grăsimi.

Citește și:

Proteinele pure sunt permise o dată la 7 zile, vei consuma 2.5 linguri de tărâțe de ovăz zilnic, 1.5 litri de apă și va trebui să faci sport cel puțin 25 de minute.

Faza de stabilizare

În final, avem faza de stabilizare, care nu are o perioadă definită. Prin urmare, vei respecta regulile mereu!

Mesele vor fi acum variate, va trebui să consumi 3 linguri de tărâțe de ovăz în fiecare zi, 1.5 litri de apă și sport timp de minim 20 de minute.

Acesta a fost articolul nostru despre dieta Dukan. Sperăm că informațiile prezentate îți vor fi de folos!

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.